Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ-ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Χάρηκα ιδιαίτερα με την πρωτοβουλία της κυρίας Πατέρα να παρουσιάσει μέσα από την ενδιαφέρουσα σελίδα της τα λογοτεχνικά έργα των συγγραφέων. Με αυτό τον τρόπο έρχονται πολύ κοντά οι συγγραφείς με τους αναγνώστες!
Το διάβασμα και η συγγραφή μου κρατούν συντροφιά τον ελεύθερο χρόνο μου και με αποσπούν από τη φθορά της καθημερινότητας. Το πρώτο μου βιβλίο «Ανταύγειες μέσα από την ομίχλη», των εκδόσεων ΠΗΓΗ, είναι βιωματική ιστορία που την ενσαρκώνει η Έλλη. Τα  αναπάντεχα γεγονότα, τα άλυτα προβλήματα και οι ανατροπές που βιώνει σε όλα τα στάδια της ζωής της, την οδηγούν σε μία επώδυνη και δύσβατη διαδρομή. Ωστόσο δεν παραιτείται από τους στόχους της, όσες συμπληγάδες κι αν περάσει, όσες απώλειες κι αν υποστεί. Είναι ένα βιβλίο δίδαγμα, πώς μία γυναίκα εντελώς μόνη παρ’  όλες τις δυσκολίες που συναντά, καταφέρνει  να πάρει το τιμόνι της ζωής στα χέρια της και να φθάσει αλώβητη εκεί ακριβώς που θέλει.
Με γνώμονα την αγάπη των αναγνωστών και τα θετικά τους σχόλια για το πρώτο βιβλίο, οι πηγές έμπνευσης αυξήθηκαν και με οδήγησαν στα μονοπάτια του επόμενου συγγραφικού μου έργου. «Το σεντούκι των κρυμμένων μυστικών» εμπνεύστηκα ύστερα από το υπέροχο ταξίδι μου στην Ορεινή Ναυπακτία. Η ιστορία είναι φανταστική με πολλές δόσεις αλήθειας. Εκτός από τον έρωτα, που δεν λείπει από τα περισσότερα βιβλία, περιλαμβάνει δράση, μυστήριο, δολοπλοκία, και πολλές ανατροπές. Ο μύθος συμπλήρωσε τα κενά, ενώ η φαντασία δημιούργησε τους χαρακτήρες και κάλυψε τα υπόλοιπα.  Απρόβλεπτα γεγονότα, συγκλονιστικές εξελίξεις και ανιδιοτελής αγάπη, διεγείρουν την επιθυμία του αναγνώστη να ταξιδέψει στα όμορφα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας και του Καρπενησίου με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, και να ζήσει μαζί τους ανεπανάληπτες στιγμές. Η Ελευθερία που είναι το τελευταίο παιδί της φτωχικής οικογένειας του Αντώνη και της Ερμιόνης Ρούσου, δεν έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Η μητέρα της μετά την ξαφνική και άδικη απώλεια του συντρόφου της και με τις ατέλειωτες οικονομικές δυσκολίες που συναντά με πέντε ανήλικα παιδιά, οδηγείται σε αδιέξοδο. Αναγκάζεται με πόνο ψυχής να αποχωριστεί το μόλις ενός έτους στερνοπούλι της και να το δώσει για υιοθεσία στον μεγαλύτερο αδελφό της και στην ιδιόρρυθμη νύφη της. Η Ελευθερία, στερημένη από τη μητρική αγκαλιά, βασανισμένη από τη ζηλόφθονη «θεία», κακοποιημένη στο σώμα και την ψυχή, μεγαλώνει με πολλά ψυχολογικά τραύματα. Παρ΄ όλα αυτά, αγωνίζεται με πάθος και τόλμη να κλείσει τις βαθιές πληγές της και να προχωρήσει παρακάτω τη ζωή της. Με πυξίδα τον δυνατό χαρακτήρα που αποκτά και με το πείσμα που την διακατέχει, δεν παραιτείται. Συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο της...  Ο πόνος είναι βαθύς και θέλει μία γαλήνια σκέψη, ένα καταφύγιο για να καταλαγιάσει. Η μοιραία συνάντηση με τον σαραντάρη επιχειρηματία Σωκράτη Σερέτη, είναι καθοριστική. Ο δυνατός έρωτας που αναπτύσσεται ανάμεσά τους παρακάμπτει τη διαφορά ηλικίας και φέρνει λάμψη στη σκοτεινή ψυχή της. Τον αγαπάει πολύ σαν άνδρα και νοιώθει απέραντη ευτυχία κοντά του. Ωστόσο τον αισθάνεται και σαν πατέρα, αφού δεν πρόλαβε να ζήσει την πατρική στοργή. Μετά από μερικά χρόνια ένα σεντούκι και μία επιστολή που αποκαλύπτονται με έναν περίεργο τρόπο θα φέρουν ανατροπές, μυστήριο και αγωνία σε όλους τους ήρωες της ιστορίας. Θα καταφέρει η Ελευθερία να ξεκλειδώσει το σεντούκι και να αρπάξει την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο, δίχως κακούς οιωνούς και λάθη; Αυτό θα το ανακαλύψουν οι αναγνώστες και θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Ευχαριστώ πολύ, που μου δώσατε την ευκαιρία να γράψω λίγα λόγια για τα βιβλία μου, καθώς επίσης και τον εκδοτικό οίκο ΠΗΓΗ που με έφερε σε επικοινωνία μαζί σας. Εύχομαι πάντα επιτυχίες στο έργο σας!
Με εκτίμηση
ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Hταν μόλις δώδεκα χρονών η Έλλη, όταν όλος της ο κόσμος ανατράπηκε… Ο αγώνας για τη ζωή και την επιβίωση την έκανε δυνατή και αποφασιστική. Άντεξε αρρώστιες, ορφάνια και μοναξιά…

Ο έρωτας χτύπησε την πόρτα της νωρίς και την πίκρανε βαθιά με ένα γάμο αταίριαστο και με μια βασανιστική πληγή στην καρδιά για τα παιδιά της…
Η γιαγιά Μυρίνα, ο Άκης, η κυρία Μάγια, ο Τάκης, η Μαρίνα, η Eρατώ και τόσοι άλλοι… βρέθηκαν κοντά της και έπλεξαν το νήμα της ζωής της!
Η μοιραία συνάντηση με τον Αλέκο έφερε τον μεγάλο έρωτα, αλλά και τον ατέλειωτο πόνο, τους απρόβλεπτους χωρισμούς, τα άλυτα προβλήματα, τα αναπάντητα ερωτήματα… Τη σημάδεψε!
Η Έλλη αγάπησε και αγαπήθηκε. Έζησε, όμως, ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη; Σίγουρα, πορεύτηκε μέσα σε ομίχλη με την ελπίδα μιας ανταύγειας χαράς!



Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Η Ελευθερία συναντά για πρώτη φορά την οικογένειά της στον γάμο της αδελφής της. Στερημένη από τη μητρική αγκαλιά, βασανισμένη από τη θετή της μητέρα, κακοποιημένη στο σώμα και την ψυχή, πρέπει να συγχωρέσει για να προχωρήσει… Μπορεί; Η γνωριμία της με τον επιχειρηματία Σωκράτη Σερέτη, κάτω από περίεργες συνθήκες, θα της χαρίσει τον πρώτο δυνατό έρωτα και την ψυχική της ισορροπία. Ανατροπές, πάθη, δολοπλοκίες υφαίνουν το νήμα της μοίρας στη ζωή της Ερμιόνης, του Αριστείδη, της Αρετής και του παπα-Μάρκου, ενώ η αγάπη, η καλοσύνη και η φιλία της Ελισάβετ, του Παναγιώτη και της Μαγδαληνής τούς λυτρώνουν την καρδιά! Μια αναπάντεχη επιστολή κι ένα σεντούκι θα αποκαλύψουν μετά από χρόνια τα κρυμμένα μυστικά των ηρώων… Ανάμεσα στα χωριά της Ναυπακτίας, το Καρπενήσι και την Αθήνα, ξετυλίγεται μια ιστορία αγάπης, πόνου, μυστηρίου, ελπίδας και προσμονής για ένα καλύτερο αύριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου