Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΦΟΥ!!!


Η ηδονή της ανάγνωσης

‘ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ’ , Ιφιγένεια Τέκου, εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μια υπέροχη έκπληξη, ένα ωραίο βιβλίο είναι 
' Το τελευταίο φως'

Η υπόθεση του εντελώς ξεχωριστή που αγγίζει πολλά κοινωνικά θέματα με έναν όμορφο απλό τρόπο.
Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, οι θυσίες που πρέπει να υποστεί και τα όνειρα που οφείλει να ξεχάσει η γυναίκα (η ηρωίδα στην προκειμένη), η γυναικεία φιλία που φτάνει στα όρια της θυσίας, το στενό μονοπάτι του έρωτα που περνάει μέσα από τη ‘μάχη’ των φύλων, η εκδίκηση και πολλά άλλα.

Κατά τη γνώμη μου όμως στο βιβλίο αυτό που διαδραματίζεται κυρίως στην ειδυλλιακή Μάνη, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το Παιδί .

Τη θέση, τον ρόλο και τις επιπτώσεις που έχει η ύπαρξη ή η απουσία του στις ζωές των ανθρώπων.
Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που θα βάλει φρένο στα όνειρα ενός κοριτσιού, μια εγκυμοσύνη που δεν συμβαίνει ποτέ παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες ενός αγαπημένου ζευγαριού να γίνουν γονείς , ένα παιδί που ορφανεύει τη στιγμή που γεννιέται το αδελφάκι του και που στιγματίζεται ψυχικά για πάντα και ένα άλλο παιδί που λόγω της ιδιαιτερότητάς του προκαλεί ρήξη στις σχέσεις των γονιών του και αλλαγή σκέψης και στάσης του πιο δυνατού – της μητέρας, εννοείται …- , είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους χτίζεται αυτό το μυθιστόρημα.

Άρτιοι, συγκλονιστικοί χαρακτήρες, ωραία γλώσσα – την γνωρίζουμε και από τα άλλα βιβλία της Ιφ. Τέκου- , λεπτότητα και τρυφεράδα στη διαχείριση του θέματος του ‘ιδιαίτερου’ παιδιού, καταπληκτικές αισθησιακές «σκηνές» , εξαιρετικές περιγραφές, υπέροχο φινάλε.

«Το τελευταίο φως» έχει σωστές δόσεις μαγικού ρεαλισμού και ωμών ρεαλιστικών περιγραφών.

Το τελευταίο φως δεν είναι απαραίτητα και το πιο αχνό…

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Μια αναπάντεχη κληρονομιά, μια φωτογραφία και ένα κλειδί θα οδηγήσουν τη Μαρίνα και την κόρη της σε έναν πύργο στη Μάνη. Από τη στιγμή που μετακομίζουν εκεί συμβαίνουν διάφορα τρομακτικά και ανεξήγητα περιστατικά. Ποιο διαταραγμένο μυαλό κρύβεται στις σκιές; 

Στην προσπάθειά της να βρει μια άκρη, η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με αλήθειες από το παρελθόν… τότε που δυο κορίτσια, η Σεμέλη και η Ισμήνη, έκαναν μια επώδυνη συμφωνία. 

Με αφετηρία την όμορφη Μάνη της δεκαετίας του ’70, οι ήρωες περνούν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και την Κένυα. Ζωές που έχουν σφραγιστεί με ανομολόγητες επιθυμίες και καταλήγουν σε πράξεις με τραγικές συνέπειες. Μοναδικό αντίβαρο, η αγάπη, η αδιασάλευτη αλήθεια. 

Θα υπάρξει συγχώρεση προτού οι ενοχές σβήσουν με ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου