Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΜΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗΣ ΑΦΟΥ!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Μάκης Ρουσομάνης, γεννήθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης στις 10 Δεκεμβρίου. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο πολεμικό ναυτικό στη Φρεγάτα Ήπειρος, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Κρήτης. Ανήσυχη καλλιτεχνική φύση από μικρή ηλικία, συμμετείχε σε θέατρα, παραστάσεις, μουσικά σχήματα και βοηθούσε αφιλοκερδώς όλους τους φίλους καλλιτέχνες. Συλλέκτης της καλής Ελληνικής μουσικής με πολλαπλούς δίσκους βινυλίου, και cd. Στο αρχείο του υπάρχουν σπάνια μουσικά ντοκουμέντα και ανέκδοτες ηχογραφήσεις. Είναι τακτικό μέλος της ένωσης λογοτεχνών βορείου Ελλάδας, και της ένωσης συγγραφέων Πιερίας. Ο Μάκης Ρουσομάνης, Έχει εργασθεί στον ιατρικό όμιλο Αθηνών (ΙΔΘ) για 7 έτη, ενώ σήμερα είναι υπάλληλος στο ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης. - Το 2001 ο όμιλος ιατρικού Αθηνών τον τίμησε την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή. - Το 2009 συμμετείχε στο "Απολλώνεια" φεστιβάλ του νομού Πιερίας.
- Το 2010 η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή του αφιέρωσε το βιβλίο της ''Αγαστή Συνεργασία.'' - Το 2010 συμμετείχε στις παρουσιάσεις βιβλίων σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη, των συγγραφέων Αναστασία Καλλιοντζή, Θάλεια Κουνούνη και Κατερίνα Παπανικολάου. - Την ίδια χρονιά έκανε την επιλογή τραγουδιών στο πρόγραμμα "συνάντηση στην κοινή μας παράδοση" όπου παρουσιάστηκε στο Half note jazz των Αθηνών με την Αρετή Κετιμέ,την Dilek Koc,τον Σταυρο Παζαρέντση και τον Ιμπραημ Ιμπραημογλου.


- Το 2011 η Τραγουδίστρια Γλυκερία του αφιέρωσε το τραγούδι "ο γλάρος" στο cd "η αγάπη είναι ελεύθερη". - Το καλοκαίρι του 2011 συμμετείχε ως αφηγητής στο "Φεστιβάλ Θεάτρου Διστόμου", με την παράσταση ''Τώρα μάλιστα τα πιάσαμε τ' αυγά μας'' του Θανάση Πέντσου. - Το Μάρτιο του 2012 συμμετείχε στην εκδήλωση του "Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου" Θεσσαλονίκης για το ''Ματοζίνιχον'' της Μαρίας Μαυρίδου-Καλούδη. - Τον Οκτώβριο του 2012, ήταν ο κεντρικός συντονιστής της εκδήλωσης τιμής "Θεσσαλονίκη 100 χρόνια, ξανά Ελληνική", για την εκατονταετηρίδα των Ελευθερίων της Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος Μελετών και Αλληλεγγύης, "Ίδρυμα Στέλιου Παπαθεμελή." - Αρχές Δεκέμβρη του 2012 συμμετείχε στη μουσικοχορευτική παράσταση με τη Μαρία Σουλτάτου, "Σμύρνα και Χρυσός της Ιωνίας Ήχος", όπου είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της παράστασης. - Το Μάιο του 2013 συμμετείχε στο "2ο Φεστιβάλ Νέων Μουσικών" Μονάχου Γερμανίας, ως κεντρικός παρουσιαστής.
- Τον Οκτώβρη του 2013 κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Σαν να είχε δει φάντασμα" από την Ελληνική Πρωτοβουλία. - Το Νοέμβριο του 2013 συμμετείχε ως παρουσιαστής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Χρυσηίδας Δημουλίδου, πλάι στην δημοφιλή συγγραφέα. - Στις 21 Μάρτιου του 2014 συμμετείχε σε εκδήλωση στην Κατερίνη για την "παγκόσμια ημέρα ποίησης" απαγγέλλοντας ποιήματα νέων δημιουργών. - Το 2014 συμμετείχε σε παρουσιάσεις βιβλίων του Χρήστου Τερζίδη και της Μαίρης Γκαζιάνη. - Τον Ιούνιο του 2014 συμμετείχε στην πρωτοβουλία ''12 ώρες για την Ελλάδα'', με την φράση ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΩΠΑ''
- Το Νοέμβρη του 2014 κυκλοφορεί το παιδικό παραμύθι "Ο Μελένιος το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός" από της εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ σε σκίτσα του Νίκου Ραφαηλίδη. Το εξώφυλλο του βιβλίου το σχεδίασαν μαθητές του ειδικού δημοτικού σχολείου της σχολής τυφλών Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε σε μορφή μουσικής παράστασης,όπου και τραγούδησε παρέα με τον Σωτήρη Σιάκκα και τον Χρήστο Λούφη,σε σκηνοθεσία του Κωσταντίνου Τσώνη,και σε διασκευή του κειμένου από την Κρύστι Προεστού. - Οι Έλληνες ποιητές Νίκος Πατεράκης,Γεωργία Κιτσούκη – Βασιλιάδου,και ο Χρήστος Κανναβός, έγραψαν για το Μάκη και αφιέρωσαν, ένα τους ποίημα. - Τον Ιούνιο του 2015 συμμετείχε στον 5ο Μαραθώνιο Παραμυθιού,στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης,διαβάζοντας το δικό του παραμύθι.
-Τον ίδιο μήνα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΗ,το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "άυλος έρωτας" -Το Ιούλιο του 2015 μας συστήνεται για πρώτη φορά ως ποιητής στο ποιητικό ανθολόγιο των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ,με τρία ποιήματα.
Παράλληλα συμμετέχει σε αλλα ανθολογία ποίησης σε διάφορους εκδοτικούς οικους με ποιήματα. -Τον Ιανουάριο του 2016 κυκλοφορούν 7 διηγήματα για ενηλίκους από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ με τίτλο Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό?
-Τον Ιανουάριο του 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις πνοή το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Απαγορεύεται η είσοδος στον θάνατο". Η πρωτη παρουσίαση έγινε στο μύλο της Θεσσαλονίκης σε μορφή μουσικής παράστασης σε σκηνοθεσία της Βάνας Βουρτσάκη, με δέκα σολίστες μουσικούς και δυο τραγουδιστές. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενη βάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για τις επόμενες. -Τον ίδιο μήνα τραγούδησε πλάι στον Γιάννη Βολίκα σε ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα όπου ερμήνευσε 15 από τα ωραιότερα τραγούδια τους. - Στις παρουσιάσεις των βιβλίων του, συμμετείχαν αρκετοί επώνυμοι, όπως οι: Χρύσα Σάμου, Γιώργος Αμυράς,Θανασης Κουμπαρουδης,Αλεξάνδρα Γωγούση, Σοφια Νάτσιου, Γλυκερία, Βιβή Κοντοπούλου, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Δούκα, Μαρία Πασχαλίδου, Λεοναρντο Σφοντουρης,Στέλιος Φωτιάδης,Σωκρατης Χουρουζιδης,Γιάννης Τσέπας, Αλκυόνη Παπαδάκη, Μαίρη Γκαζιάνη, Ευγενία Κορτσάρη, Γιώργος Πουλαντζακλής, Χρήστος Λούφης,Γιάννης Καπανταϊδης, Ζωή Χειμωνίδου, Αναστασία Καλλιοντζή, Γιολάντα Μπαλαούρα, Dilek Koc, Μαρία Μαυρίδου - Καλούδη, Δημήτρης Δαμάσκος, Λευτέρης Δίγκας, Δήμητρα Τράκα, Δέσποινα Μπλαστροπούλου, Κατερίνα Σωπύλη, Κάκια Ξύδη, Χλόη Λάμπρου,Μαρία Στύλου,Έλσα Ποιμενίδου,Μάρθα Πατλάκουτζα,Απόστολος Μαλλιάς,Νάστια Σταυρίδου, Αστέριος Τράκας,Χάρης Αρβανιτίδης,Ελένη Βεζύρογλου,Χάρης Μπικηροπουλος,Ευη Μιχολού,Παναγιώτης Τουρνάς, Χρύσα Λουλοπούλου, Μελίνα Χατζηκαμάνου κ.α. ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ Μυθιστορήματα 2013 Σαν να είχε δει φάντασμα (Εκδόσεις Ελληνική πρωτοβουλία) 2015 Άυλος έρωτας (Εκδόσεις Έξη) 2017 Απαγορεύεται η είσοδος στον θάνατο (Εκδόσεις Πνοή) 2017 Της μνήμης μου σεντούκι (Εκδόσεις Πνοή) υπό έκδοση Διηγήματα 2016 Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό; (Εκδόσεις Όστρια) Παιδική λογοτεχνία 2014 Ο Μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός (Εκδόσεις Όστρια) Συμμετοχές 2015 Ανθολόγιο ποιήσεως/Ιούλιος (Εκδόσεις Όστρια) 2015 Ποίηση και πεζογραφία λογοτεχνών Β.Ελλάδος (Εκδόσεις Μέθεξις) 2016 Πανανθρώπινες αξίες (Εχέδωρος Εκδοτική)

Βρείτε το συγγραφέα στο facebook;ΜΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου