Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΑΝΝΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ

ΑΝΝΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
για το "Αιματοβαμμένα χρόνια" από τις εκδόσεις Μάτι.















Ποια ήταν τα κίνητρα που με ώθησαν να γράψω ένα βιβλίο εποχής;
Ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου. Τα δυο προηγούμενα βιβλία μου αναφέρονται στο παρόν. Ασχολούμαι με ανθρωποκεντρικά θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες . Παρένθετη μητρότητα, αδερφικός δεσμος… Νομίζω πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για μια ανατροπή.  Διαφορετική θεματολογία , διαφορετική γραφή. Ταξιδεύοντας στο παρελθόν φαντάζεσαι  τα γεγονότα και  τα πλάθεις σύμφωνα με αυτά που έχεις διαβάσει ή έχεις ακούσει. Κατάγομαι από τη Μακεδονία και είμαι περήφανη που είμαι απόγονος μιας ράτσας αλύγιστης που δεν δαμάζεται, που αν και πολιορκημένη η ψυχή της παρέμεινε αδούλωτη! Η συγκεκριμένη περίοδος της ιστορίας μου κίνησε το ενδιαφέρον,  επειδή θεωρώ ότι ήταν μια περίοδος που ενώ  ο Ελληνισμός υπέφερε τα πάνδεινα  από τους κατακτητές και λογικά με την απελευθέρωση, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού πήραν τέλος,   ο αδελφοκτόνος πόλεμος ήταν το αποκορύφωμα  που διέλυσε το ελληνικό έθνος.
Ο Ανέστης Καλλίδης αντιπροσωπεύει τον άντρα σύζυγο και τον άντρα πατέρα.
 Ένας άνθρωπος γενναίος που έδωσε τον αγώνα του  για την πατρίδα, μα  με λάθη, πάθη αδυναμίες. Ίσως υπερβολικός μα ήταν άνθρωπος. Αναγνώρισε το λάθος την ύστατη στιγμή. Όλοι πληρώνουμε τις επιλογές μας και αυτές καθορίζουν την πορεία της ζωής μας.
Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω σε δυο σημαντικούς άντρες της ζωής μου! Αισθάνομαι τυχερή που υπήρξαν στη ζωή μου.
Στον πατέρα μου και στον άντρα μου!



Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τη συγγραφέα ΕΔΩ
Λένω, Κερασίνα, Ελένη, Κερασία. Τέσσερις γυναίκες στο πέρασμα του χρόνου. Αγάπησαν, αγαπήθηκαν, πληγώθηκαν βαθιά, όμως συνέχισαν, αντίκρισαν την αλήθεια κατάματα και λυτρώθηκαν. Μακεδονία 1943… Οι Βούλγαροι εισβάλλουν στη μακεδονική γη και σπέρνουν τον όλεθρο. Οι Έλληνες όμως δεν δαμάζονται, είναι από τη φύση τους λαός ανυπότακτος. Αγνός και αληθινός ο έρωτας του Ανέστη. Δεν πρόλαβε να ανθίσει… Ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, αντιστέκεται και πολεμάει με λύσσα τον κατακτητή. Θύμα ομαδικού βιασμού των Βούλγαρων Κομιτατζήδων είναι η μικρή Κερασίνα, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή με τη βοήθεια της Παναγιώτας. Οι ήρωες συνεχίζουν το ταξίδι τους στην κατοχική Αθήνα, ζουν την απελευθέρωση και προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου. Πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος του Ανέστη στην εξέλιξη του έργου; Τελικά είναι οι επιλογές μας αυτές που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι για να προχωρήσεις πρέπει να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα, να λυτρωθείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου