Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΑ PUBLIC ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΦΟΥ!!!


ΜΑΚΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ
2 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00

Τα Public Τσιμισκή και οι εκδόσεις Ωκεανός παρουσιάζουν το βιβλίο του Μάκη Σέργιου, Οι αριβίστες
Mάρτιος του 1999. Τρεις φιλόδοξοι νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται μπροστά σε αποφάσεις, οι οποίες πρόκειται να αποδειχτούν καθοριστικές για τις ζωές τους.
Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα. Με ακόρεστη δίψα για σεξ και περίεργες διασυνδέσεις και δράσεις, διακινδυνεύει τα πάντα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί προς όφελός του, την ακατάσχετη μανία της εποχής της Σοφοκλέους για γρήγορο και άκοπο πλουτισμό.
Ο Ντράγκαν Ατσίμοβιτς, μηχανικός και προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, παιδί του πολέμου, από το Βελιγράδι. Εξαντλημένος από την καθημερινή του επαφή με τον θάνατο και γεμάτος μίσος και δίψα για εκδίκηση προς όλους εκείνους που σχεδίασαν και επέβαλαν την καταστροφή της πατρίδας του, αποφασίζει να την εγκαταλείψει οριστικά, επιστρέφοντας στον τόπο που μεγάλωσε και σπούδασε, στη Θεσσαλονίκη.
Η Φωτεινή Ασλανίδη από την Κύπρο, φέρελπις υποψήφια διδάκτωρ των οικονομικών, στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Διαθέτοντας σπάνια ομορφιά και την πίστη πως ακριβώς αυτή η ομορφιά είναι το εισιτήριό της για το ταξίδι προς την κορυφή, αποφασίζει πως, ο καθηγητής της, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Μάριος Αναγνώστου, είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να την οδηγήσει εκεί. Μέσα στη δίνη της ανόδου του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, αρπάζοντας ο καθένας την ευκαιρία που του δίνεται, χαράζουν μία αδίστακτη πορεία προς την πραγματοποίηση κάθε ονείρου και φιλοδοξίας τους. Νέα Υόρκη, Μαρτινίκα, Καραϊβική, Αιγαίο πέλαγος, το θέατρο της τελικής τους αναμέτρησης…
Ένα συναρπαστικό πολιτικό και οικονομικό θρίλερ περιπέτειας, μυστηρίου, έρωτα και δράσης, που διαβάζεται απνευστί και κόβει την ανάσα!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΙΚΟΥ-Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ

7 Νοεμβρίου στις 19.00

«Λυπάμαι… Τα βιβλία με άρωμα ευτυχίας είναι σπάνια. Ο σινιόρε Φραντσέσκο λέει πως είναι τόσο σπάνια που πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία για να τα αγοράσεις. Εγώ, πάλι, λέω πως, για να σου αποκαλυφθεί ένα βιβλίο ευτυχίας, πρέπει πρώτα να έχεις περάσει από όλα τα αρώματα. Να διαβάσεις πολλά… αλλιώς πώς θα καταλάβεις πως αυτό που κρατάς είναι ευτυχία;»
Βενετία. Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένα βιβλιοπωλείο όπου επιλέγεις βιβλία με βάση το άρωμα που αναδίνουν και με τη βοήθεια της μικρής Ιρένε, που δεν ξέρει να διαβάζει. Ένας κόσμος σαγηνευτικός, από αμέτρητες εκδόσεις, σπάνιες και νέες, που τις παραδίδει τα μεσάνυχτα ένας μαυροφορεμένος άντρας με τη γόνδολά του.
Ο Ρωμανός, ο Έλληνας με το αιρετικό αίμα, κυνηγάει με πάθος παλιά χειρόγραφα και περγαμηνές, ενώ παρασύρει σ’ έναν καταστροφικό έρωτα την όμορφη Ελιζαμπέτα. Πίσω από τις μισάνοιχτες γρίλιες ενός διάσημου πορνείου, η Σινιόρα κινεί αόρατα νήματα και επεμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων.
Όταν η παλίρροια πλησιάζει και το νερό στη λιμνοθάλασσα φουσκώνει, η πόλη δακρύζει για να ξεπλύνει μια μεγάλη αμαρτία που βαραίνει στις πλάτες ενόχων και αθώων.
Η πόλη που δακρύζει” της Σοφίας Βοΐκου, από τις εκδόσεις Ψυχογιός
Ένα μυθιστόρημα-εξερεύνηση στον μυστηριώδη κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων με φόντο την ατμοσφαιρική και ερωτική Βενετία.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Χρυσάνθη Παλάζη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Ανθίδου.
Η συγγραφέας Σοφία Βοΐκου θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΕΓΓΟΣ-ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ
Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στο Public Τσιμισκή τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 7μμ, στην παρουσίαση του βιβλίου “Ερωτευμένο αίμα” του Μιχάλη Σπέγγου.
Όταν το χθες θα αποκαλυφθεί θα ταράξει το σήμερα των πρωτα­γωνιστών αλλά και το αύριο των συνανθρώπων τους.
Γιάννενα, δεκαετία του ’30
Οι ιστορίες τεσσάρων ατόμων διασταυρώνονται με δραματικό τρόπο.
Η Αμαλία είναι μια καλλονή της εποχής. Ο Τάκης έχει γυρίσει από την Αμερική ενώ άλλοι πήγαν και πλούτισαν.   Ο Γιάννης Ρήγας είναι γιατρός, αστός με ένα πάθος. Ο μοναχογιός του Πέτρος, είναι ιδεολόγος και διανοούμενος.  Όταν οι τέσσερεις θα συγκατοικήσουν το αρχοντικό του Ρήγα θα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη.
Αθήνα, σήμερα.
Τρία αδέρφια κοντά στα πενήντα αναζητούν την αγάπη. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Ο Μιχάλης είναι ογκολόγος και βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανακάλυψης.
Μετά από πολλά χρόνια αποχής, εμφανίζεται  στη ζωή του μια «μοιραία» υφισταμένη του.
Ο Άλκης, μεγαλοδη­μοσιογράφος και εργένης εκ πεποιθήσεως. Μπο­ρεί να έχει όποια γυναίκα θέλει, αλλά ξεκινά μια δυσλει­τουργική σχέση με μια γυναίκα «ακατάλληλη».
Η Βιβή, διαλυμένη στην προσωπική της ζωή, με ένα διαζύγιο ήδη και πολλά οικονομικά προβλήματα που την πνίγουν.
Τα τρία αδέρφια είναι εγγόνια του Τάκη και της Αμαλίας. Ή μήπως όχι;  Μια υπόθεση με κληρονομικά θα φέρει στην επιφάνεια τα μυστικά του αρχοντι­κού των Ρηγάδων, και θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα  λες και μια δύναμη θέλει να τελειώσει ότι δεν τελείωσε στο παρελθόν.
Αφηγούνται με το δικό τους τρόπο τις ερωτικές ιστορίες που διάλεξαν οι:
Κατερίνα Μάρκου
, βουλευτής Θεσσαλονίκης
Στέργιος Βαγγλής, συγγραφέας
Αναστασία Καλλιοντζή, συγγραφέας
Φάνης Ουγγρίνης, επιχειρηματίας
Μιχάλης Σαλαμπάσης, καθηγητής Πληροφορικής
Εύη Τζώρτζη, ηθοποιός
ΣΑΡΙΤΑ ΧΑ'Ι'Μ-PLACEBO
Τα Public και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σαρίτας Χαΐμ “Placebo“, στο Public Τσιμισκή, στις 16 Νοέμβρη και ώρα 7μμ.
Οι κολλητοί του τον φωνάζουν Μπίλλυ, το ίδιο και η οικογένειά του, για όλους τους άλλους είναι απλώς ο Βασίλης. Ένας νέος είκοσι δύο χρονών με πολλά «γκάζια» κι αχαλίνωτη δημιουργικότητα. Με το χαρτί του πανεπιστημίου στο χέρι, ονειρεύεται ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό που θα του χαρίσει φτερά. Μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, δουλεύει στην καφετέρια της μητέρας του, ενώ τα βράδια καταπιάνεται με τη δημιουργία ενός περιοδικού φανζίν με τον τίτλο Placebo.
Στην κουρασμένη πόλη της απρόσωπης εικονικής επικοινωνίας, o Μπίλλυ αναζητά την αυτοπραγμάτωσή του. Δεν έχει σκοπό ν’ αφήσει τη ζωή να τον στριμώξει στα καλούπια της. Είναι αποφασισμένος να τη ζήσει όπως ακριβώς θέλει. Μπορεί όμως;
Σαν δορυφόροι γύρω του κινούνται συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες καταστάσεις και οδηγούνται σε συγκρούσεις. Μπροστά σε όλα αυτά, ο Μπίλλυ καλείται να ενηλικιωθεί βίαια και να πάρει αποφάσεις που δεν αφορούν μόνο τον ίδιο.
Όταν οι πληγές είναι ανοιχτές και οι απαιτήσεις και τα όνειρα φαντάζουν πολυτέλεια, το να είσαι νέος στη σύγχρονη Ελλάδα μοιάζει ασυγχώρητο.
Η Σαρίτα Χαΐμ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές Επιστήμες και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ και
τη διαφήμιση και έζησε για οχτώ χρόνια στο Βουκουρέστι και στο Τορόντο. Το 2012 εκδόθηκε το πρώτο της
μυθιστόρημα με τον τίτλο Ξεκόλλα… από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου