Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΕΡ-ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ και ΜΕ αρέσουν τα μυθιστορήματα της κ.Γαληνού γιατί αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι το στοιχείο της ανατροπής που με κρατά σε εγρήγορση καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης!!!
Στο νέο της μυθιστόρημα "Η κατάρα των Μάγιερ"  βασίζεται στον θρύλο της χαμένης πριγκίπισσας Αναστασίας Ρομανώφ,πλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο τον μύθο και χρησιμοποιώντας εύστοχες πινελιές μεταφυσικού μας χαρίζει ένα ατμοσφαιρικό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα.
Η Ιρίνα είναι υιοθετημένη και αποφασίζει, παρ'όλες τις αντιρρήσεις της θετής της μητέρας, να επισκεφτεί τη γιαγιά και τη θεία της οι οποίες ζουν αποτραβηγμένες σ'ένα αρχοντικό βόρεια της Θεσσαλονίκης, για να τις γνωρίσει και να της καλέσει στο γάμο της.Κατά την παραμονή της εκεί θα αντιμετωπίσει συμπεριφορές που θα την παραξενέψουν,θα έρθει αντιμέτωπη με πολλές εκπλήξεις και κρυμμένα μυστικά που όταν θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται θα φέρουν ανατροπές αλλά και τον κίνδυνο στη ζωή της.Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω περισσότερα για την πλοκή του βιβλίου μια και όπως προανέφερα οι ανατροπές είναι συνεχόμενες και φοβάμαι πως θα παρασυρθώ και θα προδώσω στοιχεία που δεν πρέπει.Νομίζω όμως πως μπορώ να αναφέρω πως μαγεύτηκα από τον εκρηκτικό  έρωτα της Ελισσώς με τον Ιβάν,με κέρδισε ο αθόρυβος αλλά δυνατός έρωτας του Δάνη,κέρδισε το θαυμασμό μου ο χαρακτήρας της Αναστασίας,με συγκίνησε η αφοσίωση της Αννέζως και της κόρης της Μάρθας στη οικογένεια της γιαγιάς Ελισσώς. Δεν μπορώ να μην αναφέρω πως  μαγεύτηκα από τις περιγραφές του αρχοντικού των Μάγιερ στο Δάσος των Στεφανιών(βόρεια από τη Θεσσαλονίκη,πάνω από τη λίμνη Βόλβη) και εκφράζω την επιθυμία μου να ...μετακομίσω εκεί ΑΦΟΥ!!!
Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω ένα από τα πολλά αγαπημένα μου απόσπασμα:
"...Έτσι όμως όπως είχε στοιχειώσει πια η ζωή της,φοβόταν ακόμα και τον ίσκιο της.
Ένας ατελείωτος αγώνας δρόμου είχαν καταντήσει η έγνοια και το άγχος.Ένα βουβό πήγαινε έλα από νύχτα σε νύχτα δίχως σταματημό.Οι άσκημες σκέψεις γεννούσαν μαύρα φτερά,σαν τα αρπακτικά,και πετούσαν από πάνω της.Έρχονταν κι έφευγαν δίχως σταματημό και χωρίς να τη ρωτούν.Τούτο το σπίτι,χρόνια τώρα,είχε τα δικά του φαντάσματα κι εκείνη τους κρατούσε συντροφιά,λες και ήταν η μόνη επιλογή της.Το παρελθόν έσκυβε πάντα βαρύ από πάνω της και την καταδυνάστευε.
Η σιωπή για εκείνα τα ανείπωτα θλιβερά γεγονότα ήταν που βαστούσε τις ισορροπίες μέσα σε τούτο το σπίτι. ..... Η κατάρα ήταν η πιο βαριά σκιά και δεν θα  έφευγε ποτέ από πάνω τους.Το ήξεραν όλοι,μα περισσότερο η Ελισσώ. Της είχε στερήσει τόσα πολλά!... "(σελ.37)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ιρίνα ξέρει ότι είναι υιοθετημένη και ότι οι μοναδικές συγγενείς της, γιαγιά και θεία, ζουν αποτραβηγμένες κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Παρά την αντίθετη άποψη της θετής της μητέρας, αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι όπου γεννήθηκε και εγκατέλειψε μωρό, για να τις γνωρίσει και να τις καλέσει στον γάμο της.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατάει το πόδι της σε εκείνο το σπίτι γεννιέται μέσα της μια περίεργη αίσθηση. Ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει, τόσο για το σπίτι όσο και για τους ενοίκους του, κι ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα πάντα. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανορθόδοξα γεγονότα και ακραίες καταστάσεις, καθώς μια καλά κρυμμένη αλήθεια ζητά να βγει στο φως.

Κι αυτή θα είναι μόνο η αρχή...

Σφοδροί έρωτες, προδοσίες, θάνατοι, ίντριγκες και αποκαλύψεις θα αρχίσουν να αναδύονται από το παρελθόν, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η Ιρίνα θα βρεθεί εκτεθειμένη και θα κινδυνέψει τόσο εκείνη όσο και το παιδί που μεγαλώνει μέσα της.

Θα καταφέρει, άραγε, να βγει αλώβητη απ’ όλα αυτά;
Και ποια σχέση μπορεί να έχει η προγιαγιά της Αναστασία με τους τελευταίους τσάρους του Οίκου των Ρομανόφ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου