Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ-ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
για το ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
από εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε ένα μεσημέρι καθώς καθόμουν σε ένα παγκάκι κοιτώντας τον Θερμαϊκό γεμάτο από καράβια. Έβλεπα το καπνό από ένα φουγάρο που έδιωχνε ένα καπετάνιο από το σπίτι του για  ένα μακρινό πολύμηνο ταξίδι. Μέσα σε αυτή την ναυτική οικογένεια έμπλεξα μιάν ιστορία αγάπης, απιστίας, διλλημάτων, φόβου και έτρεξα πίσω από τα βήματα του καπετάνιου που έχασε για λίγο την ψυχή του, γυρνώντας πίσω στη πατρίδα θλιμμένος από ένα ναυάγιο που το στοίχειωσε ο θάνατος ενός ναυτικού του.
Ακολουθούμε λοιπόν την αδιέξοδη πορεία του, ξοπίσω του συντρέχουν η γυναίκα του, ένας έφηβος ναύτης και ο οργισμένος αδελφός του θύματος που ζητά εκδίκηση. Όλοι όσοι τον αγαπούν είναι απελπισμένοι και αντεύχονται το κακό. Η αλαφιασμένη καρδιά του καπετάνιου βρίσκει καταφύγιο στον Παρνασσό, δίπλα σε ένα καλοσυνάτο βοσκό ο οποίος θα τον βοηθήσει να ορθοποδήσει ξανά. «Πόσα λάθη χωρά άραγε η ζωή; », θα αναρωτηθεί,  «Καμιά φορά η δυστυχία είναι η κορύφωση της ευτυχίας» θα ψελλίσει κάποιος άλλος. Μέσα στη ηρεμία της φύσης αναμοχλεύει τη ζωή του και βρίσκει σιγά σιγά τη δύναμη να επιστρέψει σε εκείνους που λαχτάρησε και πόνεσε με την απροσδόκητη εξαφάνιση του.

Όμως η μοίρα δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα. Ο δρόμος της επιστροφής είναι το ίδιο δύσκολος με εκείνον της φυγής του. Καθίστε πλάι στο φοβισμένο κορμί του και νιώστε μαζί του την αγωνία, την απόγνωση, την ελπίδα του να περπατήσει ξανά στο μονοπάτι της ζωής.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ

Η μοίρα οδηγεί τους ανθρώπους, διεκδικεί τη ζωή τους, παίζει μαζί τους το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Ο πλοίαρχος Κωστής Δεληγιώργης πλέει στα σκοτεινά νερά του Ατλαντικού. Μετά το ναυάγιο του πλοίου του παλεύει με τα άγρια κύματα της ψυχής του και εξαφανίζεται στα βουνά της Ελλάδας κάνοντας ένα οδοιπορικό εξαγνισμού. Όσοι τον αγαπούν θέλουν να ακολουθήσουν την αγωνιώδη πορεία του, που σκοπό έχει να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Στο τελευταίο του καταφύγιο στους Δελφούς θα γνωρίσει έναν σκληροτράχηλο, θυμόσοφο βοσκό. Μαζί του θα αναψηλαφήσει το παρελθόν του και θα καταστρώσει τα μελλοντικά σχέδιά του. Όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τα δαιμόνια που τον κυνηγούν πλησιάζουν στο καλύβι του μέσα στο δάσος και τα απειλητικά σύννεφα του Παρνασσού σκιάζουν το μονοπάτι της ευτυχίας του. Θα επιστρέψει ποτέ στη γαλήνη της οικογένειάς του και στην αγαπημένη του Ξένια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου