Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΝΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ
για τα 'Με τα μάτια της καρδιάς από τα βάθη της ψυχής " και Όταν η καρδιά συναντά το νου".















Ονομάζομαι Κυριακή Δερέμπεη και είμαι 20 χρονών. Η πρώτη μου επαφή με την ποίηση και τον στοχαστικό λόγο ξεκίνησε σε ηλικία 13 ετών. Μου άρεσε πολύ να γράφω και να αποτυπώνω στο χαρτί τις σκέψεις μου. Άλλοτε σε ελεύθερη μορφή και ύφος και άλλοτε ως ποίημα, με ομοιοκαταληξία ή ελεύθερο. Μέσα από την γραφή ένιωθα ολοκληρωμένη διότι εξέφραζα τις ανησυχίες μου, τα θέλω μου και αυτά που προσδοκούσα. Έτσι δίχως να το καταλάβω δημιουργήθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή που απαρτίζεται από 50 ποιήματα και στοχασμούς τα οποία ολοκλήρωσα σε ηλικία 15 ετών. Σε ηλικία 16 ετών αποφάσισα να εκτυπώσω με προσωπική μου έκδοση το βιβλίο με τα 50 ποιήματα και στοχασμούς δίνοντάς του τον τίτλο "Τα μάτια της καρδιάς, από τα βάθη της ψυχής". Πριν ένα χρόνο ξεκίνησα εντελώς αυθόρμητα να καταγράφω τις σκέψεις μου και τους στοχασμούς μου δημιουργώντας την δεύτερη ποιητική συλλογή με τίτλο "όταν η καρδιά συναντά το νου" η οποία απαρτίζεται από 40 ποιήματα και στοχασμούς. Η δεύτερη συλλογή θεωρώ ότι αποτυπώνει την ωριμότητα της ηλικίας μου και δείχνει τις ανησυχίες μου μίλαγε και την μάτια μου σε διάφορα θέματα κυρίως στην αγάπη. Οι στοχασμοί μου υμνούν τον ανεκπλήρωτο έρωτα των νέων της ηλικίας μου και βγάζει την ευαίσθητη πλευρά μου. Στο πρώτο βιβλίο ποιημάτων θεωρώ ότι κάλλιστα θα μπορούσαν πολλά από τα ποιήματα που έχω καταγράψει να γίνουν και τραγούδι. Γενικότερα είμαι ένα ανήσυχο πνεύμα και θέλω συνέχεια να πειραματίζομαι και να ασχολούμαι με εποικοδομητικά πράγματα στον ελεύθερό μου χρόνο. Θέλω δηλαδή να έχουν ουσία και στην τελική να έχουν κάτι να δώσουν. Θεωρώ πάντα πως το κάθε λεπτό της ζωής μας έχει τεράστια σημασία και δεν πρέπει να αναλωθούμε σε ανούσια πράγματα ποτέ. Ο ελεύθερος χρόνος μας είναι πολύτιμος και πρέπει να τον αξιοποιούμε ανάλογα. Για εμένα προσωπικά το γράψιμο είναι η το ταξίδεμα μου και το φευγιό μου. Ανακαλύπτω μέσα από αυτό άγνωστες πτυχές του εαυτού μου. Το γράψιμο για μένα αποτελεί πηγή έκφρασης.


Βρείτε τη συγγραφέα στο fb ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ ΠΝΕΥΜΑ ΑΞΙΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΙΗΜΑ Η ΣΕ ΠΕΖΟ ΛΟΓΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή