Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ" ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ
για το "Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ"
από τις εκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ.











Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που είχε σαν στόχο ζωής την επιτυχία. Η επιτυχία ήταν η λέξη κλειδί στο σπίτι μου, ενώ η ευτυχία ήταν μια αξία, που οι γονείς μου ανέβαλαν για το άγνωστο μέλλον.
Την περίοδο που εργαζόμουν στη διαφήμιση, ήμουν γεμάτη άγχος και αρνητισμό. Είχα μεγάλη ανάγκη από ενέσεις θετικής σκέψης, αλλά, δεν έβρισκα βιβλία θετικής σκέψης, παρά μόνο στα αγγλικά. Τότε ο εκδότης μου είχε την ιδέα να γράψω εγώ στα ελληνικά ένα βιβλίο για τη θετική στάση στη ζωή.
Ξεκίνησα να το γράφω διστακτικά, λοιπόν. Καθώς το έγραφα, ξαφνικά, είδα μέσα στα κείμενά μου, να ξεπετάγεται μια λέξη και να μου τραβάει την προσοχή.
Η λεξούλα αυτή, φορτισμένη με ό,τι πιο όμορφο μπορεί να επιθυμεί ένας άνθρωπος στη ζωή του, αμέσως με άγγιξε βαθιά και αποφάσισα να γράψω γι’ αυτήν ένα βιβλίο. Ήταν η λέξη ευτυχία.
Με αυτή τη λέξη, σαν φάρο, άρχισα να γράφω αβίαστα το βιβλίο μου, γιατί τα νοήματα ξεπηδούσαν πηγαία από την καρδιά μου.
Του έδωσα τον τίτλο «Η Ευτυχία είναι Απόφαση» γιατί κατέθετα στις σελίδες του όλα όσα θα ήθελα να ακούσω εγώ για την ευτυχία. Ότι δηλαδή μπορώ να φροντίζω τον εαυτό μου, προσφέροντάς του μικρές καθημερινές δόσεις ευτυχίας και υιοθετώντας την σαν τρόπο ζωής.
Ανακάλυψα πως η ευτυχία δεν είναι ψευδαίσθηση. Είναι δικαίωμά μου. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ευτυχία. Είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεται να την κυνηγάω έξω από εμένα, γιατί αν τη βρω, μπορεί και να τη χάσω εξίσου εύκολα. Αναζητώντας όμως την ευτυχία που κρύβεται μέσα μου, μπορώ να την κερδίζω καθημερινά, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στη ζωή μου. Γι’ αυτό πιστεύω πως είναι μια απόφαση.
Το βιβλίο αυτό το αγαπώ πολύ γιατί εκφράζει και τη δική μου ανάγκη για ευτυχία. Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχω γράψει για τη θετική στάση ζωής, αφού παίρνει τον αναγνώστη από το χέρι και τον οδηγεί βήμα-βήμα πώς να κατευθύνει το νου του σε θετικές σκέψεις και πώς να αντικαθιστά τις αρνητικές. Πώς να κάνει συνήθεια την ευτυχία και να την εφαρμόζει στην πράξη. Πώς να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Πώς να έχει αυτοεκτίμηση και να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να είναι ευτυχισμένος τώρα, χωρίς αναβολές, και πριν να είναι αργά.
Θεωρώ αυτό το βιβλίο σταθμό ζωής και σταθμό στα βιβλία αυτογνωσίας στην Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων στους αναγνώστες που το έχουν αγαπήσει και το έχουν κάνει best-seller 90.000 αντιτύπων στην Ελλάδα.
Φέτος πρόσθεσα, σαν εισαγωγή σε κάθε νέο κεφάλαιο, πανέμορφες, συμβολικές, ιστορίες, σαν από την Ανατολή ή σαν μύθους, για να βοηθήσω τους αναγνώστες να κατανοήσουν τι σημαίνουν οι έννοιες του βιβλίου. Δηλαδή, ευτυχία στις σκέψεις μας, στα συναισθήματά μας, στις σχέσεις με τον εαυτό μας ή με τους άλλους, και στις πράξεις μας. Είμαι ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα.
Και μόνο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο νιώθεις καλύτερα. Πόσο μάλλον, αν το βάλεις σε πράξη! Θα ανακαλύψεις τον κόσμο της ευτυχίας: τι σημαίνει να νιώθεις ευτυχία χάρη στις ορμόνες σου, τι σημαίνει βαθύτερη ευτυχία και τι σημαίνει ευτυχία των αισθήσεων. Ένα μου αγαπημένο κεφάλαιο είναι το τελευταίο, που προτείνει 180+1 υπέροχες ευκαιρίες για να νιώθουμε ευτυχία κάθε μέρα, μέσα από τις πέντε αισθήσεις μας!
Ελπίζω ότι θα το αγαπήσεις, όπως το αγαπούν όσοι το έχουν διαβάσει. Σου εύχομαι να είσαι πάντα ευτυχισμένη.
Ακολουθήστε τη συγγραφέα Κατερίνα Τσεμπερλίδου στο Instagram: @tsemperlidou

Δείτε περισσότερα για τo βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας 5 best sellers για την Ευτυχία, πιστεύει πως η ευτυχία δεν είναι ψευδαίσθηση, αλλά στάση ζωής. Μοιράζεται μαζί μας τους τρόπους για να ανακαλύψουμε την ευτυχία που αναβλύζει από μέσα μας, με μια μόνο απόφαση. Στις σελίδες του βιβλίου, που κυκλοφορεί σε εμπλουτισμένη έκδοση με νέα κεφάλαια, θα μάθουμε: • Να κατευθύνουμε τον νου μας σε θετικές σκέψεις και στην επιτυχία • Να κάνουμε συνήθεια την ευτυχία • Να είμαστε αισιόδοξοι, να έχουμε αυτοεκτίμηση, να βρίσκουμε αφορμές για μικρές χαρές • Να ζούμε τη ζωή στο φουλ • Να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας Η ευτυχία ανήκει σε όλους και μπορούμε να την κερδίζουμε καθημερινά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή μας. Είναι μια απόφαση. Ένα βιβλίο?σταθμός που μας προφέρει 180 1 ευκαιρίες για να νιώσουμε ευτυχία κάθε μέρα. Η έκδοση έχει εμπλουτιστεί με συμβολικές ιστορίες, αρκετά νέα κεφάλαια και νέα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου