Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΛΞΗ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΩΝΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΩΝΑ
για το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΛΞΗ
από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ.













Επικίνδυνη έλξη – Μαρία Τσιρωνά

Αυτό που είμαστε, κι αυτό που αφήνουμε να φανεί ότι είμαστε.

Η τρυφερότητα των ανθρώπων – αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να γράψω την «επικίνδυνη έλξη». Αυτή η τρυφερότητα που όλοι έχουμε μέσα μας, αλλά στην καθημερινή μας ζωή την κρύβουμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, πίσω από ένα προσωπείο.
Οι ήρωές μου, ο Κορωναίος και η Λία, δικηγόρος και δικαστής αντίστοιχα, βολεμένοι με ασφάλεια, σχεδόν εγκλωβισμένοι πίσω από το δικό τους προσωπείο, ακολουθούν τη ζωή που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει: αφοσιωμένος στην κόρη του ο πρώτος και επιτυχημένη επαγγελματικά με τίμημα την προσωπική της μοναξιά, η δεύτερη. Όταν βρίσκονται για μερικές ώρες εγκλωβισμένοι στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το οποίο έχει καταρρεύσει έπειτα από έκρηξη βόμβας, φτάνοντας σ’ εκείνο το σημείο στο οποίο δεν ξέρεις αν θα συνεχίσεις να ζεις, χωρίς να βλέπει ο καθένας ποιος βρίσκεται απέναντί του, αποκαλύπτουν το πραγματικό, τρυφερό και ευάλωτό τους πρόσωπο.
Κι ύστερα βρίσκονται έξω, στην παλιά και γνωστή τους καθημερινότητα.
Είναι ίδιοι, όμως; Πόσο εκτεθειμένοι νιώθουν μετά από τις ίδιες τους τις αποκαλύψεις; Τις προσωπικές τους ανακαλύψεις;
Κι ο έρωτας που γεννιέται, σ’ έναν τόσο «αντι- ερωτικό» τόπο;
Θα καταφέρουν να κάνουν το μεγάλο βήμα και θα αναθεωρήσουν την πραγματικότητα και τη ζωή τους, ή θα αποφασίσουν να συνεχίσουν στον γνωστό και τόσο οικείο τους δρόμο;
Η «επικίνδυνη έλξη» είναι στην πραγματικότητα το ημερολόγιο ενός απροσδόκητου Ιουλίου που περνούν οι δυο ήρωες, χωριστά ο ένας από τον άλλο, προσπαθώντας να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση και τα νέα δεδομένα στην πραγματικότητά τους.

Το έργο αποτελείται από δεκαοκτώ κεφάλαια. Στο καθένα από αυτά παρουσιάζονται, με μια σχεδόν ποιητική και ταυτόχρονα ρεαλιστική αφήγηση, όχι σε γραμμικό χρόνο αλλά ταυτόχρονα, σαν τις στρώσεις σ’ένα κομμάτι τούρτας, οι ώρες του εγκλωβισμού, οι μέρες του Ιουλίου και η ζωή τους πριν και μετά το συμβάν.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Ο Κορωναίος είναι δικηγόρος, στα πενήντα του, με σύζυγο μια διάσημη, πολυάσχολη ηθοποιό και μια εντεκάχρονη κόρη που τη μεγαλώνει σχεδόν μόνος του. Η Λία είναι δικαστής, στα σαρανταπέντε της, αφιερωμένη στην καριέρα της, με φήμη εξαιρετικά αυστηρής και άτεγκτης δικαστικής λειτουργού, και μόνη. Οι δυο τους έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων, τηρώντας πάντοτε, ωστόσο, το αυστηρό πρωτόκολλο του συγκεκριμένου χώρου που απαιτεί οι δικηγόροι και οι δικαστές να διατηρούν μεταξύ τους σχέσεις τυπικά επαγγελματικές.
Από μια παραξενιά της τύχης, εγκλωβίζονται για μερικές ώρες στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης έπειτα από έκρηξη βόμβας. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν οδηγούν σε ένα σταδιακό ξεγύμνωμα ψυχής, μια αποκάλυψη των προσωπείων που κατασκευάζουν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν μέσα στις κοινωνικές και οικογενειακές συμβάσεις. Ένας παράξενος έρωτας αρχίζει να γεννιέται, χωρίς κανένας από τους δύο να έχει προσπαθήσει γι’ αυτό.
Οι δύο όψεις των ανθρώπων, η πραγματικά ανθρώπινη, ευάλωτη, τρυφερή, ελεύθερη και από την άλλη η σκληρή, αποστασιοποιημένη, το προσωπείο-όπλο στις επιταγές της ζωής, αντιμάχονται. Ποια από τις δύο θα επικρατήσει; Ποια θα καταδικαστεί; Ποια θα είναι τελικά η ετυμηγορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου