Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ " της κ.ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5/2018 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!

Οι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Eιρήνης Βαρδάκη "Το Ρ της Ερωμένης" το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στις 15:00 στο Περίπτερο 15 (Αίθουσα ΕΙΠ) στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Γιώργος Δάμτσιος και Μάριος Δημητριάδης.



Δύο φόνοι.
Ένας ύποπτος. 
Μισή αλήθεια.

Με αντίπαλο την ερωμένη, το πρώτο που θα χάσεις είναι το μυαλό σου.
Η παρτίδα ξεκίνησε. Τα πιόνια θυσιάζονται. Αν θες να σωθεί ο βασιλιάς, πρέπει να προστατέψεις τη βασίλισσά σου.

Αντέχεις να μπεις στο παιχνίδι;

Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Ειρήνη Βαρδάκη μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ειρήνη Βαρδάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο χώρο της υγείας.Το πρώτο της μυθιστόρημα Κρυσταλλία κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις Bell.Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο της μυθιστόρημα Το Ρ της ερωμένης.



ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Το πρώτο μου μυθιστόρημα το διάβασα σε ηλικία οχτώ ετών, και ήταν "η μάνα" της Περλ Μπακ. Ήταν δώρο από τους γονείς μου μετά από παρότρυνση της δασκάλας μου. Αν και στην αρχή δεν έδειξα τον παραμικρό ενθουσιασμό -προτιμούσα σίγουρα κάποιο παιχνίδι- δέχτηκα τελικά να το διαβάσω. Από τις πρώτες σελίδες αιχμαλωτίσθηκα, μαγεύτηκα, και κάπως έτσι ξεκίνησε ο μεγάλος μου έρωτας για τα βιβλία.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
 Αγαπώ όλα τα είδη που έχουν να επιδείξουν υψηλή λογοτεχνία. Λατρεύω την λογοτεχνία! Προσωπικά δεν θεωρώ όλα τα έργα λογοτεχνικά, και διαφωνώ κάθετα με όσους χαρίζουν αυτό τον όρο απερίσκεπτα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Σίγουρα Καζατζάκη, Σαμαράκη, Αρτσερ, Nτοστογεφσκι, Ουάιλντ και Μπρυκνέρ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Η συγγραφή ζει και μεγαλώνει μέσα σου -σαν σε λανθάνουσα μορφή- ήρεμη και σιωπηρή. Όταν αποφασίσει να μιλήσει δεν θα ψάξει ούτε για συγκεκριμένο έναυσμα, ούτε για τις κατάλληλες συγκυρίες, απλώς θα σε αιφνιδιάσει.


ΕΡΩΤΗΣΗ:5)To "Ρ της ερωμένης" είναι το δεύτερο σας μυθιστόρημα μετά το "Κρυσταλλία" ,πείτε μας δυο λόγια και για τα δυο σας έργα.
Η Κρυσταλλία είναι έργο καρδιάς. Ατίθασο στη δομή, ακραία λυρικό σε σημεία, έντονα συγκινησιακό, έντονα φορτισμένο και σίγουρα με ένα πολύ ιδιαίτερο -μάλλον αξέχαστο τέλος-. Τώρα "το ρ της ερωμένης" έρχεται για να παίξει με το μυαλό, να πειραματιστεί με τον ηλεκτρισμό του, να νοθεύσει τη χημεία του και τελικά να διασκεδάσει με τις όποιες αμφιβολίες του. Οι πέντε ήρωες του βιβλίου δρουν μέσα σε μια σκακιέρα. Η ερωμένη -και "βασίλισσα" ταυτόχρονα- θα παίξει με τη μοίρα όλων, θα αλλάξει για πάντα το ρ της ιστορίας τους. Το τέλος του έργου είναι αναπάντεχο και σίγουρα ανατρεπτικό.


ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας «Ρ της ερωμένης» και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Tο "το ρ της ερωμένης" ξεκίνησε πέρσι την άνοιξη, αμέσως μετά την κυκλοφορία της Κρυσταλλίας και είναι εμπνευσμένο κυριολεκτικά από μια δυνατή παρτίδα σκάκι. Ολόκληρη η ιστορία βασίστηκε σε αυτή την παρτίδα, όπως επίσης και η ιδέα για το εξώφυλλο, το οποίο επιμελήθηκε η Άννα Σταθοπούλου και στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο τίτλος προέκυψε τυχαία μέσα από το κείμενο στις πρώτες κιόλας σελίδες του, όπου και αναφέρεται.



ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί?

Tην ερωμένη φυσικά! Η ηρωίδα αυτή ζωντάνεψε σε τέτοιο βαθμό μέσα μου ώστε μπόρεσε και μου υπαγόρεψε ολόκληρο το έργο. Καθ' όλη τη διάρκεια της συγγραφής η ερωμένη ήταν παρούσα. Δεσποτική, καθηλωτική, ίσως το ευφυέστερο και συνάμα το πιο γοητευτικό πλάσμα που γνώρισα ποτέ. Η δυνατή λογοτεχνία αυτού του έργου είναι δική της. Το ίδιο το έργο είναι δικό της. Την ερωμένη ως ηρωίδα δεν τη διάλεξα, με διάλεξε. 



ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?

Υπάρχει ήδη μια πολύ δυνατή ιστορία στο μυαλό μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, όμως πιστεύω πως η πορεία του θα με δικαιώσει. Θα μείνω στο ίδιο είδος, ένα ακόμη ψυχολογικό θρίλερ με τον πήχη να ανεβαίνει ψηλότερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα, το αγαπήσατε και θα μας το προτείνατε ανεπιφύλακτα;;
Πάει λίγος καιρός που ολοκλήρωσα το έργο του Ξενοφώντα Φύτρου "ο θεός του πολέμου" πρόκειται για ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ, άκρως εθιστικό!

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως  είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά....
Δεν υπάρχει τρόμος που δεν έχει θεοποιηθεί, δεν υπάρχει αρετή που δεν έχει διασυρθεί. Μαρκήσιος ντε Σαντ. Απο τραγούδια θα διάλεγα ένα που να ταιριάζει στην ερωμένη και δεν είναι άλλο από το power (feat. Donna Missal & Travis Pontrelli). Δύο απο τις πιο αγαπημένες μου ταινίες είναι τα χρόνια της αθωότητας και η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού.

κα Πατέρα σας ευχαριστώ απο καρδιάς για τις εύστοχες ερωτήσεις σας και για το χρόνο που μου αφιερώσατε. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία! ❤



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου