Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΝΟΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11/2017 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2017 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!


Η ποιητική συλλογή  της Εύκλειας Καράδαγλη «Εκπνοές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη.
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ώρα 8:00 το βράδυ στο χώρο τέχνης και ψυχαγωγίας Mob (Ίωνος Δραγούμη και Παπαδοπούλου 2 – Θεσσαλονίκη). Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει ο συγγραφέας Χρήστος Τούβε. Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Αντώνης Σιώπκας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βένη Σάπκα.


Οι «Εκπνοές» είναι μια ποιητική συλλογή, που υμνεί όχι μόνο τον έρωτα μα και το μεγαλείο του τέλους του. Είναι η περιγραφή της καθαρόαιμης γυναίκας με το εσωτερικό κάλλος, το περήφανο βήμα, το φιλήδονο άγγιγμα, που βιώνει τον απόλυτο έρωτα και στη συνέχεια το απόλυτο εσωτερικό χάος ενός χωρισμού που εκούσια προκαλεί. Η φυγή της σηματοδοτείται από αγέρωχη σιωπή. Η οδύνη της εκφράζεται μέσα από τη γλώσσα του κορμιού της, μέσα από το βλέμμα και κυρίως μέσα από τους στίχους της. Η γυναίκα αυτή αγαπά με ευλάβεια θρησκόληπτης, με φανατισμό αιρετικής, με βαρβαρότητας επιβολή, με της βροχής τη ρευστότητα και το συμπαγές του ακρογωνιαίου λίθου. Το πάθος είναι η φορεσιά της. Το λάθος το χρώμα που της ταιριάζει. Ως αντίτιμο προσδοκεί μόνο την έμπνευση. Χαρακτηριστικά λέει: «Δεν ήθελα να μ’ ερωτευτείς, ήθελα μόνο να μ’ εμπνεύσεις». Η εσωτερική της πληρότητα, η ευδαιμονία και η ισορροπία της, ανθοφορούν μόνο μέσα απ' την έμπνευση. Αυτή την καθιστά νικήτρια, αυτή και ηττημένη. Οι εισπνοές της είναι έρωτας, κι οι εκπνοές της είναι στίχοι. 




Το βιβλίο της Ιουλίας Ιωάννου «Ασημένια Μάτια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη. 
Συγκεκριμένα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στο The RITZ καφέ-τσαγερί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 5:30 το απόγευμα.
Το βιβλίο θα αναλύσει η συγγραφέας Χαρά Ανδρεϊδου. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας Μάκης Ρουσομάνης. Στον συντονισμό η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό-ερωτικό μυθιστόρημα με μυστήριο και δράση βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. 

Τυχαία συναντιούνται οι άνθρωποι στη ζωή; Τυχαία ερωτεύονται; Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα και οδηγεί τα βήματά μας; Η Νίκη και ο Ντεμίρ θα ζήσουν έναν συγκλονιστικό μα σύντομο έρωτα. Εκείνος θα εξαφανιστεί από τη ζωή της κι εκείνη θα μείνει πίσω να τον σκέφτεται και να αναρωτιέται γιατί την πρόδωσε. Η αλήθεια όμως είναι πάντα πολύ διαφορετική από αυτή που τα μάτια και η καρδιά μας μπορούν να καταλάβουν. Το κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού, μια παλιά προφητεία, ένα μοναστήρι, θα παίξουν απρόσμενο ρόλο στις ζωές τους. Η απληστία φέρνει μόνο καταστροφή και θάνατο. Μπορεί άραγε η αγάπη ν’ αλλάξει τη ροή των γεγονότων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου