Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΝΟΥΦΑΡΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ


Ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι βρίσκεται κακοποιημένο και βάναυσα δολοφονημένο πλάι σ'ένα ποτάμι στην Κεντρική Μακεδονία.Η αστυνομία ερευνώντας την υπόθεση θα ανακαλύψει έναν ομαδικό τάφο με τα πτώματα τεσσάρων ακόμα κοριτσιών που είχαν εξαφανιστεί από διαφορετικές περιοχές, που έχουν όμως κακοποιηθεί και βάναυσα δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο.
 Η Ρωξάνη Βαλαωρίτου μετά την απώλεια του συζύγου της,στην προσπάθεια της να την αποδεχθεί και να την ξεπεράσει, αποφασίζει, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης της και του προγονού της, να εκπληρώσει ένα οικογενειακό όνειρο και να αποκτήσει ένα αγρόκτημα στη Νάουσα.
Εκεί θα γνωριστεί με τον μυστηριώδη και γοητευτικό πλούσιο γείτονα της Φίλιππο Βενιέρη(απ'τον οποίο ..γοητεύτηκα κι εγώ πολύ!!!),ο οποίος αντιτίθεται στην απόκτηση του αγροκτήματος από τη Ρωξάνη,μια και διακαώς το επιθυμούσε  ο ίδιος, καθώς και με τον αστυνόμο Πέτρο Ζάνο που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης των δολοφονημένων κοριτσιών.
Τι θα γίνει όταν η Ρωξάνη ανακαλύπτει πως οι εφιάλτες που την βασανίζουν το τελευταίο διάστημα σχετίζονται με  τις υποθέσεις των δολοφονημένων κοριτσιών,θα αποφασίσει να το αναφέρει στον Πέτρο Ζάνο και να βοηθήσει όπως μπορεί την αστυνομία??
Ποιος κρύβεται πίσω από τις εξαφανίσεις-δολοφονίες των κοριτσιών και τι συμβολίζουν τα ματωμένα νούφαρα πλάι στα πτώματα?
Η κ.Προδρόμου αποφάσισε να μας χαρίσει ένα εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου αστυνομικό βιβλίο,γεμάτο ένταση,ανατροπές μέχρι την τελευταία σελίδα ή για να είμαι ακριβής μέχρι την τελευταία παράγραφο!!Με τη γνωστή γραφή της, αναλύει ξεχωριστά τον κάθε ήρωα του βιβλίου(προσωπικότητα,σκέψεις-πράξεις),περιγράφει μοναδικά την ελληνική ύπαιθρο(είχα την αίσθηση πως κάλπαζα στο αγρόκτημα της Ρωξάνης,έτρεχα-φοβισμένη το ομολογώ!!-στο δάσος...), μας ωθεί να έχουμε την αίσθηση πως συμμετέχουμε σε όλα (ομολογώ επίσης πως θα ήθελα να χορέψω κι εγώ με τον Φίλιππο Βενιέρη!!!),καθώς και  να συμμετέχουμε στη διαλεύκανση των εγκλημάτων (ένιωσα στο έπακρο την αγωνία των κοριτσιών καθώς και της ψυχολόγου της αστυνομίας Όλγας ενώ προσπαθούσε να ανακαλύψει τον ένοχο) αν και εγώ δεν τα κατάφερα και τόσο καλά μια και στάθηκε αδύνατο να βρω τον δολοφόνο!!Αν και δεν πολυδιαβάζω αστυνομικά και απ'ότι αποδεικνύεται δεν θα ήμουν καλή ...αστυνομικός,το απόλαυσα απ'την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.Εσείς μήπως είστε??Θα βρείτε τον ένοχο??Αξίζει να δοκιμάσετε!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κεντρική Μακεδονία…

Μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα που εξαφανίστηκε πρόσφατα βρίσκεται βάναυσα κακοποιημένη και δολοφονημένη πλάι σε ένα ποτάμι, αρκετά κοντά στο κτήμα ενός πάμπλουτου άντρα. Σύντομα η αστυνομία ανακαλύπτει, λίγο μακρύτερα, έναν ομαδικό τάφο, με τα πτώματα τεσσάρων άλλων κοριτσιών που είχαν επίσης εξαφανιστεί πριν από κάποια χρόνια, από διαφορετικές όμως περιοχές της χώρας.

Η Ρωξάνη Βαλαωρίτου, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο του συζύγου της, αποφασίζει να πραγματοποιήσει το ένα και μοναδικό της όνειρο: να αγοράσει ένα αγρόκτημα με τα χρήματα που κληρονόμησε και να μετακομίσει με την κόρη της και τον γιο του άντρα της από τον προηγούμενο γάμο της στο μέρος όπου συνήθιζαν να περνάνε παλιά τα καλοκαίρια τους.

Η γνωριμία της με τον πλούσιο κτηματία γείτονά της Φίλιππο Βενιέρη, αλλά και με τον γοητευτικό αστυνόμο Πέτρο Ζάνο, που έχει αναλάβει την υπόθεση και έχει βρεθεί στον ίδιο τόπο προσπαθώντας να ξεφύγει από τα δικά του «φαντάσματα», θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Ακόμα περισσότερο, όταν οι δολοφονίες θα συνεχιστούν, θα αντιληφθεί πως οι εφιάλτες της εμφανίζουν μπροστά στα μάτια της τους φόνους των κοριτσιών πριν ακόμη γίνουν, και ότι η κόρη της μπορεί να είναι η επόμενη στη λίστα με τα θύματα ενός κατά συρροήν δολοφόνου και βιαστή, που δρα με απόλυτη ακρίβεια και δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για την ταυτότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου