Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ
για το "Ρόδα είναι" από τις εκδόσεις Πνοή.
















Τον Αύγουστο του 2015 έβαλα την τελευταία τελεία του δεύτερου μυθιστορήματός μου. Το βιβλίο έμεινε για ένα αρκετά μεγάλό χρονικό διάστημα στο συρτάρι του γραφείου μου, χωρίς την παραμικρή διόρθωση και χωρίς τίτλο. Αδειανός καθώς ήμουν, ζώντας την κάθε λέξη ενός ιδιαίτερα συναισθηματικού βιβλίου, ήθελα να το αφήσω να μεστώσει μονάχο του. Ένα μεγάλο μέρος μου είχε κλειστεί εκεί μέσα και δεν ήθελα πολλά πάρε δώσε μαζί του μέχρι να το ξεπεράσω.
Αργότερα, αποστασιοποιημένος πια και με κριτική διάθεση, σκάλισα κάθε του πρόταση, ίσιωσα τις ατέλειές, του φόρεσα τα καλά του και πήρα τους δρόμους της Αθήνας να το συστήσω στους εκδότες. Λίγο αργότερα, στάθηκα στην πόρτα της «Πνοής» και ένα χρόνο μετά, κάπου στα τέλη του Απρίλη, εκδόθηκε με τίτλο «Ρόδα είναι». Για την ιστορία να πω, πως το βιβλίο, συστήθηκε στους εκδότες με τον τίτλο «Ο δολοφόνος κρύβεται στις σκέψεις». Μια ιδέα η οποία τελικά έμεινε κλειδωμένη στα υπόγεια του μυαλού μου.
Η «Ρόδα», όπως επικράτησε να αποκαλούμε εν συντομία το βιβλίο, είναι ένα αφηγηματικό μυθιστόρημα ενός ανθρώπου που ζει κάτω από πρωτόγνωρες συναισθηματικά συνθήκες. Κάποιοι λένε πως είναι ο ύμνος του καλού ανθρώπου, ωστόσο δεν είχα αυτό στο μυαλό μου όταν το έγραφα. Οι αναγνώστες καμιά φορά βρίσκουν χαρακτηριστικά των ηρώων μιας ιστορίας για τα οποία θα ορκιζόταν ο συγγραφέας πως δεν τα έδωσε αυτός, παρά μονάχη της η ιστορία άπλωσε τα χέρια της και στόλισε το κορμί της μ’ αυτά. Ας είναι… Αν με ρωτούσε ωστόσο κάποιος, θα του έλεγα πως η «Ρόδα», είναι ένα βιβλίο το οποίο δεν αφήνει σε ησυχία τον αναγνώστη, παίζει με το μυαλό του, το σύρει απ’ το χθες στο σήμερα, από τον μύθο στην πραγματικότητα και όταν εκείνος παραδεχτεί πως δεν γνωρίζει πια, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τότε μονάχα είναι ελεύθερος να ταξιδέψει με την αφήγηση του Παύλου.
Η «Ρόδα» είναι το τρίτο μου λογοτεχνικό βήμα. Προηγήθηκαν η ποιητική συλλογή «Απόσταγμα ψυχής» και το μυθιστόρημα «Μη φοβάσαι Μαρία» από τις εκδόσεις Book Stars.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ
Το χειρόγραφο ενός τριαντάχρονου άνδρα που ζει σ’ έναν ιδιότυπο χώρο φιλοξενίας ατόμων με κινητικά προβλήματα φέρνει στο φως μια τρομακτική ιστορία. Το βράδυ που ο Παύλος αποφάσισε να γράψει την ιστορία της ζωής του, ένα φοβερό δίλημμα στοίχειωνε το μυαλό του. «Αξίζει να θυσιαστεί κανείς για την αγάπη, ή μήπως η αγάπη για ζωή είναι ο μόνος δρόμος;»
Πώς όμως ένας νέος, γεμάτος ζωή άνδρας, καταλήγει μόνος σ’ ένα τέτοιο μέρος; Τι πραγματικά συνέβη στη ζωή του Παύλου μέχρι εκείνο το βράδυ; Ένα γαϊτανάκι από προσωπικά βιώματα ξετυλίγεται, και ένα ένα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους. Τα μυστικά που αποκαλύπτει στο παλιό τετράδιο σοκάρουν. Η ανθρώπινη δύναμη, όταν την οδηγεί το πάθος, μοιάζει ικανή να καταφέρει τα πάντα. Ο δρόμος προς την ολοκλήρωση είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια, κι όταν η μέρα εκείνη πλησιάζει, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου