Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ-ΝΟΥΛΗ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΝΟΥΛΗ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ
για το "ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ" από τις εκδόσεις Πνοή.















Βιώνοντας το τρίπτυχο -οικονομική κρίση, προσφυγικό-μεταναστευτικό και, τρομοκρατία-  που χαρακτηρίζει τις ζωές μας εδώ και μια δεκαετία, παρατηρώντας ταυτόχρονα τον αγώνα προσαρμογής όλων μας στις νέες συνθήκες, αισθάνθηκα βαθιά την ανάγκη -ξεφεύγοντας απ’ τα στενά πλαίσια του μικρόκοσμου μου- να επικοινωνήσω με όσο περισσότερο κόσμο μπορούσα, με την ελπίδα να βοηθήσω στην ανάσυρση αισθημάτων και αξίων που παραγκωνισμένα από καιρό ξεχάστηκαν, όμοια με τα πράγματα που λησμονούμε αφού τα παραχώσουμε σε αποθήκες και πατάρια. Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της νέας εποχής μας ωθούν να επανεξετάσουμε τη στάση μας, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που δικαιούμαστε. Η ανάγκη να ξεφύγουμε από ένα «εγώ» που γιγαντώθηκε στα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας και να πάμε πίσω στο «εμείς», στις κοινωνίες της συνύπαρξης, της ενσυναίσθησης, και της αλληλεγγύης, γίνεται πιο επιτακτική παρά ποτέ.
Η ανθρωπιά και η αγάπη, ως απάντηση στη βιαιότητα και το μίσος, ο εναγκαλισμός της ετερότητας και της διαφορετικότητας, η απαλλαγμένη από ξενοφοβίες κι εγωπάθειες ματιά που βλέπει τον όλον του συνάνθρωπου και όχι τα επιμέρους, «την ήθελε όπως ήταν, δίχως να τον ενοχλεί τίποτα από τα διαφορετικά που κουβάλαγε. Ούτε το ντύσιμο, ούτε η γλώσσα, ούτε η θρησκεία», (μικρό απόσπασμα από το διήγημα «Αλλάχου Άκμπαρ»), είναι τα θέματα που διαπραγματεύομαι στα δέκα έξη διηγήματα που αποτελούν το βιβλίο μου «Ένας από μας» και μέσω των οποίων παροτρύνω τον αναγνώστη να αναστοχαστεί ενθυμούμενος τα «λησμονημένα» -δανείζομαι τον τίτλο ενός από τα διηγήματα- τα βασικά δηλαδή συναισθήματα που ενώνουν και δεν διαιρούν ανθρώπους.
«Καιρός να ασκηθούμε στην ανθρωπιά, αν θέλουμε η Γη να συνεχίζει να μας βαστάζει», όπως έγραψε ο συγγραφέας και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας στην κριτική του για το βιβλίο μου.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Σ έναν κόσμο ρευστό, μεταβαλλόμενο, τραγικά επικίνδυνο μερικές φορές, οι ήρωές μας, ντόπιοι ή αλλοδαποί, μοιάζουν να μετεωρίζονται καθώς παλεύουν με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της νέας εποχής. Δοκιμάζονται, αλληλεπιδρούν κι αλληλοεπηρεάζονται, αλλά κυρίως αναμετρώνται με τον ίδιο τους τον εαυτό και την ηθική τους υπόσταση στην προσπάθειά τους να παραμείνουν όρθιοι. "Τσακίζει ο πόνος αν σταθείς σ ένα παρελθόν που πληγώνει, σ ένα "γιατί" χωρίς απάντηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου