Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΦΟΥ!!!


4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 11:00
Η συγγραφέας Έλενα Αντωνίου υπογράφει στο τμήμα λογοτεχνίας του βιβλιοπωλείου IANOS το βιβλίο της Καθώς έπεφτε η νύχτα, εκδόσεις Silk.

Οι Εκδόσεις Silk υποδέχονται στην οικογένειά τους την Έλενα Αντωνίου και σας καλούν να την αφήσετε να σας παρασύρει σ' ένα μαγευτικό, σαγηνευτικό και γεμάτο ανατροπές ταξίδι μέχρι την ονειρική Αγία Πετρούπολη!
Εκεί που ο κατά τα φαινόμενα λαμπερός, αλλά στην πραγματικότητα σκληρός και άκρως ανταγωνιστικός, χώρος των media και της τηλεόρασης συναντά την πολιτική, την ίντριγκα και τη διαφθορά, εκεί που μια ανερχόμενη Ελληνίδα δημοσιογράφος θα συναντήσει έναν πανίσχυρο Ρώσο υπουργό, θα γεννηθεί ένας έρωτας δυνατός, απρόσμενος, εκρηκτικός, που θα παρασύρει τα πάντα στο διάβα του.
Το Καθώς Έπεφτε η Νύχτα είναι η ιστορία της Βαλέριας και του Αλεξέι. Μια ιστορία που θα σας συναρπάσει και θα σας μείνει αξέχαστη.
Στη δίνη της εξουσίας και του έρωτα...
H φιλόδοξη δημοσιογράφος Βαλέρια Γρηγορίου έχει αρκετούς εχθρούς, λίγους φίλους και ένα σκανδαλώδες παρελθόν που την καταδιώκει. Αποφασισμένη να κάνει το ρεπορτάζ της καριέρας της, που θα απογειώσει τη φήμη της και θα την καταξιώσει στον επαγγελματικό στίβο, ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη. Στόχος, να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς και μαύρου χρήματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου της Ρωσίας Αλεξέι Νικολάεφ.
Η Βαλέρια είναι αποφασισμένη να μεταχειριστεί κάθε τρόπο για να φθάσει στην αλήθεια, ακόμη και τη θηλυκότητά της, παραβαίνοντας την επαγγελματική και ηθική της δεοντολογία. Αλλά αυτό που δεν υπολογίζει είναι η απόλυτη γοητεία του Ρώσου πολιτικού και η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από το σκληρό και βλοσυρό του ύφος.
Στο δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας οι δυο τους θα χαθούν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μυστικών, διπλωματίας, συμφερόντων και πάθους που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τις ζωές τους όσο και έναν μεγάλο έρωτα...


7 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00
Η συγγραφέας Δέσποινα Χατζοπούλου παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της ΑΝΤΥΠΑΣ - Η ιστορία της οικογένειάς μου μέσα από τον ξεριζωμό και τον εμφύλιο. Θα μιλήσουν οι: Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Θ. ΛουκατάρηςΠαντελής Σαββίδης δημοσιογράφος και η συγγραφέας.
Το βιβλίο καταγράφει την ιστορία μιας οικογένειας Ποντίων της Κάβζας στην πιο ανηλεή φάση της Ποντιακής γενοκτονίας: Γιαγτζίμαχμούρ, Νεπιένταγ, Μαύρη Θάλασσα, κολαστήρια Σαμσούντας, και τέλος Κιουρκιούτ στην Ελλάδα.
Αρχίζουν να κτίζουν και πάλι τη ζωή τους, ξεκινώντας από μηδενική βάση για να βιώσουν δυο περίπου δεκαετίες αργότερα την κατοχή και μετά τον εμφύλιο, που θα τους κάνει να αιμορραγήσουν ξανά και να προσπαθήσουν να καταπραΰνουν τις πληγές τους.
Το βιβλίο με άξονα την ιστορική μαρτυρία καταγράφει τα δεινά του Ελληνισμού κατά την γενοκτονία των Ποντίων και των Μικρασιατών και τον εμφύλιο πόλεμο μεταγενέστερα∙ οι μνήμες που περιέχει δεν αφορούν μόνο τα πρόσωπα που αναφέρονται, αλλά όλους τους Έλληνες.

8 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00
 Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Θ. Κάγιου με τίτλο Ο κλήρος της τρικυμίας. Θα μιλήσουν οι: Τέλλος Φίλης ποιητής, Βίκυ Χαρισοπούλου δημοσιογράφος και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Εύα Σωφρονίδου και Γιάννης Τσορτέκης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.
Ποιος αποφασίζει στη ζωή μας; Εμείς ή όλα είναι γραμμένα στο τυχερό ή άτυχο αστέρι μας; Ο Θόδωρος και η Ιωάννα, δύο τριαντατριάχρονοι, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αγνοώντας πως «μέσα στης τύχης θα πιαστούν τη μήτρα» κουβαλώντας αμαρτίες γονέων. Η Ιωάννα έρχεται «από τη μεριά της αστραπής», είναι απαρνημένη από γονείς κι αλλιώτικα «γραμμένη» στο πρόσωπο. Ο Θόδωρος, αν και πλουσιόπαιδο, αισθάνεται να 'χει γεννηθεί λειψός και αποκομμένος. Πνίγεται με τους καβγάδες στην οικογένειά του για μια διαθήκη του προπάππου του –που επί δεκαετίες κρατάει αιχμάλωτους τους κληρονόμους– και φεύγει στο εξωτερικό.
Γνωρίζοντας την Ιωάννα στη Νέα Υόρκη, αισθάνεται να συναντά αυτό που του λείπει από τη ζωή. Και βρίσκει σωτηρία στην πονεμένη αιωνιότητα του χαμόγελού της, στην απεραντοσύνη του υγρού βλέμματός της. Το αμαρτωλό παρελθόν όμως επιστρέφει και εισβάλλει στη ζωή τους, ξεσκεπάζοντας οικογενειακές συνωμοσίες και ψέματα. Αποκαλύπτονται μυστικά που γίνονται δεσμά γι' αυτούς και τον καρπό του «παράνομου» έρωτά τους. Θα τολμήσουν να πάνε κόντρα στη μοίρα; Ή θα υποταχθούν στην ύβρη που προκάλεσε η πράξη ενός «Οιδίποδα εχθρού», ενός πατέρα που «βίασε» το πεπρωμένο τους όταν γεννιόντουσαν;
9 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00

Ο Λεωνίδας Προυσαλίδης παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Ο φίλος της Τρίτης, εκδόσεις Σοκόλη. Θα μιλήσουν οι: Άκης Δήμου Θεατρικός συγγραφέας, Καλλιόπη Εξάρχου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ. Συντονίζει ο Στέλιος Λουκάς δημοσιογράφος.
Να χαθεί κανείς μέσα σ' έναν άλλον άνθρωπο. Από κάτι άπιαστο. Φευγαλέο. Μια λάμψη της στιγμής φωταγωγεί τη ζωή και μετά την αφήνει άδεια. Η στιγμή αυτή. Η παράφορη λάμψη της. Ο ήλιος που καίει. Οι κρυστάλλινες βουτιές. Η μεγάλη βραδιά του πάρτι. Η πλάνη, ένας αέρας. Τα χαμηλωμένα βλέμματα. Ο βυθός της θάλασσας. Η ζωή μετά. Το μετά. Το δίχως τέλος, μετά. Η φυλακή που λέγεται χρόνος. Οι μεγάλες νύχτες. Οι ατέλειωτες μέρες.
Αυτός είναι ο φίλος της Τρίτης.
Μέσα από την ταυτόχρονη αφήγηση δύο ιστοριών. Που είναι όμως μία. Η ιστορία ενός ανθρώπου που χάθηκε και δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής. Μια γνώριμη φωνή, ένας επαναλαμβανόμενος ψίθυρος τον εμποδίζει να γυρίσει πίσω.
Στον εαυτό του.

14 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00

Οι εκδόσεις Λιβάνη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Expansion Chronicles: Αναγέννηση, του Αργύρη Σ. Μάρδα. Την παρουσίαση συμπληρώνει η ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα και πλήθος επώνυμων καλεσμένων που θα μιλήσουν για το βιβλίο, την αυτογνωσία και την προσωπική Αναγέννηση. Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από την τραγουδίστρια και ψυχολόγο, Γιάννα Φαφαλιού.
Μια προφητεία και μια ψυχοσωματική ασθένεια φέρνουν τον Αργύρη στο κρεβάτι του νοσοκομείου να παλεύει για τη ζωή του. Αντιμέτωπος με τις φοβίες του, τον εγωισμό του, τον ίδιο του τον εαυτό, θα αφήσει την τελευταία πνοή της παλιάς του ζωής, για να του προσφερθεί μια νέα, γεμάτη περιπέτειες, μυστήριο, ενέργειες και αγγέλους. Θα του αποκαλυφθεί ένας παράλληλος κόσμος που μέσα του κρύβει μια νέα θεραπεία, η οποία μπορεί και να απελευθερώσει τα τοξικά του συναισθήματα και να γιατρέψει το κουρασμένο σώμα του. Για να τη βρει όμως, χρειάζεται να ζήσει ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στα βάθη της ψυχής του, αντιμέτωπος με τον φόβο, τη μοναξιά και την απογοήτευση και με μόνο εφόδιο μια περίεργη, τυφλή εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τις φοβίες του; Να αγαπήσει τον εαυτό του και τους ανθρώπους γύρω του; Θα καταφέρει να βρει το μυστικό που θα τον οδηγήσει στη νέα θεραπεία; Το Expansion Chronicles - Αναγέννηση είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας. Ακολουθούν το Expansion Chronicles - Συστράτευση και το Expansion Chronicles - Νέος Κόσμος. Στην Αναγέννηση, ο Αργύρης Σ. Μάρδας αναλύει την πρώτη φάση του οράματός του για μια νέα ανθρωπότητα, η οποία, απελευθερωμένη από την τοξικότητά της, οδηγείται σε έναν νέο πολιτισμό που ορίζεται από την ανιδιοτελή αγάπη και αποδοχή. Ξεκινάει με το ταξίδι της συγκρότησης του Ενός, του πρώτου απελευθερωμένου ατόμου. Με μια ρεαλιστική ματιά στον ψυχισμό του σύγχρονου ανθρώπου, που είναι αποκομμένος από το πνεύμα του, ανακαλύπτει μαζί του τον δρόμο προς τη λύτρωσή του, τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις που συναντά, αλλά και τις αλλαγές που βιώνει στον κόσμο γύρω του, όταν γνωρίζει τις ανεξάντλητες δυνατότητές του. Μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό, προσωπικό ταξίδι Αναγέννησης, θυμίζοντάς μας αλήθειες και αρετές που είναι κρυμμένες στο ελληνικό πνεύμα, ξεχασμένες μέσα στους αιώνες.
16 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00


Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Κάτιας Δημοπούλου με τίτλο Βουτιά. Θα μιλήσουν οι: Σπύρος Βούγιας καθηγητής ΑΠΘ, Νικόλας Σεβαστάκης συγγραφέας-καθηγητής ΑΠΘ, Νένα Σπάρτση αρχιτέκτων και η συγγραφέας.
Η Ειρήνη, επιτυχημένη δικηγόρος, ύστερα από ένα burn out βυθίζεται σε αδράνεια, ενώ η ζωή γύρω της κυλάει γεμάτη δράση. Μόνη της παρηγοριά τα όνειρα κάθε νύχτας που περνάει. Από την ακινησία θα τη βγάλει η ανησυχία για την Έλλη, την αγαπημένη φίλη των παιδικών της χρόνων, η οποία κινδυνεύει να ξεχάσει όσα θυμάται. Οι δυο γυναίκες ξεκινούν για μια ιαματική εκδρομή, ένα θαλασσινό ταξίδι στην καρδιά του καλοκαιριού. Όμως, κάτι απειλητικό αιωρείται πάνω από τη μισοζαλισμένη ξενοιασιά της εποχής, και θα οδηγηθούν σιγά σιγά σε μια περιπέτεια στα νησιά του Αιγαίου, σε μια εσωτερική εξερεύνηση που θα εξελιχτεί σε θρίλερ.
Μια λυρική αφήγηση στον παφλασμό των κυμάτων. Ένα μυθιστόρημα για την ελάχιστη ή τη μεγάλη κίνηση που κρύβεται κάτω από τη θλίψη. Ένα βιβλίο για τον έρωτα και τη φιλία, για τις μυστικές ζωές των ανθρώπων που, ενώ κινούνται αόρατες, πυροδοτούν συχνά εκρήξεις.
23 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00


Η Αργυρώ Μαργαρίτη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της Γέρση. Είσαι το κόκκινο στο αίμα μου, εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για τις ημέρες αίγλης και δόξας της Σμύρνης πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ένας έρωτας παραμυθένιος το μυθιστόρημα αυτό, μπερδεμένος στις κλωστές της Ιστορίας, τότε που θέλησε να δοκιμάσει τις αντοχές της προδοσίας, τη δύναμη της φωτιάς.
Σαν τα παραμύθια της Χαλιμάς, οι ζωές μπερδεύονται με το καβουρντισμένο κύμινο και το πετιμέζι, Ρωμιοί και Τούρκοι, κιμπάρηδες και ραχατλήδες, ηγέτες ξιπασμένοι, ανίκανοι, παθιασμένοι, αδιάφοροι. Ο χορός των ζεϊμπέκηδων, οι ατμοί του χαμάμ, τα προσκοπάκια στο Αϊδίνι, μυστικά και καταχωνιασμένες αμαρτίες, προδοσίες, φονικά, ένα γυμνό κορίτσι κρεμασμένο ανάποδα, ο Αχέροντας να καταπίνει φαντάρους, στην Αλμυρά Έρημο να ξεραίνονται οι κόκκινες μηλιές, οι ατμοί του χαμάμ να θολώνουν τις ζωγραφιές.
Η Γέρση μεγάλωσε στη Σμύρνη, αρχοντοπούλα αναντάμ μπαμπαντάμ, στη θωριά της σου κοβόταν η ανάσα. Περήφανη και ξιπασμένη, μαστίγωνε τις δούλες της μπας και τις κάνει φιλενάδες. Λουζόταν στο χαμάμ, όταν την είδαν ξαφνικά τα δυο καρντάσια, ο Γιώργης κι ο Σελίμ, κι ήρθε ο έρωτας να σπαράξει τη σάρκα, να ξεπαστρέψει, να μαγέψει.
«Τι είμαι για σένανε, Γιώργη Καραδάμογλου; Αυτό μόνο... πρέπει να ξέρω...»
Το άλογο χρεμέτισε χτυπώντας την οπλή του σε μια πέτρα που εξείχε, ο αμαξάς τράβηξε τα γκέμια. Ο Γιώργης έχωσε τα μάτια στα τσίνορά της, ζυγίστηκε πάνω τους, ισορρόπησε, κρεμάστηκε. Βούλιαξε στο υγρό βλέμμα, φοβήθηκε μη γίνει δάκρυ και τον πνίξει, τσούλησε στην κατηφόρα της μύτης να σωθεί, χώθηκε στα ρουθούνια να ρουφήξει την οσμή της. Στα χείλη παραδόθηκε. Τα λευκά της δόντια τον γεμίσανε πληγές καθώς θυμήθηκε τη νύχτα τους. Εδώ που φτάσανε, δεν είχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να της πει την αλήθεια. Πήρε το χέρι της, έσκυψε κι απόθεσε στη φούχτα της ένα φιλί.
«Εσύ, ομορφιά μου, είσαι το κόκκινο στο αίμα μου...»

28 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Στο τέλος νικάω εγώ της Σοφίας Νικολαΐδου. Θα μιλήσουν οι: Ανδρέας Καρακίτσιος καθηγητής Λογοτεχνίας ΑΠΘ, Λέων Α. Ναρ Δρ Φιλολογίας ΑΠΘ - Συγγραφέας. Με την συγγραφέα θα συζητήσει η δημοσιογράφος Ελένη Κουρτίδου. Οι μαθητές του Ομίλου Θεάτρου του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα ζωντανέψουν το κείμενο.
Θεσσαλονίκη 1916-2016: Από τον Εθνκό Διχασμό και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στα capital controls και στα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ένας αιώνας, μία πόλη, μία εποχή. Γραμμένο με μπόλικο χιούμορ και συναίσθημα, το μυθιστόρημα παρακολουθεί την περιπέτεια μιας χώρας και των ανθρώπων της που μέσα σε πόλεμο, κρίση και διχασμό πέφτουν, σηκώνονται και προχωρούν μπροστά.

29 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00
Η Αγάπη Ντόκα παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Καταδικασμένη να είμαι σπάνια, εκδόσεις Θερμαϊκός. Θα μιλήσουν οι: Ζωγραφιά Τσαβέα συγγραφέας, Δημήτρης Άνεμος συγγραφέας. Συντονίζει η Κατερίνα Ρόη. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Άννα Φαχαντίδου Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ). Δραματοποίηση - Θεατρική Ανάγνωση: Νίκος Ιγνατιάδης εικαστικός, Χαρά Γκιουσλή ηθοποιός, Δόμνα Κουτσουμπάκη ηθοποιός. Μουσική: Δημήτρης Κεχαγιάς.
Απόσπασμα από τον πρόλογο
Ο λύκος υπάρχει στην ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας για να µας δείξει τους ανθρώπους που πρέπει να προσέχουµε. Το πριγκιπόπουλο στην ιστορία της Σταχτοπούτας υπάρχει για να µας δείξει ότι ζει εκεί έξω κάποιος ιδανικός για κάθε κοπέλα. Τα τρία γουρουνάκια υπάρχουν για να µας δείχνουν πώς πρέπει να χτίζουµε τη ζωή µας, για να µην µπορεί κανείς να γκρεµίσει τους κόπους µας. Το ασχηµόπαπο υπάρχει για να µας δείξει ότι πίσω από κάθε φαινοµενικά άσχηµο άνθρωπο κρύβεται ένας κύκνος που εµφανίζεται µε τον καιρό. Η µάγισσα στην ιστορία της Χιονάτης υπάρχει για να µας δείξει ότι οι προθέσεις των ανθρώπων δεν είναι πάντα αγνές.
Ο γράφων (συγγραφέας όπως αποκαλείται) κάποιες φορές γράφει τα πράγµατα όπως έχουν. Κάποιες φορές µπορεί να µειώνει ή να υπερβάλλει. Κάποιες φορές γράφει προσωπικές ιστορίες και κάποιες φορές γράφει ιστορίες που έχει ακούσει. Κάποιες φορές συνδυάζει δικά του βιώµατα µε βιώµατα άλλων ανθρώπων.
Όπως και να έχει, κάθε ιστορία κρύβει αλήθειες. Και δείχνει πώς αυτές οι αλήθειες µπορούν να µοιάζουν µε ψέµατα. Με υπερβολές. Μα καµιά φαντασία δεν είναι ικανή να ξεπεράσει την πραγµατικότητα. Καµιά ιστορία δεν µοιάζει αληθινή. Γιατί όλοι αποκλείουν ότι αυτό που διαβάζουν µπορεί να συµβεί. Και φτάνει µια στιγµή που έρχονται αντιµέτωποι µε κάτι που τους αφήνει άφωνους. Και δικαιώνουν κάθε βιβλίο και κάθε ταινία που έχει κυκλοφορήσει και που δεν πίστεψαν.
Συνηθίζουµε να γράφουµε στους προλόγους των βιβλίων:
«Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που περιγράφονται εδώ ουδεµία σχέση έχουν µε την πραγµατικότητα».
∆εν έχουν;...

30 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00
Ο Στέφανος Δάνδολος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Ιστορία χωρίς όνομα. Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα, εκδόσεις Ψυχογιός. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Ισίδωρος Ζουργός και Γιώργος Σκαμπαρδώνης.
Το ξέρω πως είμαι τρελή∙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει...
Ιούνιος του 1908. Η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκεται σε ένα σανατόριο στα περίχωρα της Βιέννης. Είναι μια γυναίκα με κηλιδωμένη ζωή. Σε αυτό το άσυλο των ταλαιπωρημένων ψυχών, μακριά από τις κόρες της, την έστειλαν για να ξεχάσει τον Ίωνα Δραγούμη, τον γοητευτικό διπλωμάτη που αγάπησε παράφορα, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία να κλυδωνιστεί ο γάμος της. Όμως η επίσκεψή του εκεί τα αλλάζει όλα. Με φόντο τις καταπράσινες ερημιές και τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα της κεντρικής Ευρώπης θα παλέψει για τη λύτρωση της καρδιάς της, ζώντας μαζί του τρεις μέρες που θα τη σημαδέψουν για πάντα.
Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα, και εκείνη, καθηλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά, επιχειρεί τον τελευταίο απολογισμό της ζωής της, έχοντας πάρει μια μοιραία απόφαση. Να ανταμώσει στον ουρανό τον άντρα που στερήθηκε κάποτε.
Το Ιστορία χωρίς όνομα είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πάθος και την απώλεια, για τον έρωτα και τη μνήμη, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για το σκοτάδι του πολέμου και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας.
Βασισμένος στα ημερολόγιά της, ο Στέφανος Δάνδολος αποτίει φόρο τιμής στον εύθραυστο ψυχισμό της σπουδαιότερης Ελληνίδας συγγραφέως του εικοστού αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου