Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΑΕΝΑΗ ΜΑΧΗ Η ΠΤΩΣΗ-Η ΑΝΟΔΟΣ-ΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Η άποψή μου για το «Η πτώση» 

Η Κάτια, μια νεαρή κοπέλα που δεν έχει ζήσει την ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι. Μεγάλωσε με την γιαγιά της, έχοντας χάσει την μητέρα της. Διψάει να ερωτευτεί και να αγαπηθεί. Θέλει να δει πως είναι να ζεις κανονικά.
Ταξίδεψα μαζί της μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ένιωσα τις αγωνίες της, τον πόνο, την εγκατάλειψη αλλά και την δύναμη που είχε μέσα της να πολεμήσει γι' αυτό που ήθελε και να ανακαλύψει τον εαυτό της. Δύσκολη αυτή η αναζήτηση, πόσο μάλιστα όταν το παρελθόν χτυπά την πόρτα της εκεί που δεν το περιμένει.
Τι και αν όλα αυτά που έζησε ήταν ανάμεσα σε μία σφαίρα του "φανταστικού" και του "γήινου" κόσμου. Αυτή ήταν η ζωή της και εκεί άνηκε! Η μεταμόρφωσή της εντυπωσιακή! Μάχες που δόθηκαν, μάχες που κερδήθηκαν και μάχες που χάθηκαν. Η Κάτια όμως κατάλαβε σε ποια παράταξη άνηκε;

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Μια μάχη αέναη εξελίσσεται γύρω μας, καθώς τρέχουμε να προλάβουμε την καθημερινότητα. Το πεπρωμένο μας, γραμμένο στο γενετικό μας κώδικα, μας κληροδοτεί με χαρίσματα και δυνάμεις που ανακαλύπτουμε την κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας πιο δυνατοί και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Το βιβλίο «Η Πτώση» αφηγείται την πορεία της Κάτιας, μιας νεαρής κοπέλας που ζει μέσα στη ρουτίνα. Μια μέρα όλη της η ζωή αλλάζει, καθώς βιώνει καταστάσεις που αρχικά δεν καταλαβαίνει. Παρασυρόμενη από την αγάπη που νιώθει για τον Άρη και έχοντάς του τυφλή εμπιστοσύνη, οδηγείται μέσα από μια σειρά καταιγιστικών, συναρπαστικών και απρόβλεπτων γεγονότων στον προορισμό που της έχει ορίσει η μοίρα. Ή μήπως όχι;



Η άποψή μου για το «Άνοδος»
Περίμενα με αγωνία το δεύτερο μέρος της «Αέναης μάχης». Η αγωνία μου για το τι πρόκειται να συμβεί στην Κάτια ήταν μεγάλη. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που έπιασα στα χέρια μου το «Άνοδος». Αμέσως με μετέφερε στον κόσμο του «φανταστικού», εκεί όπου όλα διαδραματίστηκαν και εκεί όπου έπρεπε να δοθεί η συνέχεια. Οι εικόνες αμέσως σχηματίστηκαν στο μυαλό μου και ζωντάνεψαν μπροστά μου.
Με είχε αφήσει μετά από μία μάχη ανάμεσα σε δύο κόσμους, του ‘καλού’ και του ‘κακού’ και την Κάτια να μην ξέρει πλέον που θα έπρεπε να είναι η θέση της. Μήπως εκεί που έλεγε η καρδιά της ή εκεί όπου φαινόταν το πιο λογικό; Η καρδιά της που άνηκε; Η αγάπη της για τον Άρη ήταν ένα λάθος, αλλά η αγάπη κάνει λάθη; Μήπως τελικά η δύναμή της, ήταν κρυμμένη μέσα στην ψυχή της, μέσα στην αγάπη που έκρυβε μέσα της;
Νέοι ήρωες εμφανίστηκαν και κάποιοι από αυτούς, άρχισαν να αμφισβητούν τον ρόλο τους, όπως επίσης και κάποιοι άλλοι γνώριμοι μάχονταν ακόμη με τα δικά τους θέλω. Κάποιοι ήθελαν να βοηθήσουν αλλά δεν μπορούσαν και κάποιοι προσπαθούσαν να εκδικηθούν. Η Κάτια όμως ήταν μόνη και πάλι, προσπαθώντας να κατανοήσει τον δικό της ρόλο και επιτέλους να πάρει μία απόφαση για το που άνηκε τελικά. Κινδύνευε εάν καθυστερούσε να πάρει θέση. Μετρούσε τις πληγές της χάνοντας δικούς της ανθρώπους, ή μήπως τελικά δεν ήταν ποτέ δικοί της; Το φορτίο που κουβαλούσε, ήταν βαρύ!
Άραγε είναι εύκολο να καταλάβουμε και να επιλέξουμε το καλό; Εάν όμως το καλό κάνει λανθασμένες κινήσεις και αθώοι πληγώνονται, τι θα επέλεγες εσύ ο ίδιος; Εάν το ‘καλό’ εσκεμμένα χτυπήσει ύπουλα τον αντίπαλο, σπάζοντας την συμφωνία ειρήνης, για προσωπικό όφελος κάποιων, θα το πίστευες ακόμη; Κάποια από τα ερωτήματα που μου δημιούργησε καθώς διάβαζα το βιβλίο.
Περιμένω με την ίδια αγωνία και το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας, ελπίζω σύντομα. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο Άννα μου. Να αναφέρω την παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 18:00 στο café Θεα/tro.


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Η Κάτια, μετρώντας τις πληγές της, προσπαθεί να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της και να πορευτεί στο δύσβατο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά της, με προορισμό την αναζήτηση των αγαπημένων της προσώπων. Κάθε βήμα μοιάζει αβέβαιο και ικανό να την οδηγήσει στον πάτο του γκρεμού των αμφιβολιών.

Παράλληλα, σκοτεινοί υπερασπιστές και κουβαλητές φωτός, γνωστά και νέα πρόσωπα προσπαθούν να εκπληρώσουν τους δικούς τους σκοπούς. Αποκαλύψεις, συμμαχίες, συνομωσίες και ερωτήματα έρχονται στο προσκήνιο για να ξεμπλέξουν το κουβάρι των γεγονότων, ενώ ταυτόχρονα υφαίνουν έναν καινούργιο ιστό εξελίξεων.

Ένα είναι βέβαιο… Αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη.

«…Και τώρα;
Τι θα κάνεις, Κάτια;
Πόνεσες, πάλεψες, έπεσες.
Μπορείς να μείνεις κάτω
ή να βρεις τον δρόμο για την Άνοδο…»

«Ταξιδεύοντας συντροφιά με την Κάτια και βλέποντάς τη να ακολουθεί επιτέλους ανοδική πορεία, κατάλαβα ότι η Άννα Σπανογιώργου έχει εμβαθύνει στις έννοιες του Καλού και του Κακού. Ήταν στιγμές που πίστεψα ότι με κάποιον τρόπο κατάφερε να γίνει ο σιωπηλός παρατηρητής αυτής της Αέναης Μάχης. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης είναι ακόμη αβέβαιο, σίγουρα, όμως, οι αναγνώστες βγαίνουν νικητές».
Γιώργος Δάμτσιος-συγγραφέας




Δείτε τη σελίδα της συγγραφέως ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου