Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΑΣ ΓΙΟΣ-ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΠΑΛΟΜΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA

ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ και ΜΕ αρέσει να ανακαλύπτω-διαβάζω βιβλία από συγγραφείς που δεν έχω ξαναδιαβάσει.Το βιβλίο Ένας γιος το ανακάλυψα-είδα στο instagram.Πρώτα μου κίνησε την περιέργεια το εξώφυλλο του και μετά το λιτό οπισθόφυλλο στο οποίο όμως αναφέρεται πως έχει πάρει εθνικό βραβείο λογοτεχνίας.Το αναζήτησα και....ΜΕ αρέσει που το έκανα!!!
Ο Γκίγε είναι ένα 9χρόνο αγόρι που ζει με τον πατέρα του Μανουέλ μια και η μητέρα του Αμάντα λείπει για δουλειά.Όλα ξεκινάνε όταν η δασκάλα του στο σχολείο τους θέτει το ερώτημα Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω και ο Γκίγε δηλώνει πως θέλει να γίνει Μαίρη Πόπινς!!!!Έτσι ο Γκίγε,μετά από πρόταση της δασκάλας στον πατέρα του, αρχίζει εβδομαδιαίες συνεδρίες με τη ψυχολόγο του σχολείου Μαρία, η οποία θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιθυμία του πρωταγωνιστή μας.Ο συγγραφέας με απλή,λιτή γραφή χρησιμοποιεί εναλλάξ ανά κεφάλαιο, τέσσερις αφηγητές (τον Γκίγε,τον πατέρα του Μανουέλ,τη δασκάλα Σόνια και την ψυχολόγο Μαρία) και μας χαρίζει ένα γλυκό,τρυφερό μυθιστόρημα!!!Αγάπησα από τις πρώτες σελίδες τον χαμογελαστό,τρυφερό,ευαίσθητο και πανέξυπτο Γκίγε και θυμήθηκα πόσο διαφορετικά σκέφτονται και εκφράζονται τα παιδιά!!!.Ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από την επιθυμία του να γίνει Μαίρη Πόπινς;;;;Ένα βιβλίο που το έκλεισα μόνο όταν το τελείωσα μια και η απάντηση δίνεται ολοκληρωμένη στις τελευταίες σελίδες.Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω περισσότερα και συστήνω ανεπιφύλακτα να το ανακαλύψετε μόνοι σας....


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο μπαμπάς μ έπιασε από τους ώμους κι έγινε κατακόκκινος. «Μη φορέσεις ποτέ ξανά γυναικεία ρούχα, ακούς τι σου λέω; Ακούς τι σου λέω, Γκίγε;» Και είπε: «Την επόμενη φορά που θα σ ακούσω να λες μπροστά στους θείους ότι όταν μεγαλώσεις θέλεις να γίνει Μαίρη Πόππινς, σου τ ορκίζομαι ότι... σου τ ορκίζομαι ότι...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου