Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ
για το "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ"
από τις εκδόσεις Ψυχογιός.












Θεωρώ τον εαυτό μου λεπτομερή παρατηρητή της κοινωνίας. Όταν δω μια εξέλιξη, ένα νεωτερισμό, μια καινούρια συνθήκη, θέλω να καταπιαστώ μαζί της. Να την αναδείξω, να ρίξω με τα κείμενά μου το φακό επάνω της. “Το Κορίτσι του Καιρού” ξεκίνησε σαν μια υπόθεση. Τι θα γινόταν αν οι κεντρικοί ήρωες του μυθιστορήματος έπρεπε να ζήσουν την αντιστροφή των στερεότυπων ρόλων του άντρα και της γυναίκας;
Έχτισα με τις λέξεις μου δύο χαρακτήρες που, την ίδια μέρα, πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλλαγή: η Στεφανία ξαναβρίσκει την παλιά της δουλειά και ο Θοδωρής χάνει τη δική του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να μπει  στο ρόλο αυτού που κάνει τις δουλειές του σπιτιού και φροντίζει τα δύο τους δίδυμα, σπάζοντας παλιά στερεότυπα.
Σκέφτηκα από ποια οικογένεια προήλθε καθένας τους και, σύμφωνα με το νέο τους ρόλο, τι θα αντιμετώπιζαν στην κοινωνία; Κάθε οικογένεια έχει τη δική της ιστορία. Και αλλοίμονο αν αντιγράφουμε τα λάθη της.
Έτσι έπλασα γύρω τους έναν κόσμο, έναν μικρόκοσμο της κοινωνίας. Περιλαμβάνει τον μετανιωμένο πατέρα, την ραδιούργα προϊσταμένη, την πλανεύτρα νεαρή εκπαιδευόμενη, την άτεγκτη μάνα, τα έκπληκτα παιδιά. Τον έντυσα με ίντριγκες, μνήμες, μυστικά, αδυναμίες και διλήμματα μέσα από τα οποία οι δύο ψυχές ψάχνουν τις απαντήσεις με γνώμονα την αγάπη.
Το περίεργο είναι ότι ενώ είχα προχωρήσει την πλοκή μου, συνάντησα μπροστά στα μάτια μου την ιστορία μου να γίνεται πραγματικότητα, από την ίδια τη ζωή ενός γνωστού μου, σαν να την είχα σκηνοθετήσει εγώ!
Μέσα από το βιβλίο μου, που οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες μου λένε ότι το ρούφηξαν μέσα σε ώρες – τους είμαι ευγνώμων – θέλω να περάσω ένα θετικό μήνυμα: θα ήθελα να τους παρακινήσω να επανεξετάσουν την ευτυχία τους μέσα από τη σχέση τους με τον σύντροφό τους. Να σκεφτούν, παρακολουθώντας τα διλήμματα της Στεφανίας και του Θοδωρή, κατά πόσο οι ίδιοι παίρνουν αποφάσεις έχοντας σαν πυξίδα την αγάπη ή τον εγωισμό. Οι σχέσεις είναι πηγή έμπνευσης, χαράς και καθρέφτης μας. Το θέμα είναι να βρει καθένας τη δύναμη να μην επαναλάβει στη δική του ζωή, τα λάθη των γονιών του. Μέσα στην ιστορία μου, κάθε  αναγνώστης θα βρει κομμάτια από τον εαυτό του και θα ταυτιστεί με τα γεγονότα που περιγράφω.
Ο τίτλος του βιβλίου παραπέμπει στον καιρό. Η ηρωίδα μου εκφωνεί το μετεωρολογικό δελτίο σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Όπως ο καιρός είναι μεταβλητός, έτσι και οι συνθήκες της ζωής της είναι ευμετάβλητες.
Άλλωστε, και οι δικές μας, ευμετάβλητες δεν είναι;

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Μέσα σε μια θύελλα αλλαγών, υπάρχει αγάπη που μπορεί να μείνει όρθια;

Την ημέρα που η Στεφανία επαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού, ο άντρας της ο Θοδωρής χάνει τη δική του. Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό να τα πάρει.

Στο μεταξύ, η Βάλια, εκπαιδευόμενη στην εταιρεία όπου δούλευε ο Θοδωρής, έχει βάλει στο μάτι τον γοητευτικό πρώην συνάδελφό της. Την ίδια εποχή, ξαναγυρίζει, διεκδικώντας την αγάπη του γιου του, ο πατέρας του Θοδωρή, που είχε φύγει από το σπίτι, εγκαταλείποντας γυναίκα και γιο, τεσσάρων ετών τότε.

Αλλά και ο οικονομικός διευθυντής στο κανάλι όπου εργάζεται η Στεφανία θεωρεί αυτονόητο πως κάθε εργαζόμενη πρέπει να ανταποκρίνεται στις ερωτικές του διαθέσεις. Η δε προϊσταμένη της θέλει να τη βγάλει από τη μέση για να βάλει στη θέση της τη βαφτισιμιά της.

Οι πειρασμοί, οι δυσκολίες και τα μυστικά εμφανίζονται από παντού. Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει τον γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή τους μέσα από ισχυρούς δεσμούς αγάπης;

Ένα δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου