Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ
για το "Το εισιτήριο" από τις εκδόσεις Ωκεανός.
















Πολλοί από μας, έχουν ακούσει την έκφραση «θέλω να φύγω, να εξαφανιστώ!» Κάποιοι από μας, την έχουν ξεστομίσει. Η Μαριάννα Φιλίππου, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου «το Εισιτήριο», ήταν μία από αυτούς. Και από την στιγμή που ένιωσε αυτήν την ανάγκη, με έβαλε στη διαδικασία, να της δώσω την δυνατότητα να κάνει πράξη αυτό που σκέφτηκε και να με δελεάσει να την ακολουθήσω σε μια περιπέτεια που άλλαξε τη ζωή της.
Η Μαριάννα, ζώντας σε μια εικονική πραγματικότητα πλούσιας και ευτυχισμένης ζωής, πλήρωνε ένα ακριβό αντίτιμο. Ένα βίαιο γάμο που της στερούσε καθημερινά αξιοπρέπεια και ελευθερία. Μέχρι τη στιγμή που συνειδοτοποιεί ότι έφτασε στα όριά της.  Από εκείνη τη στιγμή, εγώ στέκομαι απέναντί της σαν παρατηρητής και την παρακολουθώ να κάνει την επανάστασή της. Να κάνει δηλαδή πράξη τη φράση που ξεστόμισε. Και η Μαριάννα έφυγε και εξαφανίστηκε. Από όλα αυτά που την πλήγωναν και της στερούσαν την πραγματική ευτυχία. Την παρακολουθώ σε μια περιπέτεια ζωής να κάνει επανεκκίνηση, την παρακολουθώ καθώς ωριμάζει και αντιλαμβάνεται με άλλη οπτική τους ανθρώπους γύρω της, μέσα από ένα ταξίδι νέων εμπειριών. Ερωτεύεται από την αρχή, έναν άνθρωπο με μυστηριώδη ταυτότητα, ανακαλύπτει την πραγματική φιλία και ξεπερνάει εμπόδια. Εμπόδια πολλές φορές «θανατηφόρα» όταν χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με την εγκληματική οργάνωση Καμόρα, στη Νάπολη της Ιταλίας, μετρώντας για άλλη μια φορά τις αντοχές της.  Την ακολουθώ με αγωνία γιατί θέλω να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει, με ταξιδεύει σε μέρη που η ανάμνησή τους είναι ακόμα ολοζώντανη στη σκέψη μου  και βιάζομαι να μάθω αν θα βρει επιτέλους τον άνθωπο που ερωτεύτηκε και έχασε τα ίχνη του. Η Μαριάννα τρέχει συνεχώς κι εγώ τρέχω πίσω της για να ανακαλύψω αν ο αγώνας της αυτός για μια καινούργια ζωή, θα δικαιωθεί. Και δεν την αφήνω, παρά μόνο όταν σιγουρεύομαι ότι θα μεταμορφωθεί από μια γυναίκα ανώριμη, φοβισμένη και στερημένη από συναίσθημα, σε  κάποια που δεν διστάζει να τα βάλει ακόμα και με τον ίδιο της τον εαυτό, προκειμένου να μάθει να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Η Μαριάννα Φιλίππου θέλοντας ν’ αποδράσει από το οδυνηρό παρελθόν της αποφασίζει να δραπετεύσει. Μοναδική επιθυμία της ένα ταξίδι δίχως γυρισμό. Επιβιβάζεται στο πλοίο για τη Νάπολη έχοντας για αποσκευή ένα εισιτήριο στο χέρι, που πάνω σ’ αυτό έχει επενδύσει όνειρα για μια καινούργια αρχή, για μια καινούργια ζωή. Στο πλοίο γνωρίζει τον γοητευτικό και μυστηριώδη Ρώσο Σεργκέι Πετρόφ. Αναπόφευκτα ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους. Η παραμονή της στη Νάπολη όμως παίρνει τραγικές διαστάσεις. ʼθελά της γίνεται στόχος της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης Καμόρα. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, το παρελθόν της κλείνει τον δρόμο. Κι εδώ, μια νέα περιπέτεια ζωής ξεκινά. Ποιός είναι ο Σεργκέι Πετρόφ και τί ρόλο θα παίξει στη ζωή της;

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από μια περιπέτεια
στα γαλάζια νερά της Αδριατικής,
λουσμένη στο φως της Νότιας Ιταλίας,
με πλούσια συναισθήματα και εικόνες.
Μπορεί άραγε ένα εισιτήριο να επιφέρει τη λύτρωση;
Ή υπάρχει χρονικό όριο στις ανατροπές
που επιδιώκουμε από τη ζωή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου