Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ-ΜΑΝΘΟΣ ΣΚΑΡΓΙΩΤΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


Χρησιμοποιώντας παραλαγές του Το γιοφύρι της Άρτας και Του νεκρού αδερφού ο κ.Σκαργιώτης με την ξεχωριστή γραφή του μας προσέφερε ένα μοναδικό ταξίδι σε τόπους,χρόνους,ήθη,έθιμα.....Μέσω του ήρωα του, Κωνσταντίνου Ντούλα,ο οποίος για να εκπληρώσει την επιθυμία του νεκρού πατέρα του να φέρει χώμα και ασβέστη από τα τρία γιοφύρια όπου εντοιχίστηκαν οι τρεις αδερφές του για να τελειώσει η ανέγερση τους, μας ταξιδεύει το 1612 από την Άρτα στη Νησιωτική Ελλάδα,Κύπρο,Μεσοποταμία,Τουρκία,Δούναβη.....,Ηπειρωτική Ελλάδα και πίσω Άρτα και γνωρίζουμε τις συνθήκες που επικρατούσαν την εποχή εκείνη σε όλες αυτές τις περιοχές.Το ταξίδι μεγάλο και θα συναντήσει και θα αναμετρηθεί με πειρατές,δουλεμπορους,ληστές,μάγους,ιερείς, και τόσους άλλους,θα τον αιχμαλωτίσουν,θα φυλακιστεί,θα κινδυνέψει η ζωή του και ταυτόχρονα θα ζήσει τον έρωτα,την αγάπη και την φιλία,θα προδοθεί από φίλους και θα βοηθηθεί από ...αγνωστους και αλλόθρησκους!!!Ένα πραγματικά υπέροχο ταξίδι!!!

''Άι Κουστεντί!Τι είναι η ζωή?Ένα χέρι είναι που καρτερεί να τ'αγγίξεις.'Αμα το προσπεράσεις θ'αποθάνεις σαν να μην είχες γεννηθεί...."

Λίγα λόγια για το βιβλίο


"Τι έχω αδερφό στην ξενιτιά μη λάχει και περάσει".

Με το που γυρίζει από τα μακρινά ξένα ο Κωσταντίνος Ντούλας ξορκίζεται να εκτελέσει την τελευταία επιθυμία του νεκρού πατέρα του. Πριν από μερικά χρόνια οι τρεις αδερφές του είχαν θυσιαστεί για να στεριώσουν τρία ονομαστά γεφύρια: του Δούναβη, του Ευφράτη και της Άρτας. Ο πατέρας του δεν θα βρει αναπαμό, αν ο Κωσταντίνος δεν πάει στα τρία γεφύρια για να φέρει από εκεί λίγο ασβέστη και λίγο χώμα.
Ο δρόμος του απ’ την Ήπειρο ως τη Μεσοποταμία και τις παραδουνάβιες χώρες είναι στρωμένος με περιπέτειες και κινδύνους. Πειρατές, δουλέμποροι, θεομπαίχτες καλόγεροι, αιχμαλωσίες, καμηλιέρηδες, περιστασιακοί έρωτες, ληστές, βεδουίνοι, ιεροφάντες, σύντομες μα βαθιές φιλίες, μάγοι, φοβισμένα στόματα, αδυσώπητες αναμετρήσεις, δερβίσηδες, ανατολίτικη λαγνεία, σκοτεινές ιεροτελεστίες, τεκέδες, απαγωγές, αφιλόξενες στέπες και μέσα σ’ όλα μια αγάπη αναμμένο κάρβουνο κάτω απ’ τη στάχτη.
Ακόμα όμως κι αν καταφέρει να γλιτώσει και γυρίσει πίσω στη μικρή πατρίδα του, τον περιμένουν ο δήμιος για ένα έγκλημα που διαπράχτηκε τη μέρα της αναχώρησής του, ο προδότης της παιδικής φιλίας, η μάνα στην άκρη του γκρεμού κι η αρραβωνιαστικιά του ριγμένη ανάμεσα σε σφυρί και αμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου