Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

"Οι δρόμοι της καταιγίδας" της κ.Άννας Γαλανού σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα ΑΦΟΥ!!!

Μέσα σε ένα υπέροχο και τόσο ζεστό κλίμα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Απριλίου το τέλος της συναρπαστικής τριλογία της κ.Άννας Γαλανού "Οι δρόμοι της καταιγίδας" - "Εξιλέωση".
Ένα ξεχωριστό ταξίδι που ξεκινά από την Κρήτη και συγκεκριμένα το Χάνδακα της Ενετοκρατούμενης Κρήτης του 16ου αιώνα και σημαντικούς σταθμούς την Κωνσταντινούπολη,την Ανδριανούπολη,τη Βενετία ,τη Θεσσαλονίκη.



Για την ''Εξιλέωση" μίλησε η κ.Σμαρώ Ανδρεάδου(δικηγόρος) ενώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα διάβασε η κ.Άννα Δημάκη(εικαστικός).Η κ.Άννα Γαλανού μας μίλησε για όλους τους σταθμούς της τριλογίας,για την Ρούσσα,τον Ιωάννη και την Αριάδνη ενώ προβλήθηκαν χαρακτηριστικές φωτογραφίες της....διαδρομής του ταξιδιού!!!
Στο τέλος της παρουσίασης η συγγραφέας απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις του αναγνωστικού κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Με την ίδια προθυμία απάντησε και σε δικές μου ερωτήσεις τις οποίες παραθέτω παρακάτω:


1) Κυρία Γαλανού η τριλογία σας "Οι δρόμοι της Καταιγίδας" μας ταξιδεύει στην Κρήτη της Ενετοκρατίας, μια εποχή άγνωστη για εμένα και θεωρώ για πολλούς ακόμα αναγνώστες.Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την εποχή αυτή; Ποιο ήταν το έναυσμα για να καταπιαστείτε με μια άγνωστη για τους  περισσότερους ιστορική περίοδο;
Οι Δρόμοι της Καταιγίδας, έχουν πολλές αφετηρίες και πολλούς προορισμούς, αρχής γενομένης από τον Χάνδακα του 16ου αιώνα. Το θέμα της Ενετοκρατίας με απασχολεί πολλά χρόνια, αφ' ενός λόγω της καταγωγής μου μιας και η γενέτειρά μου, το Ηράκλειο, έχει, ως γνωστόν, πολλά μνημεία Ενετικής προέλευσης. Ο βασικός, όμως, λόγος που εστίασα το ενδιαφέρον μου σε αυτή την εποχή, είναι ότι ο περισσότερος κόσμος, αγνοούσε ότι οι Ενετοί ήταν πολύ σκληροί κατακτητές και πως οι υπόδουλοι και οι σκλάβοι γηγενείς κάτοικοι υπέφεραν πολύ τα 458 χρόνια που εκείνοι έμειναν στην Κρήτη, όπως και σε άλλα μέρη. Τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, αποτέλεσαν την αφορμή να μελετήσω και να γράψω για την Ενετοκρατία στο νησί.

 2)Που μας οδηγούν "Οι δρόμοι της Καταιγίδας", ποια διαδρομή θα ακολουθήσουμε και πόσα χρόνια διάρκεια  έχει  το ταξίδι;
Η Τριλογία ξεκινά το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα και φθάνει σχεδόν ως το τέλος του. Πιο συγκεκριμένα:1551-1596 
Αναλυτικά οι ''Δρόμοι της Καταιγίδας ακολουθούν τις εξής διαδρομές:
ΘΥΣΙΑ: Χάνδακας - Κωνσταντινούπολη - Αδριανούπολη - Χάνδακας - Ρέθυμνο.
ΕΚΔΙΚΗΣΗ: Χάνδακας - Ρέθυμνο -Χανιά - Ελαφονήσι - Γαύδος - Μπαρμπαριά - Βενετία - Χάνδακας
ΕΞΙΛΕΩΣΗ: Ελαφονήσι - Χάνδακας - Ρέθυμνο - Λαύριο - Θεσσαλονίκη - Αδριανούπολη

3)Πόσο καιρό διήρκεσε η ιστορική έρευνα και η συγγραφή της τριλογίας σας; 
Ξεκίνησα να μελετώ ιστορικά βιβλία της περιόδου που αναφέρομαι τον Φλεβάρη του 2015. Τότε ακόμα δεν είχα έτοιμο το μυθοπλαστικό κομμάτι, είχα αποφασίσει, όμως, ότι θα το ενέτασσα στην συγκεκριμένη εποχή. Η τριλογία ολοκληρώθηκε 4 Φλεβάρη του 2018. Ακριβώς τρία χρόνια. 

4)Ποιο είναι το επόμενο ... συγγραφικό σας βήμα;Τι να περιμένουμε από την Άννα Γαλανού, μετά από την  ξεχωριστή αυτή τριλογία;
Είναι πάρα πολύ νωρίς για να αποφασίσω με τι θα ασχοληθώ στο μέλλον. Ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Σίγουρα, όμως, να περιμένετε κάτι εξίσου ξεχωριστό.


Ένας ακόμα σταθμός των παρουσιάσεων ήταν και τα Γιάννενα,στα οποία μας μεταφέρει με τις φωτογραφίες που ακολουθούν η ΑΦΟΥδένια μας κ.Βασιλική Τσούνη.

Μέσα σε ζεστό κλίμα παρουσιάστηκε στο public Ιωαννίνων στις 3 Μα'ί'ου το υπέροχο βιβλίο της Κυρία Άννας Γαλανού, η Εξιλέωση... Μια μοναδική συγγραφέας με ζεστό χαμόγελο και υπέροχη γραφή!!!























Και το ταξίδι συνεχίζεται :
11/5 - Παρασκευή από 18:30 - 21:00 Ιανός
14/5 - Δευτέρα Παρουσίαση στον Βόλο στις 19:00
15/5 - Τρίτη - Παρουσίαση στα Τρίκαλα στις 20:00
17/5 - Πέμπτη - Παρουσίαση στη Καρδίτσα στις 20:00
18/5 - παρασκευή - Παρουσίαση στη Λάρισα στις 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου