Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ ΑΦΟΥ!!!

Δημήτρης Γεωργάς, Αλύτρωτα πνεύματα, μυθιστόρημα.
Το 1822 ο ελληνικός πληθυσμός της Χίου ξεσηκώθηκε εναντίον των Οθωμανών, οι οποίοι εισέβαλαν στο νησί πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη σφαγή που είχε δει η ανθρωπότητα μέχρι τότε. Τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Σαρρή πουλήθηκαν ως σκλάβοι, ενώ οι γονείς τους σκοτώθηκαν.
Οι ψυχές τους ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές στον χώρο και στον χρόνο. Έζησαν μυθιστορηματικά και ανάμεσά μας, στην Κάλυμνο, Αδριανούπολη, Μασσαλία, Σύμη, Μάκρη, Σμύρνη, Κρήτη, Αθήνα. Ως αλύτρωτα πνεύματα, σε κάθε γενιά το παράπονο έγινε προσευχή και οργή. Όχι νουθεσία· διαταγή: «Έχετε καθήκον να ζήσετε». Και το έκαναν, παρά τις αντιξοότητες, παρά την καταστροφή και τον πόνο που κουβαλούσαν μέσα τους.
Ο Δημήτρης Γεωργάς με το βιβλίο «Αλύτρωτα πνεύματα» ολοκληρώνει το τέταρτο βιβλίο της τετραλογίας του με τον γενικό τίτλο «Το επτά της λύτρωσης αργεί».


Ιουλία Ιωάννου, Ασημένια μάτια, μυθιστόρημα.
Τυχαία συναντιούνται οι άνθρωποι στη ζωή; Τυχαία ερωτεύονται; Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα και οδηγεί τα βήματά μας; Η Νίκη και ο Ντεμίρ θα ζήσουν έναν συγκλονιστικό μα σύντομο έρωτα. Εκείνος θα εξαφανιστεί από τη ζωή της κι εκείνη θα μείνει πίσω να τον σκέφτεται και να αναρωτιέται γιατί την πρόδωσε. Η αλήθεια όμως είναι πάντα πολύ διαφορετική από αυτή που τα μάτια και η καρδιά μας μπορούν να καταλάβουν. Το κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού, μια παλιά προφητεία, ένα μοναστήρι, θα παίξουν απρόσμενο ρόλο στις ζωές τους. Η απληστία φέρνει μόνο καταστροφή και θάνατο. Μπορεί άραγε η αγάπη ν’ αλλάξει τη ροή των γεγονότων; Η Ιουλία Ιωάννου επιστρέφει με ένα κοινωνικό-ερωτικό μυθιστόρημα με μυστήριο και δράση.

Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη, Στο κόκκινο τ’ ουρανού, μυθιστόρημα.
Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Χότζα καταλαμβάνει την εξουσία στην Αλβανία, κι αυτό είναι καταστροφικό για την ελληνική μειονότητα. Τα σύνορα κλείνουν, και στα χρόνια που ακολουθούν, οι εκτελέσεις, η εξορία και ο βασανισμός των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου γίνονται καθημερινό φαινόμενο. Ένα ζευγάρι καταφέρνει να δραπετεύσει από την κόλαση. Βρίσκουν καταφύγιο στην Τήνο, όπου με σκληρή δουλειά καταφέρνουν να ορθοποδήσουν. Ο γιος τους ερωτεύεται την Αντιγόνη, κόρη μιας παλιάς αρχόντισσας του νησιού, αλλά ο ρατσισμός θα σταθεί εμπόδιο στη σχέση τους. Θα καταφέρει άραγε η αγάπη να ξεπεράσει τις δυσκολίες; Ένα βιβλίο για την κοινωνική ανισότητα, τις λησμονημένες πατρίδες και τους μετανάστες αυτού του κόσμου.



Σπύρος Σμυρνής, Ανθρώπων σκιές, διηγήματα.
Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Αυτοί που παλεύουν διαρκώς να βγάλουν το κεφάλι τους πάνω από τον βάλτο που λέγεται «ζωή» και να ανασάνουν ελεύθερα και αυτοί που τα έχουν παρατήσει καιρό τώρα, γιατί βολεύτηκαν και αναπνέουν πια με μάσκες οξυγόνου. Άνθρωποι, που κάποτε ήταν αγόρια και κορίτσια. Μεγάλωσαν δυστυχώς και μοιάζουν όλο και περισσότερο με τις σκιές τους. Κάποιοι έχουν όνομα, κάποιοι όχι. Βρίζουν, πίνουν, καπνίζουν μανιωδώς, γελούν δυνατά, ερωτεύονται τυφλά, κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη, σκοτώνουν και σκοτώνονται.
Είκοσι ένα μικρά διηγήματα αφιερωμένα σε όλους αυτούς.


Κατιάνα Στρατηγίου, Το μυστικό της μαύρης τουλίπα, νουβέλα.
Της είχε πει πως αγαπά τις μαύρες τουλίπες. Μόλις μαθαίνει για κείνον, θέλει να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης του χαμένου χρόνου, του παλιού εαυτού της και της πρώτης αγάπης. Όλα τα λάθη του παρελθόντος, παρελαύνουν μπροστά της. Είναι άραγε αργά για ν’ αλλάξει ρότα; Μέσα από μια πορεία χρόνων, εξελίσσεται, μαθαίνει τι είναι αυτό που αξίζει πραγματικά στη ζωή. Η μαύρη τουλίπα κρύβει ένα μυστικό, αλλά μόνο εκείνη μπορεί να το ανακαλύψει. 
Η Κατιάνα Στρατηγίου μας δίνει ένα βιβλίο που ξαφνιάζει, ιδιαίτερο και σπάνιο όπως οι μαύρες τουλίπες.

1 σχόλιο: