Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΛΟΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ-ΣΙΣΣΥ ΣΙΓΙΟΥΛΤΖΗ-ΡΟΥΚΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΚΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΣΙΣΣΥ ΣΙΓΙΟΥΛΤΖΗ-ΡΟΥΚΑ
για το "Λόγια αρσενικά" από τις εκδόσεις Πνοή.















Αρχές Μαΐου 2018, κυκλοφόρησε επίσημα το δεύτερο μου βιβλίο, το μυθιστόρημα «Λόγια Αρσενικά» από τις εκδόσεις Πνοή στην Αθήνα, τον οποίο συνυπογράφω με τον πεθερό μου Γεώργιο Ρουκά, ο οποίος είχε την αρχική ιδέα, την οποία μου εμπιστεύτηκε. Αφού μελέτησα σε πρωτότυπο κείμενο αλλά και σε μετάφραση το έργο του Μαρκησίου Ντε Σαντ, πάνω στην αρχική ιδέα / σενάριο, έχτισα λόγια, ιστορίες και εικόνες, έπλεξα αξέχαστα ελληνικά τραγούδια, διάνθισα με διεθνείς ρήσεις και εμπειρίες, γέννησα άνδρες και γυναίκες, ανθρώπινους, αληθινούς χαρακτήρες, έδωσα πνοή, χάρισα ζωή, φτιάχνοντας εν κατακλείδι ένα τολμηρό μυθιστόρημα, μια αληθινή ιστορία που σοκάρει. Πέρα από τα γεγονότα, την πλοκή, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και τους ήρωες, αυτό που συμβαίνει μέσα στο συγκεκριμένο ερωτικό χρονογράφημα είναι μια σύγκρουση με τις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες, τα ταμπού, τις σεμνότυφες αναστολές, τις υποκριτικές συστολές και μια ανατροπή σε γλωσσικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Κάτι εντελώς πρωτοφανές σε σχέση με ότι έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα από πρωτότυπο στην Ελληνική γλώσσα. Αναζητούμε αιτίες και αφορμές. Τολμούμε με κριτική αντίληψη να αποσαφηνίσουμε άλλοτε με τη λογική και άλλοτε με το συναίσθημα έννοιες, πράξεις και αισθήματα. Ο θρίαμβος της Ελληνικής γλώσσας κόβει την ανάσα. Η ειλικρινής αποτύπωση αισθαντικών σεξουαλικών σκηνών μέσα από ρεαλιστικές γλωσσικές περιγραφές και εικόνες κάνει το βιβλίο "Λόγια Αρσενικά" να διαβάζεται απνευστί.

Πιο συγκεκριμένα, το «Λόγια Αρσενικά» είναι ένα τολμηρό βιβλίο. Μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία που συναρπάζει. Μια ζωή που σοκάρει καικόβει την ανάσα. Το Λόγια Αρσενικά είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα που διαβάζεται με πάθος και μένει αλησμόνητο. Είναι η αληθινή ιστορία των ματωμένων πόθων ενός φιλήδονου άνδρα, η οποία εκτυλίσσεται στην ερωτική γραμμή του φιλόδοξου βίου του. Ένας άνδρας, πολλές ερωμένες, ένα αίσθημα, μια γυναίκα. Η σάρκα, το πνεύμα και η βούληση μιας κοινωνίας ανθρώπων παραδομένων στην αστάθεια, στην ανησυχία και στην ανία. Σεξουαλικά αρπακτικά; Πρόστυχα συναισθήματα; Αυθεντικά ένστικτα; Αυταπόδεικτη αλήθεια. Αυτό που κάνει τους ήρωες να ξεχωρίζουν είναι η ικανότητά τους να ακολουθούν τη λογική αφημένοι στις ορμές της ηδονής. Πως το τυφλό σεξ υποδουλώνει την καθαρότητα του πόθου; Μπορεί το πάθος να σβήσει τον έρωτα; Μπορεί η αγάπη να αλλάξει την πραγματικότητα; Μια ζωή γεμάτη αγάπη, έρωτα, λατρεία, υποσχέσεις,διεκδίκηση, συγνώμη.  Αξέχαστα Ελληνικά τραγούδια... Αισθαντική μουσική... Ένα βιβλίο που σαγηνεύει... Μια εξαιρετική ιστορία με τολμηρή γλώσσα και πραγματικές εικόνες….

Η αγάπη της συγγραφής ξεκινάει από τα εφηβικά μου χρόνια, ως μια εσωτερική επιτακτική ανάγκη, να αντιπαλέψω τις σκέψεις που κλυδωνίζουν το μυαλό, τη ψυχή και τη καρδιά μου, απομονώνοντας τη στιγμή, καταγράφοντας το γλυκό μαρτύριο του νου, χαρίζοντας  την αιωνιότητα. Ξέρετε, η συγγραφή για εμένα προσωπικά είναι ένας δρόμος μοναχικός, επίμονος, απαιτητικός και αργός, με ρουφάει με λαχτάρα, αλλά και εγώ γλυκαίνομαι τόσο πολύ που θέλω κι άλλο.  Πιστεύω ότι τα γραπτά μένουν αιώνια και αυτή η νίκη πάνω στο χρόνο μου δίνει μια απερίγραπτη αίσθηση προσφοράς, γαλήνης και αισιοδοξίας.  Ανταμοιβή για μένα δεν είναι μόνο η διανοητική ικανοποίηση αλλά και ο κύκλος αγάπης των συντελεστών και των αναγνωστών που αγκαλιάζει κάθε  μου πόνημα και κάθε λογοτεχνικό βιβλίο ή συγγραφικό κείμενο, από την αρχή της γέννησής του μέχρι το τέλος και με εξαγνίζει. Είναι μια μοναδική εμπειρία, ένα σαγηνευτικό μυστήριο… Ξέρω καλά πως κάθε κείμενο θέλει το χρόνο του, να ωριμάσει… χρειάζεται να ανοίξω και να κλείσω το συρτάρι πολλές φορές… και σαν νιώσω έτοιμη τότε ανοίγω τα φτερά μου στο κόσμο και ενδίδω με λαχτάρα σε κάθε πείραμα αισθήσεων… κάπως έτσι οι σκέψεις γίνονται εικόνες, οι εικόνες λέξεις, οι λέξεις φράσεις, κείμενα και τα κείμενα γίνονται σελίδες και οι σελίδες βιβλία …
http://sissysigioultzirouka.blogspot.com

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Το Λόγια Αρσενικά είναι η αληθινή ιστορία των ματωμένων πόθων ενός φιλήδονου άνδρα, η οποία εκτυλίσσεται στην ερωτική γραμμή του φιλόδοξου βίου του. Πολλές ερωμένες, μια σύζυγος, ένα αίσθημα, μια γυναίκα. Η σάρκα, το πνεύμα και η βούληση μιας κοινωνίας ανθρώπων παραδομένων στην αστάθεια, στην ανησυχία και στην ανία. Σεξουαλικά αρπακτικά; Πρόστυχα συναισθήματα; Αυθεντικά ένστικτα; Αυταπόδεικτη αλήθεια. Αυτό που κάνει τους ήρωες να ξεχωρίζουν είναι η ικανότητά τους να ακολουθούν τη λογική αφημένοι στις ορμές της ηδονής. Πως το τυφλό σεξ υποδουλώνει την καθαρότητα του πόθου; Μπορεί το πάθος να σβήσει τον έρωτα; Μπορεί η αγάπη να αλλάξει την πραγματικότητα; Μια ιστορία με τολμηρή γλώσσα και πραγματικές εικόνες….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου