Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ-ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Άλλο ένα βιβλίο με ...ξεχωριστό,ιδιαίτερο θέμα από τον κ.Σακελλαρόπουλο. Μια άτυχη στιγμή,ένα ατύχημα και ο πρωταγωνιστής χάνει μια από τις 5 αισθήσεις που όλοι θεωρούμε δεδομένες,την όραση του.Σχέσεις,σκέψεις,αισθήματα,συναισθήματα αλλάζουν από την πρώτη στιγμή και ανατρέπεται η καθημερινότητα,η ζωή του όλη.Θα πρέπει να μάθει να ζει στο σκοτάδι,θα διαπιστώσει πόσο δύσκολο είναι αυτό και πως δεν υπάρχει βοήθεια όχι μόνο από φίλους αλλά και από συγγενείς και από την πολιτεία.Μέσα σ΄αυτό το σκοτάδι θα συναντήσει όμως και ανθρώπους που θα φωτίσουν το δρόμο και τη ζωή του όπως την Ελευθερία, τη Στέλλα, κυρίως τη Μαργαρίτα και θα τον οδηγήσουν ξανά στο ''φως''. ΄Ενα μάθημα ζωής για το πως μπορεί να ανατραπεί η ζωή μας από τη μια στιγμή στην άλλη,πόσο δεν εκτιμάμε ότι θεωρούμε δεδομένο,ένα μάθημα δύναμης,θέλησης και ένα ταξίδι σε πλήθος συναισθημάτων:πόνο,πίκρα,θυμό,λύπη,αγωνία και συγκίνηση,θαυμασμό,αγάπη και έντονη συγκίνηση.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Σακελλαρόπουλο για το υπέροχο ταξίδι στο κόσμο των συναισθημάτων που μου χάρισε και μ΄έκανε να δω με άλλο μάτι ότι θεωρώ δεδομένο και γι'αυτό ίσως δεν εκτιμώ όπως πρέπει.Επικυρώνει με το έργο του αυτό ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και όλα τα άλλα έπονται/παλεύονται...... Δεν θα πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι ταυτόχρονα μας δείχνει πόση σημαντική δουλειά γίνεται στο ΚΕΑΤ(Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα).

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Στα σαράντα δύο του χρόνια ο Αλέξανδρος Παυλής, πολιτικός μηχανικός, βρίσκεται βυθισμένος στην απελπισία της αναδουλειάς και της ανασφάλειας. Αλλά τα μεγάλα του προβλήματα και η σοβαρή κρίση στη μακρόχρονη σχέση του με την Άννα είναι ένα τίποτα μπροστά στο παιχνίδι της μοίρας, αφού από ένα σφοδρό αυτοκινητικό ατύχημα χάνει το φως του. Το σοκ είναι τεράστιο και το σκοτάδι του τον τραβάει στην αυτοκαταστροφή. Κι εκεί που πιστεύει ότι όλα έχουν τελειώσει γι’ αυτόν, ανακαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο, άγνωστο, δύσκολο αλλά και μαγικό. Η δασκάλα του στη γραφή Μπράιγ, η Μαργαρίτα, τυφλή εκ γενετής, τον βοηθάει να σταθεί στα πόδια του. Νιώθει να ξαναγεννιέται. Αλλά και στη νέα του ζωή τα εμπόδια είναι τεράστια. Πάλι η μοίρα σκηνοθετεί κάτι αδιανόητο. Κι εκεί πια θα μιλήσει η δύναμη της ψυχής.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στον κόσμο του σκοταδιού, εκεί όπου το φως παίρνει μια νέα διάσταση. Μια ιστορία για τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου