Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

Οδηγίες προς ναυτιλομένους(κυριολεκτικά, όμως).

Τι χρειάζεται για να επιβιώσεις στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

1)Λεφτά.Καλά,αυτά τα θέλεις παντού.

2)Φιλενάδα για να την πιάνεις αγκαζέ και να τριγυρίζεις στα περίπτερα.

3)Ευαισθησία.Απέναντι σου συντελείται ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα του κόσμου(βλέπε:''ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ").Αν αυτό το ηλιοβασίλεμα σ'αφήνει αδιάφορο/η,θα πρέπει να κοιταχτείς σε οφθαλμίατρο και σε ψυχολόγο(κυρίως).

4)Ομπρέλα.Αυτό είναι εντελώς must,όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

5)Βαρίδια.Στις τσέπες προς αποφυγή του φαινομένου  "Μαίρη Πόπινς" όταν ξεσπάνε τα μπουρίνια.Βέβαια κάποιες από εμάς που έχουμε το όνομα,δεν κινδυνεύουμε λόγω ενσωματωμένων βαριδίων (κιλάκια,λέγονται),αλλά δεν έχουμε και την χάρη και ουδέποτε κινδυνέψαμε εξ αυτών(των κιλών).

6)Αν πάτε με τα παιδιά (ή εγγόνια)σας,καλό θα είναι να να τα εξοπλίσετε με μπρατσάκια,βατραχοπέδιλα,μάσκα,αναπνευστήρα κλπ.Αντιλιακό,όχι,δεν θα χρειαστούν,όσο διαρκεί το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στη νέα παραλία ο ήλιος έχει τις μεγάλες του ντροπές και δεν λέει να βγει πίσω από τα σύννεφα.

7)Το πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για αγορά σωστικών λέμβων για όσους πέφτουν στη θάλασσα από τα ξαφνικά μπουρίνια δεν υλοποιήθηκε τελικά φέτος,τα λεφτά πήγαν στο gay pride,προτίμησαν να αγοράσουν ντουζιέρες για οφθαλμόλουτρα για όσους βρίζουν την παρέλαση αλλά πως σπάει ο διάολος το ποδάρι του!, και είναι πάντα εκεί και την παρακολουθούν.

8)Σοφό θα είναι μην προγραμματίσετε ποτέ διακοπές ανά την Ελλάδα,μην πω και ανά τον κόσμο,τις ημέρες που διεξάγετε το Φεστιβάλ.Τόσες άλλες μέρες υπάρχουν, βρε!

9)Επίσης σοφό θα είναι να μην πάτε στο Φεστιβάλ Βιβλίου για να αγοράσετε το νέο βιβλίο του τάδε ή της τάδε,τα βιβλία δεν είναι μόδα,ούτε είναι όλα για όλους.Είναι επιλογή και ανάγκη ανάλογα με τα γούστα,τα κέφια,τη ψυχοσύνθεση και το γνωστικό επίπεδο του καθένα ξεχωριστά.Σκαλίστε τις ντάνες και στους άγνωστους (σε μας)εκδοτικούς,ψάξτε,ρωτήστε.Υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί που μπορεί να μην έγιναν ποτέ bestsellers αλλά είναι αληθινά αριστουργήματα.

10)Πρόταση:Καλύτερα θα ήταν το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης να γινόταν κάπου στα τέλη Ιουλίου,για να παίρνουμε μια ανάσα δροσιάς και να σπάσει το καλοκαίρι στα δύο.Η περίπτωση δε να διεξάγεται στη Σαχάρα ή σε μια άλλη έρημο,πιθανόν να έλυνε το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης νερού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου