Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΤΑ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΣ
για το "Τα επτά βασίλεια της ελευθερίας" από τις εκδόσεις Πνοή.















«ΤΑ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», εκδόσεις ΠΝΟΗ, γράφτηκαν όταν συνειδητοποίησα σε προσωπικό επίπεδο ότι το μόνο εμπόδιο στην ανθρώπινη εξέλιξη και πρόοδο ήταν και είναι ο Φόβος και το Μίσος. Γράφοντας λοιπόν αυτό το βιβλίο πιστεύω πως πήγα ένα βήμα παραπάνω, και το ίδιο φιλοδοξώ να συμβεί σε όποιον το διαβάσει. Τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν γράφοντας με την έκδοση του εν λόγω αλληγορικού, επικού παραμυθιού άρχισα να περπατάω σε δρόμους που μου φαίνονταν δύσβατοι αλλά στην πορεία με πήρε από το χέρι η Ομορφιά των τοπίων που με συνάντησαν, επίσης εντάχθηκα σε μία ιδανική, εκδοτική οικογένεια.                                                                   
        Η εποχή μας είναι σκλάβα του Φόβου και του Μίσους. Είναι ρυθμισμένη, ή μάλλον κατασκευασμένη να φοβάται και να μισεί. Αυτά τα δύο, άλλωστε, συναισθήματα είναι αλληλένδετα και αντλούν τη δύναμή τους από τον άνθρωπο. Και όμως από τον άνθρωπο μπορεί και να χάσουν την εξουσία τους.
           Το βιβλίο μου, απευθυνόμενο σε κάθε ηλικία, αναφέρεται στο πως μπορούν να παραδοθούν τα πάντα στο σκοτάδι εάν χαθεί έστω και μία μάχη στα επτά βασίλεια της επικράτειας της ψυχής όπου πρέπει να κυριαρχεί η Ελευθερία, όχι όμως η Ασυδοσία. Οι χαραχτήρες, άνθρωποι ταλαντευόμενοι ανάμεσα στο “ορθόν” και στο “εύκολο”, μαγικά πλάσματα με πάθη, και Αξίες ξεπεσμένες που διεκδικούν το νόμιμο και ηθικό δικαίωμά τους στον θρόνο του είναι τους.
     Αδυνατώ να κατανοήσω πώς ο διάλογος, το σπουδαιότερο πράγμα ίσως στον πολιτισμό μας που βοηθά στην εξέλιξη των ψυχών μας, έχει μεταλλαχτεί σε αγωγό του Φόβου και του Μίσους. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί αφήνουμε τον διχασμό να ισοπεδώνει τα επιτεύγματα της Ιστορίας μας.
     Μην αφήνετε τίποτα και κανέναν να απειλήσει το αστικό περιβάλλον στο οποίο προφυλάσσεται η αθάνατη ανθρωπιά μας. Εμπιστευτείτε την Αλήθεια και την Ελευθερία, δίνουν δύσκολες αλλά ορθές συμβουλές.
       Μην λησμονάτε την ενδόμυχη φράση της Συνείδησης «Όσοι δεν μπορούν να συγχωρέσουν αυτούς που τους έκαναν κακό δεν επιτρέπεται να περάσουν σε τούτη την ακτή» θυμήθηκε η Συνείδηση. Για να περιδιαβούμε τις ακτές του αύριο, η συγχώρεση είναι το μόνο διαβατήριο, διαφορετικά θα γερνάμε κολλημένοι στο παρελθόν.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλή ανάγνωση.
Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τη συγγραφέα ΕΔΩ
Η αιώνια μάχη Ελευθερίας και Αλήθειας απέναντι στον Φόβο φτάνει στο αποκορύφωμά της. Με ποια πλευρά τελικά θα ταχθεί ο άνθρωπος και ποιος θα είναι τελικά ο νικητής;
Ένα αλληγορικό παραμύθι το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με κυρίαρχο το φαντασιακό στοιχείο και τους συμβολισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου