Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΑΦΟΥ!!!

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΚΑΝΙΑΡΗ

Θάλεια, Ουρανία, Ερατώ... Η Θάλεια θα χαθεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, μ’ ένα φουστάνι στο χρώμα τ’ ουρανού κι ένα στεφάνι με ολόλευκα κοχύλια. Εννέα μούσες, εννέα αέρινες υπάρξεις, στη φημισμένη σχολή χορού Ήριννα Μάγιερς, στα περίχωρα του Λονδίνου, μετατρέπονται σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής.
     Ο νεαρός εγκληματολόγος Μάριος Δαλμάς, έχοντας στο πλευρά του την εκρηκτική Ήριννα, θα μπλεχτεί στα δίχτυα ενός συγκλονιστικού μυστηρίου από τα βάθη του χρόνου, όπου η ομορφιά και η τέχνη αναμετρώνται σε κάθε βήμα, με τη ζωή και το μοιραίο...
Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα
με φόντο το χορό, το μαγικό κόσμο
της φωτογραφίας, το πάθος για εκδίκηση
κι έναν ανατρεπτικό έρωτα
που κόβει την ανάσα.



Η ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΑΙΝΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ
Στην Αθήνα του 8ου μ.Χ. αιώνα, μια πόλη που η πάχνη από τον κουρνιαχτό της αλλοτινής της αίγλης δεν έχει ακόμη κατακαθίσει μέσα στον στρόβιλο των αλλαγών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μια Σαρανταπήχαινα θα ορθώσει το ανάστημά της προσπαθώντας να μη γίνει άθυρμα των καιρών. Και μέσα από την αφήγησή της θα παρουσιάσει τα έργα και την πολιτεία μιας γυναίκας που ξεπέρασε τα όρια της σκληρότητας. Πρόκειται για την εξαδέλφη και συνονόματή της Ειρήνη, που από αρχόντισσα της Αθήνας θα γίνει αυτοκράτειρα μιας απέραντης αυτοκρατορίας σε σκοτεινούς καιρούς, μένοντας γνωστή στην ιστορία ως Ειρήνη η Αθηναία. Μέσα στη δίνη της εικονομαχίας, θα αποδειχθεί πιο σκοτεινή και από τους σκοτεινούς καιρούς στους οποίους ζει και... βασιλεύει. Η νεαρή Αθηναία σύντομα θα καθορίσει από το προσκήνιο, αλλά και από το παρασκήνιο, τις τύχες μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας.
Ο Γιώργος Λεονάρδος, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας, για άλλη μια φορά φωτίζει με το μυθιστόρημά του μια σκοτεινή εποχή και μια αινιγματική προσωπικότητα. Σε ένα περιβάλλον που το χαρακτηρίζουν η ραδιουργία, οι μηχανορραφίες, η απληστία και η άμετρη φιλοδοξία, μια Αθηναία θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη λογική και την κρίση της και να ανταποκριθεί στο καθήκον που της επιφύλαξε η μοίρα: να υπηρετήσει την εξαδέλφη της αυτοκράτειρα, παρακολουθώντας τη να μεταλλάσσεται από αθώα παιδούλα σε αδίστακτη δολοπλόκο, υπερβαίνοντας κάθε ανθρώπινο μέτρο στην εκδίκησή της.
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα στο οποίο ξεδιπλώνεται η τοιχογραφία μιας εποχής κι η ψυχογραφία μιας μυστηριώδους προσωπικότητας.


ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Την βάπτισαν Μαρία. Όμως το όνομα της καρδιάς της ήταν άλλο: Μάικα.
   Μάικα, που στη γλώσσα των Πομάκων σημαίνει «μάνα». Όνομα που η ίδια το επέλεξε, θαρρείς από μια εσωτερική διαίσθηση… χωρίς να γνωρίζει πως λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος ο Έρωτας θα της στερούσε το δικαίωμα να φέρει στον κόσμο δικά της παιδιά, αφήνοντάς την με την κοιλιά άδεια, την ψυχή κενή και μ’ ένα κουκλάκι, πιστό αντίγραφο μωρού, από αυτά που κάποιοι άνθρωποι συλλέγουν και ζουν μαζί τους σαν να είναι αληθινά, στην αγκαλιά της...
   Ο Νικήτας Ρενιέρης, ένας άνδρας ωραίος, ισχυρός, που μοιάζει να τα έχει όλα, από ένα τραγικό γύρισμα της ειμαρμένης χάνει σε μια στιγμή τα πάντα: τη νεογέννητη κόρη του, τη νόμιμη σύζυγό του, μα και τη γυναίκα που λάτρεψε όσο καμμία....
   
Οι άνεμοι της μοίρας θα υφάνουν στον ιστό τους το χθες και το σήμερα των ηρώων και θα τους φέρουν μπροστά στην αποκάλυψη ότι ευτυχία και δυστυχία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. 
 
Ένα μυθιστόρημα τρυφερό και σκληρό, συγκινητικό
και αγωνιώδες, με γοητευτικούς ήρωες που αναζητούν
αλήθειες οι οποίες οδηγούν σε ανατροπές και σε αποκαλύψεις
που πληγώνουν κατάκαρδα και δοκιμάζουν τις αντοχές της ανθρώπινης λογικής.

ΑΜΑΡΑΝΤΟΙ ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΙ-ΧΑΡΑ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΠΑΡΔΩΣΗ
1922 Η Μικρά Ασία φλέγεται. Η πατρίδα του Βασίλη, η
Φώκαια, έχει καταστραφεί συθέμελα. Η πλούσια
αριστοκρατική οικογένειά του χάνει τα πάντα, ξεριζώνεται...
Φθάνουν στον Πόρο ταλαιπωρημένοι κι απελπισμένοι. Η ζωή τους θα ξεκινήσει απ το μηδέν...
Η Αγγελική, ένα ανέμελο κοριτσόπουλο του νησιού, δένει τα παιδικά της χρόνια με το
μικρό προσφυγόπουλο. Η αγάπη φωλιάζει στις καρδιές τους από την πρώτη ματιά. Δένονται με
φιλία και αγνό έρωτα. Ακόμη και όταν γίνονται έφηβοι δεν σταματούν να σεργιανούν τα όνειρά τους
πάνω στους ολόλευκους λεμονανθούς, κάτω από τις ανθισμένες λεμονιές του ξακουστού λεμονοδάσους.
Όμως μια ημέρα εκείνος απροειδοποίητα φεύγει για τη Μασσαλία...
Τα συναισθήματα τη θλίψης και της προδοσίας ορθώνονται ανάμεσά τους σαν πανύψηλα βουνά…
Κι ύστερα φεύγει κι η Αγγελική για τον Πειραιά… Μα δεν φεύγει μόνη…
Μια στιγμή, ένα λεπτό, στάθηκαν ικανά να αλλάξουν τα πάντα...

Μια δυνατή αγάπη στη λαίλαπα του πόνου
και της μοναξιάς...
Πνοή χαράς και ελπίδας οι Αμάραντοι Λεμονανθοί…
Πόσες ωραίες ή οδυνηρές στιγμές κρύβονται στις πτυχές
μιας ζωής! Ένα ρομαντικό γλυκόπικρο μυθιστόρημα
με ανατροπές και εκπλήξεις τόσες όσες κανείς
δεν μπορεί να φανταστεί…

ΟΛΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΙΛΟΥΝ-ΦΑΝΗ ΦΛΑΓΚ
New York Times best seller  
Έλμγουντ Σπρινγκς.  Μια συνηθισμένη μικρή επαρχιακή αμερικάνικη πόλη. Όμορφη, γραφική, με χαριτωμένους κατοίκους. Κι όμως, κάτι παράξενο συμβαίνει στο νεκροταφείο της…  Μια νύφη δι᾽αλληλογραφίας, η Κατρίνα. Ένας γοητευτικός σύζυγος, ο Λόρντορ Νόρτστρομ.
          Και γείτονες, πολλοί γείτονες, που βλέπουν, ακούν, παρακολουθούν και ψιθυρίζουν… `Ανθρωποι που ζουν, ερωτεύονται, φέρονται με μυστηριώδεις και απρόσμενους τρόπους… και πεθαίνουν...
          Ο Λόρντορ Νόρντστρομ δημιούργησε, όχι μόνο μια ζωντανή πόλη που γνώρισε ευημερία και πρόοδο και μετά τον θάνατό του, αλλά και έναν όμορφο χώρο αιώνιας ανάπαυσης για την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονές του, όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου, φυσικά!  Στο Στιλ Μέντοουζ συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα και όλοι στην πόλη μιλούν γι' αυτά.
Με εφόδια τη ζωηρή φαντασία, την ευρηματική πένα  και τη βαθιά κατανόηση του χαρακτήρα και της καρδιάς των ανθρώπων, η λατρεμένη Φάνη Φλαγκ υφαίνει μια αξέχαστη ιστορία για τη ζωή, τη ζωή μετά τον θάνατο,
και όλα όσα συναρπαστικά συμβαίνουν σε απλούς ανθρώπους. Στο 
Όλοι Γι' αυτό Μιλούν, μας θυμίζει  πως η κοινότητα είναι πνοή, η ζωή ένα δώρο και  πως η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.


ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ
“ `Aδεια από σκέψεις και συναισθήματα, ξέχασε
το παγωμένο της βλέμμα πάνω στα μικρολούλουδα
που ξεπρόβαλλαν μέσ’ από τα αγριόχορτα. ?Ανθη και
αγκάθια μαζί, μπερδεμένα σε ένα κομμάτι γης. Πώς
τα ανακάτεψε έτσι ο Θεός;” 
Η Αναστασία ξεριζωμένη από την οικογένειά της, μεγαλώνει προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο αρχοντικό μιας εύπορης οικογένειας. 
Εγκλωβισμένη στα στεγανά της ζωής που της έχουν χαράξει, ψάχνει να βρει τρόπο για να ξεφύγει από τη μιζέρια, υψώνοντας δειλά το γενναίο της ανάστημα.
Η αναζήτηση της χαμένης αδελφής της γίνεται σκοπός ζωής, όταν χάνει και το τελευταίο της στήριγμα.
Ένας ξαφνικός θάνατος, ένα ξεθωριασμένο γράμμα, μια τυχαία συνάντηση θα αρχίσουν να ξεθάβουν ένα μυστικό καλά καταχωνιασμένο για χρόνια...
Πώς να παλέψει, όμως, τα εμπόδια, σε έναν κόσμο όπου το σκοτάδι καλύπτει το φως και την αλήθεια;

Εκεί όπου η καρδιά δεν ελέγχεται, η αγάπη δεν ορίζεται. Εκεί όπου το καλό και το κακό συνυπάρχουν, καθένας παίρνει την ανταμοιβή που δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου