Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Η ΜΑΜΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ-MICHEL BUSSI-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Ο Μαλόν ένα τρίχρονο αγοράκι διαδίδει πως οι γονείς του δεν είναι οι πραγματικοί του γονείς.Κανείς δεν δίνει σημασία στα λόγια του τρίχρονου αγοριού εκτός από τον παιδοψυχολόγο του σχολείου Βαζίλ Ντράγκονμαν ο οποίος δεν διστάζει να ζητήσει τη βοήθεια της Μαριάν Ογκρές επικεφαλή της αστυνομίας προτού οι αναμνήσεις που ισχυρίζεται ότι έχει ο Μαλόν από το παρελθόν κι από την πραγματική του μητέρα αρχίσουν να σβήνονται απ’ τη μνήμη του.Η Μαριάν παρόλο που βρίσκεται στο κατόπι  ένοπλων ληστών που χτύπησαν πολυτελή καταστήματα, θα ακούσει τον Βαζίλ,και αν και αρχικά θα αντιμετωπίσει με δυσπιστία την ιστορία του Μαλόν, θα αρχίσει να αναθεωρεί ακούγοντας τους ισχυρισμούς του Βαζίλ,τις θεωρείες του για την παιδική μνήμη και τα στοιχεία που της παρουσιάζει.
Στοιχεία  έρχονται σιγά-σιγά στο φως και δείχνουν πως οι δύο ιστορίες(Μαλόν και ένοπλες ληστείες που ερευνά η Μαριάν)συνδέονται μεταξύ τους,υπόθεση που γίνεται βεβαιότητα μετά τα απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει ο Βαζίλ και τη δολοφονία του που ακολουθεί.
Πως συνδέονται οι δύο ιστορίες?Είναι σωστά όσα διαδίδει το τρίχρονο αγοράκι?Ποιος ο ρόλος του λούτρινου Γκουτί?Προτείνω να τα ανακαλύψετε διαβάζοντας το καλογραμμένο αυτό βιβλίο στο οποίο πλέκονται με δεξιοτεχνία  παραμύθια(θεωρώ υπέροχο αυτό με τους ιππότες και τις δύο αλήθειες που προκύπτουν μέσω αυτού),θεωρίες παιδικής ψυχολογίας(μνήμη-αναμνήσεις),ένοπλες ληστείες(οργάνωση και ανακάλυψη των ενόχων).....
Ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και αν και από ένα σημείο και μετά πίστευα πως είχα ανακαλύψει την αλήθεια νέες ανατροπές κατέρριπταν ότι πίστευα ως τότε....Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή(όλα συμβαίνουν σε πέντε ημέρες),συνεχείς ανατροπές και κινηματογραφική θα έλεγα γραφή μια και είχα την αίσθηση πως τα πάντα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια μου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εφήμερο απο τη μνήμη ενός παιδιού.

Ο Μαλόν είναι τριών χρόνων και αρχίζει να διαδίδει γύρω του ότι η μαμά του δεν είναι η πραγματική του μαμά. Ο μόνος που φαίνεται να τον ακούει είναι ο Βαζίλ Ντράγκονμαν, ο παιδοψυχολόγος του σχολείου. Κανείς άλλος. Και γι’ αυτό ο Βαζίλ θεωρεί ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα, να βρει την κρυμμένη αλήθεια, προτού οι αναμνήσεις που ισχυρίζεται ότι έχει ο Μαλόν από το παρελθόν κι από την πραγματική του μητέρα αρχίσουν να σβήνονται απ’ τη μνήμη του. Ζητά τότε τη βοήθεια της επικεφαλής της αστυνομίας, της Μαριάν Ογκρές, η οποία την ίδια στιγμή έχει μια πολύ πιο σοβαρή υπόθεση στα χέρια της, αυτή των διαδοχικών ένοπλων ληστειών σε πολυτελή καταστήματα της Χάβρης. Από τα στοιχεία, όμως, που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, όταν πολύ σύντομα ο παιδοψυχολόγος δολοφονείται, φαίνεται ότι οι δύο αυτές υποθέσεις τελικά δεν είναι καθόλου άσχετες μεταξύ τους… Τι είναι όμως αυτό που τις συνδέει;
Μέσα από μια αφηγηματική δομή χρονομετρημένη με ακρίβεια και μια δράση καταιγιστική, ο συγγραφέας κρατά τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα ως το τέλος της ιστορίας, που είναι πάνω απ’ όλα μια ιστορία συγκινητική και ανθρώπινη.

«Ο Bussi μπερδεύει όλες τις πίστες, όλα τα νήματα της δράσης, παίζει με όλες τις φαινομενικές πλευρές των πραγμάτων. Είναι ο μάστορας της “οφθαλμαπάτης”». Elle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου