Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ-ΜΑΡΙΑ ΧΙΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ

ΜΑΡΙΑ ΧΙΟΥ
για το "Ο κήπος της μοναξιάς" από τις εκδόσεις ΕΞΗ.















«Πέντε γυναίκες μέσα σε ένα κήπο, το δικό τους προσωπικό κήπο, τον Κήπο της Μοναξιάς τους. Τις συνδέουν σχέσεις συγγένειας ή αγάπης, καμιά φορά όμως και μίσους. Είναι η Αθηνά, η Ανθή, η Αλίκη, η Αλεξία και αντικριστά, στο απέναντι σπίτι, η Δόμνα. Η γειτονοπούλα Δόμνα με την αλλόκοτη συμπεριφορά! Κανείς δεν ξέρει να πει αν είναι άγγελος ή δαίμονας! Ή μήπως είναι και τα δύο; Στο κήπο της άλλωστε φυτρώνουν όλων των ειδών τα λουλούδια, με τα άνθη και τα αγκάθια τους. Σαν τους ανθρώπους που έχουν αρετές αλλά και πάθη…»
Αυτή η τελευταία φράση αποτέλεσε για εμένα πηγή έμπνευσης και μέσα από το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, προσπάθησα να προσεγγίσω την ανθρώπινη φύση με όλες τις αντιφάσεις που αυτή μπορεί να κρύβει. Αρχικά, με απασχόλησε η μητρότητα που ενδέχεται να υποθάλπει τον εγωισμό, η αρετή την αλαζονεία και στο τέλος… στο τέλος έφτιαξα την Αλεξία, ένα νεαρό κορίτσι που καλείται  να αγαπήσει τη θεία Δόμνα τόσο δυνατά όσο δυνατά μισεί τις πράξεις της. Κι έτσι, με τον τρόπο αυτό, να κερδίσει τη γαλήνη, να βρει τον παράδεισο μέσα στην κόλαση, κάνοντας τον Κήπο της Ζωής τους να ανθίσει και πάλι! 

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Μια συναρπαστική ιστορία έρωτα, προδοσίας και μυστικών γύρω από έναν αδιανόητο φόνο.

Τέσσερις γυναίκες που αναζητούν τη συγχώρεση, μα πάνω από όλα αναζητούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Η Αθηνά, η Ανθή, η Αλίκη και η Δόμνα. Η αρχή, η μέση και το τέλος μιας διαδρομής ατέλειωτης μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Η Αθηνά γεύεται τον παράνομο έρωτα... Το τέλος μιας αθωότητας, που γεννά στην ψυχή τις φλόγες μιας άσβεστης εκδίκησης. Η Ανθή έζησε τον πόλεμο, το θάνατο, την ορφάνια και τον αλληλοσπαραγμό... Αλλά η ζωή πάντα πρέπει να παίρνει κάτι για να σου δώσει ό, τι περισσότερο ποθείς. Η Αλίκη θέλει να εκδικηθεί τη μάνα της για τον πόνο που της χάρισε τότε... Και πλάι σε όλες τους η Δόμνα, πιστός φύλακας-άγγελος και Ιούδας τους...

Ένας φόνος που συγκλονίζει, ένα γράμμα που πρέπει να βρει τον παραλήπτη του. Το κλάμα ενός μωρού που γεννιέται μόνο του στα σκοτάδια και μια παράνομη υιοθεσία. Ένας κύκλος που πρέπει να κλείσει...

Σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά, ο κήπος της μοναξιάς στέκει ολάνθιστος.
Ο παράδεισος κρυμμένος σε μια χούφτα κόλαση.
Το παρελθόν και το παρόν συγκρούονται και τότε αναμετριέται ο πόνος με το ψέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου