Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ "Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ
για το "Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ"
από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.












Αγαπητοί μου φίλοι,

Τον "Κουρσάρο" δεν το εμπνεύστηκα ακριβώς, αφού πρόκειται για πραγματική ιστορία. Την ιστορία της πανέμορφης προ-προγιαγιάς μου από τη Σύρο που άκουγα συχνά από παιδί. Ήταν κυριολεκτικά απίστευτη, ένα μυθιστόρημα απ' αυτά που μόνο η ζωή μπορεί να πλάσει. Μέχρι που στο τέλος, αποφάσισα να την κάνω βιβλίο κι έτσι γράφτηκε "Ο Κουρσάρος".
Η προ-προγιαγιά μου λοιπόν ήταν γυναίκα καραβοκύρη, μια αρχόντισσα ξακουστή σ' όλο το νησί για την εξυπνάδα και την ομορφιά της. Έλεγαν γι' αυτήν ότι βρισκόταν εκατό χρόνια μπροστά από την εποχή της. Στάθηκε όμως αρκετό ένα καπρίτσιο της τύχης για να βρεθεί από τα σαλόνια της Ερμούπολης στην Πόλη, στο χαρέμι του σουλτάνου.
Ο άντρας της, όμως, οργάνωσε μια έξυπνη αλλά ριψοκίνδυνη επιχείρηση διάσωσης και η οικογένεια βρέθηκε στην λαμπερή Αλεξάνδρεια, από όπου ξεκινάει ένας καινούργιος αφηγηματικός κύκλος.
Όσο μελετούσα τα ιστορικά δεδομένα της εποχής, γύρισα πίσω στο χρόνο, έμαθα πολλά πράγματα και έκανα κι εγώ ένα εξίσου μεγάλο και γοητευτικό ταξίδι με την Ασημίνα. Περπάτησα στα καλντερίμια της Ερμούπολης, μπήκα στα εκπληκτικά αρχοντικά της αριστοκρατικής συνοικίας, πέρασα από τους περίφημους ταρσανάδες κι αφουγκράστηκα τον μουσικό απόηχο από την όπερα που είναι ακόμα και τώρα πραγματικό στολίδι της πόλης.
Μετά, τρύπωσα στο άβατο του χαρεμιού όπου η Ασημίνα πέρασε δύσκολες ώρες, παγιδευμένη στη χρυσή φυλακή της.
Κι αργότερα, μετά την απίστευτη απελευθέρωσή της, αποβιβάστηκα μαζί με όλη την οικογένεια στην μυθική Αλεξάνδρεια. Ήταν μια χρυσή εποχή για την ελληνική ομογένεια και όχι μόνο. Ευμάρεια, δεξιώσεις, γλέντια, λογοτεχνικά σαλόνια και πολιτιστικοί σύλλογοι συνθέτουν ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον που γίνεται το φόντο για νέους έρωτες, απαγορευμένους και μη, για αναπάντεχες συναντήσεις και καινούργιες γνωριμίες καθώς η ζωή συνεχίζεται.
Ήταν ένα ταξίδι που ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες μου και η αλήθεια είναι ότι, όσοι το διάβασαν, μιλούν γι' αυτό με τα πιο θερμά λόγια.
                                                                         ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Από μικρό παιδί άκουγα την ιστορία της πανέμορφης προ-προγιαγιάς μου από τη Σύρο. Ήταν κυριολεκτικά απίστευτη, ένα μυθιστόρημα απ' αυτά που μόνο η ζωή μπορεί να πλάσει. Μέχρι που, στο τέλος, αποφάσισα να την κάνω βιβλίο και είναι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας.

Ήταν γυναίκα καραβοκύρη, μια αρχόντισσα ξακουστή σ' όλο το νησί για την εξυπνάδα και την ομορφιά της. Στάθηκε όμως αρκετό ένα καπρίτσιο της τύχης για να βρεθεί από τα σαλόνια της Ερμούπολης στο χαρέμι του σουλτάνου κι από κει στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια.

Ήταν ένα ταξίδι παραμυθένιο, απ' αυτά που δε βάζει ο νους του ανθρώπου.

Έτσι, μαζί με τους ήρωές μου, ταξίδεψα κι εγώ στην αρχοντική Σύρο, εκεί όπου σμίγουν αρμονικά Ανατολή και Δύση, περπάτησα στα καλντερίμια και μπήκα στα μεγαλόπρεπα νεοκλασικά που αντικρίζουν το πέλαγο.

Ύστερα πήγα στην Κωνσταντινούπολη, ρέμβασα νωχελικά στον Βόσπορο, αφέθηκα να χαθώ στα απέραντα παζάρια, μέθυσα από αρώματα, μουσικές και γεύσεις και θαύμασα ξακουστά παλάτια.

Και τέλος, βρέθηκα στη λαμπερή, κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, στο σταυροδρόμι των πολιτισμών, κι ένιωσα την ελληνική αύρα που έφτανε ως εμένα από την αρχαιότητα.

Σ' αυτό το ταξίδι ελπίζω να παρασύρω κι εσάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου