Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΝΑΓΙΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

ΝΑΓΙΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ
για το "ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ"
από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.











Αγαπώ την Ιστορία και τα ταξίδια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα συναρπαστικότερο από το να προσπαθείς να προσδώσεις μυρωδιές και εικόνες σε ένα παρελθόν που ξέρεις ότι δεν θα ζήσεις ποτέ. Δεν υπάρχει τίποτε συναρπαστικότερο στον κόσμο από την περιπλάνηση.
Σε μια μοναχική περιπλάνηση που με ώθησε στα άκρα, σε ένα ταξίδι στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη που έκανα με ένα σακίδιο στον ώμο τρύπωσε μέσα μου η ιστορία της Ρόζας και του Λουίς. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώσπου να ελευθερωθεί. Ωρίμαζε μέσα μου αργά, ενώ παράλληλα ερευνούσα την πλούσια εθνογραφία εκείνου του τόπου: Ο κόσμος του Μπουένος Άιρες των αρχών του 20ού αι. Ο κόσμος του περιθωρίου, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει στο μεγαλύτερο λιμάνι του νότου του κόσμου. Υπόκοσμος. Μετανάστες με θλιμμένες ιστορίες. Γυναίκες χαμένες σε φτηνά πορνεία. Ο άστατος ήχος του τάνγκο. Οι θρύλοι της Πάμπα. Οι παγετώνες του τέλους του κόσμου. Η μαγική γη της Αργεντινής. Ελευθερία.
Σε έναν κόσμο μαγείας, θρύλων, παραδόσεων και δεισιδαιμονιών συναντάει κανείς έναν μικρόκοσμο ανθρώπων με ξεχωριστές ιστορίες. Μετανάστες, ντόπιοι, Εβραίοι, Ευρωπαίοι, Ιθαγενείς των Άνδεων και της Γης του Πυρός, Άραβες, Έλληνες και πολλές ακόμη εθνικότητες αποτελούν συναρπαστικούς χαρακτήρες του πολυπολιτισμικού μυθιστορηματικού ψηφιδωτού. Χαρακτήρες με έντονες ζωές, άλλοτε πικάντικες και άλλοτε επαναστατικές, μα όλες τους ιδιαίτερες.
Μια ιστορία για ταξίδια και με άξονα τον έρωτα που αποτελεί ζωογόνο δύναμη για επιλογές και πράξεις. Ένα μυθιστόρημα αφιερωμένο στους μετανάστες και τους επαναστάτες που είναι πάνω από όλα μαχητές.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Μπουένος Άιρες, 1912.
Η Ρόζα φτάνει στο μεγάλο πόρτο της Νότιας Αμερικής έχοντας επάνω της ακόμα το άρωμα της Σικελίας. Μια μετανάστρια ανάμεσα σε χιλιάδες, που ονειρεύεται μονάχα να στεριώσει, μα αγνοεί ότι η ευτυχία βιάζεται να πετάξει μακριά.
Ο Λουίς, νταής του ισπανικού γκέτο, με ρίζες ανδαλουσιανές, ζει στον υπόκοσμο του λιμανιού και δεν ονειρεύεται ποτέ. Ξέρει ότι εκείνο το λιμάνι θα έχει στέμμα του πάντα τη θλίψη.
Από τη γη της Αίτνας έως τη Γη του Πυρός οι δυο θα βυθιστούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι προσπαθώντας να χορέψουν έξω από τη σκιά τους. Με φόντο τον κόσμο των θρύλων και των ιθαγενών, όπου ο έρωτας και η μαγεία ορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων, θα αγωνιστούν σκληρά για ένα κομμάτι ευτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου