Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ-ΙΡΙΣ ΚΑΛΒΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΙΡΙΣ ΚΑΛΒΑ
για το "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ"
από τις εκδόσεις BELL.













ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ            
Σκοπός μου πάντα, όταν γράφω ένα βιβλίο, είναι να ταξιδέψω όσο πιο ζωντανά μπορώ τον αναγνώστη και να απολαύσει το ταξίδι. Όσο αφορά τα θέματα που επιλέγω, ο συγγραφέας είναι ένα σφουγγάρι, απορροφά με ευαισθησία ότι συμβαίνει γύρω του, τα επεξεργάζεται και αυτό που τον συγκινεί περισσότερο, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, το δραματοποιεί και το μεταφέρει στο χαρτί.
Αυτή τη φορά, το ερέθισμα ήταν μία πραγματική ιστορία που με άγγιξε βαθιά. Με συγκλόνισε το γεγονός ότι οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους θέλουν, λατρεύουν, να εξουσιάζουν τις ζωές των άλλων. Με διάφορες ιδιότητες.
ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ο εξουσιαστής, ή μάλλον οι εξουσιαστές, είναι δύο. Ο αδελφός και ο σύζυγος. Ο Μιχάλης και ο Μάχτος. Και εξουσιαζόμενη η αδελφή του πρώτου και σύζυγος του δεύτερου, η Θεανώ. Που γίνεται ακούσια και με τη βία, όργανο εκδίκησης στα χέρια τους, για διαφορετικούς λόγους.
Και μέχρι εδώ θα μου πείτε… συνηθισμένο, ειδικά παλαιότερα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνεται – ευτυχώς σε πολύ μικρότερη κλίμακα – ακόμα και  σήμερα.
Η διαφορά στο βιβλίο μου, έγκειται στο γεγονός ότι η Θεανώ δεν υποτάσσεται.
Ο αδελφός της την χρησιμοποιεί αδιαφορώντας πλήρως για τα συναισθήματα της, για να τιμωρήσει κάποιον που μισεί, καταστρέφοντας τελείως την ζωή της. Το ίδιο κάνει και ο σύζυγος. Όμως η ηρωίδα μου όπως είπαμε, δεν είναι μία υποταγμένη φύση. Αυτό την κάνει ξεχωριστή. Είναι μία γυναίκα με δυνατή προσωπικότητα. Και μπορεί στην αρχή να αποδέχεται την κατάσταση, γιατί δεν έχει εναλλακτική, όμως γρήγορα επαναστατεί και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Και το πετυχαίνει.
Επειδή βασίζεται σε αληθινή ιστορία, δεν θα κρίνω, ούτε θα πάρω θέση στο αν και κατά πόσο οι επιλογές της ήταν σωστές ή λανθασμένες. Θα σταθώ μόνο στο γεγονός, γιατί αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον να γράψω για αυτή την ιστορία, ότι τολμάει να μην σκύψει το κεφάλι με όποιο κόστος, να μην συμβιβαστεί αδιαμαρτύρητα με τη μοίρα της, στο ότι παραμένει περήφανο και ανυπότακτο πνεύμα, ως το τέλος.
Καταστρέφει και καταστρέφεται. Γιατί όπως και στην τραγωδία, στο τέλος επέρχεται η ‘’κάθαρση’’. Όμως οι πράξεις της πυροδοτούν ένα ποτάμι εξελίξεων που πληρώνουν οι επόμενες γενιές! Ένα πυρακτωμένο ποτάμι που φτάνει ως τις μέρες μας, παγιδεύοντας στο διάβα του ακόμα και τις ζωές των σημερινών ηρώων, του Ορέστη και της Σέβης, σε έναν απελπισμένο, απαγορευμένο και αδιέξοδο έρωτα.
«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» γεννήθηκε γιατί με μάγεψε η περηφάνεια και η δύναμη αυτής της γυναίκας και με γοήτευσε ο δυνατός απαγορευμένος έρωτας των τελευταίων – παγιδευμένων στον ιστό του μίσους και των τρομερών μυστικών- απογόνων.
 Εύχομαι να σας  ταξιδέψει όμορφα, να σας κερδίσει και να το αγαπήσετε.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


1949
Σ' ένα μικρό νησί του Αιγαίου γίνεται ο γάμος της Σεβαστής, της μοναχοκόρης του καπετάν Μιχάλη του Ζηραίου –του μεγάλου άρχοντα του νησιού. Όμως λίγο πριν ευλογήσει ο παπάς, ακούγεται ένας πυροβολισμός και όλοι τρέχουν ανάστατοι στο δωμάτιο του καπετάνιου. Τον βρίσκουν πεσμένο πάνω στο γραφείο του, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μπροστά του ένα μωρό που κλαίει, φασκιωμένο σε δικό του πουκάμισο. 

Το ποτάμι της λάβας του έρωτα και της εκδίκησης μόλις ξεκίνησε. Ένα πυρακτωμένο ποτάμι που κατακαίει στο διάβα του και καταστρέφει έρωτες και ζωές, μέχρι σήμερα.

2006

Στην Αθήνα, η Σέβη, τελευταία απόγονος της καταραμένης γενιάς, παγιδευμένη στο παλιό άσβεστο μίσος και αιχμάλωτη των θανάσιμων μυστικών της οικογένειάς της, λαμβάνει ένα γράμμα από το νησί της καταγωγής της. Είναι από την προγιαγιά της, τη Θεανώ. Στα ογδόντα της πια, την καλεί κοντά της.
Εκείνη που πάντα τη μισούσε, που πάντα την πλήγωνε, για κάποιο λόγο θέλει να τη δει. 
Η Σέβη θυμάται το παρελθόν. Και τον Ορέστη… Θα αντέξει να γυρίσει πίσω; Όχι, λέει η λογική της. Ναι, φωνάζει η ψυχή της. Κι αν γυρίσει στο νησί; Θα μπορέσει να σταματήσει τη λάβα ή θα καεί κι εκείνη;

1 σχόλιο:

  1. Ένα ακόμη βιβλίο της γεμάτη εμπνευσμένες ιδέες συγγραφέως Ίριδας Καλβά που έρχεται να σας μαγέψει σε τέτοιο βαθμό που όταν το τελειώσετε να θέλετε σύντομα να ακολουθήσει το επόμενο!!καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή