Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΚΑΓΚΕΛΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΤΗΣ κ.ΦΡΟΣΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3/2017 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!

                    Οι εκδόσεις Πνοή σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση
                                            του βιβλίου της Φρόσως Αποστόλου
                                                "Η καγκελόπορτα της αγάπης"
                                           την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, 20.00
                                                          στο Cafe Theatro

Η Αμαλία ζει μόνη στο σπίτι με την ολάνθιστη παραδεισένια αυλή και την καγκελόπορτα που αναγγέλλει την είσοδο των αγαπημένων της. Κι εκεί, ανάμεσα στα μυριάδες λουλούδια, μια πήλινη γλάστρα μ’ ένα έργο ζωγραφικής.
Ήρεμη, γενναιόδωρη, χαμογελαστή με μια τεράστια αγκαλιά για όλους και περισσότερο για τρία μικρά κορίτσια. Η ανιψιά της, Δέσποινα, και οι δύο φίλες της, Ελένη και Σοφία, την έχουν πάντα πλάι τους, φύλακα-άγγελο σε κάθε στραβοπάτημα, σε κάθε επικίνδυνη στροφή της ζωής. Όσο όμως τα κορίτσια μεγαλώνουν, ο έλεγχος χάνεται. Η Αμαλία παλεύει για να κρατήσει τις ισορροπίες υποκαθιστώντας τον ρόλο των γονέων, ενώ ένας μεγάλος έρωτας αναδύεται από τα έγκατα του παρελθόντος ξυπνώντας μνήμες και αισθήσεις.
Θα καταφέρει η Αμαλία να εμποδίσει την καταστροφή που έρχεται; Θα λυθεί ποτέ η απορία των κοριτσιών, ποιος είναι ο άντρας στην πήλινη γλάστρα, γιατί εξαφανίστηκε από τη ζωή της Αμαλίας και γιατί εκείνη δεν επιδίωξε ποτέ να κάνει οικογένεια;
Ένα μυθιστόρημα που υμνεί τον έρωτα και τη φιλία.



Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Φρόσω Αποστόλου μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Φρόσω Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και έκανε εξειδίκευση στο παθολογοανατομικό εργαστήριο του Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η λογοτεχνία την κέρδισε από την παιδική της ηλικία. Διάφορες ιστορίες γεννιούνταν στο μυαλό της και ξεκίνησε να τις καταγράφει, ώσπου κατάλαβε πως η συγγραφή είναι ένα κομμάτι του εαυτού της που χωρίς αυτό η ζωή της θα ήταν άνοστη. Έτσι, το 2011 ολοκλήρωσε το πρώτο της ανέκδοτο μυθιστόρημα με τίτλο «Η νοσταλγία των αρωμάτων». Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Το Ράφι της Αγάπης», που το 2016 δημιούργησε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία στη Θεσσαλονίκη. Όνειρό της είναι να κρατά συντροφιά στους αναγνώστες μέσα από τα πονήματά της και να μιλά για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και την ελληνική οικογένεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ:1) Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Το βιβλίο υπάρχει στη ζωή μου από τα πρώτα σχολικά χρόνια. Από τότε με μάγευε η μυρωδιά των βιβλίων! Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν «Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι» της Αγγελικής Βαρελλά. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Διαβάζω τα πάντα ώστε να διευρύνω τους ορίζοντές μου, αλλά έχω μια αδυναμία στο μυθιστόρημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3) Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας... βάζω δύσκολα;
Είναι δύσκολη ερώτηση για έναν βιβλιόφιλο όμως θα επιλέξω μερικούς. Η Ιζαμπέλ Αλιέντε από ξένους συγγραφείς και από Έλληνες η Αλκυόνη Παπαδάκη. Φυσικά ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχουν οι κλασσικοί έλληνες συγγραφείς και ποιητές. Ξεχωρίζω τον Νίκο Καζαντζάκη και τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4) Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Η συγγραφή για μένα είναι ένα θείο δώρο και το λέω αυτό γιατί ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει διάφορες ιστορίες. Ως ενήλικας πλέον ένιωσα την ανάγκη να γράψω ένα μυθιστόρημα για να καταγράψω όσα έχω στην ψυχή μου και να ταξιδέψω μαζί με τους ήρωες.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5) Πώς ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας «Η καγκελόπορτα της αγάπης» και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε αβίαστα, η ιδέα κατέκλυσε το μυαλό μου και ξεκίνησα να γράφω. Η καγκελόπορτα που υπάρχει στην ιστορία είναι από ένα σπίτι όπου οι ήρωες βρίσκουν ασφάλεια και θαλπωρή. Τυχαίνει και στο δικό μου σπίτι να υπάρχει μια καγκελόπορτα που αναγγέλλει την είσοδο των αγαπημένων μου, έτσι εμπνεύστηκα τον τίτλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας, τι πιστεύετε ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει, να σας γνωρίσει; Το εξώφυλλο; Το οπισθόφυλλο; Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.
Σίγουρα το γεγονός ότι είμαι μια νέα συγγραφέας θα προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά εγώ θα ήθελα να εστιάσουν στην υπόθεση του βιβλίου. Φυσικά, πάντα είναι καλό για ένα βιβλίο να έχει ένα ελκυστικό εξώφυλλο όπως αυτό που δημιούργησαν οι εκδόσεις Πνοή. Το βιβλίο μιλά για την Αμαλία, μια ζωγράφο που ζει μόνη έχοντας υπό την προστασία της την ανιψιά της και δύο αδερφικές φίλες της. Τα κορίτσια απευθύνονται σ’ εκείνη για ζητήματα τα οποία δεν τους επιτρέπεται να συζητήσουν με τους γονείς τους. Έτσι, η Αμαλία καλύπτει το μεγάλο κενό που δημιουργεί η έλλειψη επικοινωνίας με τις οικογένειές τους. Παράλληλα, γίνεται μια αναδρομή στο παρελθόν όπου παρακολουθούμε έναν μεγάλο έρωτα στη ζωή της Αμαλίας. Βλέπουμε επίσης την πορεία των κοριτσιών καθώς ενηλικιώνονται έχοντας πάρει η καθεμιά τον δικό της δρόμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί;
Δε μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν. Τους αγαπώ όλους με τις σωστές και λανθασμένες επιλογές τους, όπως αγαπάει μια μάνα τα παιδιά της.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8) Το δημιούργημά σας κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο; Μήπως έχετε κι άλλες ανέκδοτες ιστορίες;
Εδώ και μερικούς μήνες γράφω ένα νέο μυθιστόρημα και η αλήθεια είναι πως απολαμβάνω για ακόμα μια φορά τη διαδικασία της συγγραφής.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9) Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Ιάπωνας εραστής, της Ιζαμπέλ Αλιέντε

ΕΡΩΤΗΣΗ:10) Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό.
«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες μέσα» Νίκος Καζαντζάκης
«Ας είν’ καλά το γινάτι σου», Δημήτρης Χορν

«Η Πολίτικη κουζίνα»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου