Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΟΡΑΤΟ ΝΗΜΑ" ΤΗΣ κ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5/2018 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!

O  Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη - Livani Publishing Organization έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ευαγγελίας Ευσταθίου

                                                  ΑΟΡΑΤΟ ΝΗΜΑ

                                             που θα πραγματοποιηθεί

                                     το Σάββατο 5 Μα'ί'ου 2018,στις 19,30,

                                               στον χώρο του Cafe Θέα/tro

     (Βασ.Γεωργίου 2Α, άνωθεν Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης, τηλ.2310224524).

Θα μιλήσουν η Άννα Πατέρα,δημιουργός & διαχειρίστρια της σελίδας-βιβλιοφιλικής ομάδας-blog
                                                  "ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!!"
                                          και η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου.

Ο Στεφάν Ντομπρίν, πειραματόζωο κάποτε προκειμένου να μετατραπεί στην τέλεια φονική μηχανή, αναγεννιέται από τις στάχτες του και γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης εκείνων που διέλυσαν τη ζωή του και δολοφόνησαν τον αδερφό του.

Η Ζάνα Λυμπέρη, στην προσπάθειά της να δραπετεύσει από την γκρίζα ζώνη της κοινωνίας, γίνεται ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αδυσώπητης σύγκρουσης.

Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται αναπάντεχα όταν ο κύκλος της εκδίκησης ανοίγει, σε μια ξέφρενη διαδρομή από την Αθήνα ως την Αμερική και τα Καρπάθια Όρη. Ο πρώην αδίστακτος στρατιώτης με τη διαλυμένη ψυχή και η πρώην κλέφτρα που ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει στα παραμύθια αναγκάζονται να χαράξουν μαζί την αιματηρή πορεία ως το τέλος του κύκλου, ακροβατώντας πάνω στο αόρατο νήμα που συνδέει τη ζωή με τον θάνατο, το φως με το σκοτάδι, την παράνοια με τη λογική, το μίσος με την αγάπη.

Εκείνος, η στάχτη. Εκείνη, η ζωή.

Οι δυο τους, θηρευτές και θηράματα σε μια ακατάπαυστη εναλλαγή ρόλων. Θα καταφέρει η αγάπη να γίνει το μαγικό κλειδί; Θα αντέξει το νήμα, ή θα κοπεί καθώς τα τέρατα επιμένουν να βρυχώνται;

«Θα σου δώσω, ωστόσο, μια ευκαιρία», άκουσε τον άντρα να της λέει μ’ εκείνη την ανατριχιαστικά βραχνή φωνή και με το πρόσωπό του σε απόσταση αναπνοής από το δικό της, ώστε να φαίνονται πεντακάθαρα όλες οι τρομακτικές του λεπτομέρειες. «Θα μου δώσεις ονόματα και διευθύνσεις. Θα μου πεις τα πάντα, χωρίς να παραλείψεις το παραμικρό. Κι όταν τελειώσω με όλους αυτούς, θα γίνεις εσύ ένας βρικόλακας που θα ξυπνάει μόλις πέφτει η νύχτα. Μια ζωντανή νεκρή. Κάπου αλλού, με άλλη ταυτότητα. Και με μια ονειροπαγίδα κρεμασμένη πάνω από το κρεβάτι σου, για να κρατάει μακριά τους εφιάλτες».
Αυτό ήταν.

Η Ζάνα ένιωσε χολή να της ανεβαίνει στο στόμα καθώς το στομάχι της άρχισε να τραντάζεται από τους σπασμούς. Τα πάντα σκοτείνιασαν γύρω της, και αισθάνθηκε το σώμα της να χαλαρώνει. Έκλεισε ήσυχα τα μάτια της και άφησε το κορμί της να πέσει προς τα πίσω.
Όλα ήταν καλύτερα τώρα.
Σκοτάδι πυκνό και λήθη.
Η λύτρωσή της κάποτε, η λύτρωσή της τώρα.
Δεν ήθελε να ξυπνήσει ποτέ.

Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Ευαγγελία Ευσταθίου μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Ξεκίνησε πολύ νωρίς τη συγγραφή βιβλίων, μόλις στα 12 χρόνια της. Εκτός απ τη λογοτεχνία και τα παιδιά, που αγαπά πάρα πολύ, ασχολείται με την ποίηση, τη ζωγραφική και το κολάζ, ενώ μιλά αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη και ένα γιο.


ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου "Αόρατο νήμα"  γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;;
Η συγγραφή αυτού του βιβλίου μου ξεκίνησε ένα πρωινό του Αυγούστου κι αφού είχαν ωριμάσει μέσα στο μυαλό μου οι εικόνες. Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με το μετατραυματικό στρες κι όταν η φίλη μου μου πέταξε την ιδέα για κάποιον ήρωα αληθινά επικίνδυνο, αμέσως η σκέψη μου στράφηκε στους βετεράνους πολέμου. Το ένα έφερε το άλλο προτού καθίσω για να γράψω τη λέξη «πρόλογος». Ο τίτλος ήρθε μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου κι αφού συνειδητοποίησα ότι από την αρχή ως το φινάλε του τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή. Αόρατο λοιπόν λόγω του ήρωα που έπρεπε να κινείται σαν σκιά ισορροπώντας ανάμεσα στο τραυματικό παρελθόν του και το καταιγιστικό παρόν του. Νήμα επειδή είναι συνώνυμο της κλωστής και μου άρεσε ηχητικά καλύτερα. Το εξώφυλλο είναι επιλογή της εκδότριας κατόπιν παρότρυνσής μου να επιλέξουμε ένα άψυχο αντικείμενο αυτή τη φορά που να συμβολίζει τη μάχη με τον χρόνο, αλλά ταυτόχρονα να βγάζει κάτι ρομαντικό. Ήθελα επίσης και ένα άρωμα όπως και το φολκλόρ των ινδιάνων, πράγμα που επιτεύχθηκε με τα τρίγωνα στην κορυφή και τη βάση της κλεψύδρας.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)"Εκείνος η στάχτη.Εκείνη,η ζωή.Θα καταφέρει η αγάπη να γίνει το μαγικό κλειδί;
Θα αντέξει το νήμα,ή θα κοπεί..."
Πιστεύετε πως τα ...ετερώνυμα έλκονται ή για να μπορέσουν να συνυπάρξουν δύο άτομα θα πρέπει τα κοινά στοιχεία να υπερισχύουν?
Πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει πρωτίστως να μιλήσει η χημεία. Αν είναι να υπάρξει έλξη ανάμεσα στα ετερώνυμα, καλώς να υπάρξει. Αν είναι να υπάρξει ανάμεσα στα ομώνυμα, και πάλι καλώς. Δεν μπορώ να δώσω μετρήσιμη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γιατί έχω δει ανθρώπους με πάρα πολλά κοινά να μην αντέχουν στο τέλος ο ένας τον άλλο, όπως έχω δει και ανθρώπους εντελώς διαφορετικούς να μην μπορούν στην πορεία της ζωής να βρουν ένα σημείο τομής για να διατηρήσουν αλώβητη τη σχέση τους. Η δική μου πίστη είναι πως είτε ετερώνυμοι είτε ομώνυμοι δυο άνθρωποι, μπορούν να κερδίσουν την ισόβια αγάπη παλεύοντας και δουλεύοντας καθημερινά τη σχέση τους, ενίοτε πολύ σκληρά.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Ποια τα χαρακτηριστικά του ...τέλειου άντρα για την Ευαγγελία Ευσταθίου;;Πιστεύεται πως υπάρχουν σήμερα άντρες όπως οι πρωταγωνιστές των βιβλίων σας;;
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω πως πιστεύω ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Μπορεί να προσεγγίζει κατά πολύ το ιδεώδες και το ιδανικό, συμφωνώ, αλλά τέλειος δεν μπορεί να είναι. Όλοι έχουμε αδυναμίες και ελαττώματα. Σπανίως περισσεύουν οι αρετές και σπανίως περισσεύουν μονάχα τα ελαττώματα. Ο ιδανικός άντρας λοιπόν για μένα, πέρα από την εξωτερική εμφάνιση που την περιγράφω στα βιβλία μου, πρέπει να έχει λόγο και τιμή. Να είναι δυναμικός και να έχει αυτοπεποίθηση. Το χιούμορ επίσης είναι άκρως απαραίτητο για μένα. Υψηλής ποιότητα πνεύμα και πυγμή. Να κερδίζει τον σεβασμό των άλλων αλλά και να τον εμπνέει. Να μη διστάζει να χαρίσει την καρδιά του και να υποβιβάσει τον εγωισμό του προκειμένου να κερδίσει αυτήν που αγαπά. Να είναι τίμιος και μαχητής. Να πέφτει πολεμώντας και να διεκδικεί με αποφασιστικότητα ό,τι θεωρεί πως του ανήκει. 
Και ναι, υπάρχουν τέτοιοι άντρες. Δυσεύρετοι, συμφωνώ, αλλά υπάρχουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Το "Αόρατο νήμα" είναι το 12ο βιβλίο σας.Θα χαρακτήριζα τα βιβλία σας κυρίως αισθηματικά(διορθώστε με αν κάνω λάθος)σε συνδυασμό με το αστυνομικό στοιχείο,το μυστήριο,το μεταφυσικό....Έχετε σκεφτεί να δοκιμάσετε να γράψετε κάποιο άλλο είδος??Π.χ καθαρά αστυνομικό ή χιουμοριστικό ή ιστορικό....???
Πολύ σωστά χαρακτηρίζετε τα βιβλία μου αισθηματικά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που προαναφέρατε. Προς το παρόν δεν μπορώ να γράψω μονοδιάστατα. Μου αρέσει να συνδυάζω τα στιλ, ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει με κινηματογραφική ταινία, αφού αυτός είναι ο τρόπος που γράφω. Ωστόσο, δεν απορρίπτω να ασχοληθώ μελλοντικά με ένα συγκεκριμένο είδος, αφού ως άνθρωπος γενικότερα είμαι ανοιχτή στις προκλήσεις και μου αρέσει να πειραματίζομαι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Τι είναι αυτό που δυσκολεύει περισσότερο έναν συγγραφέα;;Να βρει το θέμα του,να εξελίξει την ιστορία του ή να το ολοκληρώσει;;
Και τα τρία ενέχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Από τη στιγμή που θα συλληφθεί η ιδέα, η εξέλιξη της ιστορίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες ώστε το κείμενο να μην είναι βαρετό και να κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Να υπάρχουν ανατροπές και σωστή ανάλυση χαρακτήρων. Να αποφεύγονται οι επαναλήψεις και να χρησιμοποιούνται ευρήματα που θα δίνουν το διαφορετικό στοιχείο βιβλίο με το βιβλίο. Η ολοκλήρωση για μένα ίσως είναι το δυσκολότερο κομμάτι, γιατί παρόλο που είμαι λάτρις των χάπι εντ και οι αναγνώστες ξέρουν τι να περιμένουν από μένα, θέλω να δώσω αυτό το φινάλε με τρόπο που να διεγείρει μεγάλο εύρος συναισθημάτων και να υπενθυμίζει το μήνυμα. Θέλω να μην υπάρχουν ασάφειες σχετικά με την κατάληξη όλων των ηρώων και να παίρνει ο καθένας αυτό που του αξίζει ανάλογα με τον ρόλο του στην ιστορία. Ναι, ο επίλογος συχνά γίνεται πονοκέφαλος για μένα, αλλά μόλις μπαίνει η τελευταία τελεία, είναι απερίγραπτη η πλήρωση που νιώθω.

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο;Ποιο το επόμενο συγγραφικό σας βήμα;;;
Όχι, δεν έχω ξεκινήσει να γράφω το επόμενο, αλλά παραδέχομαι πως μικρά συννεφάκια με εικόνες υπάρχουν στο μυαλό μου. Προκειμένου να ξεκινήσω θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις της υποστήριξης του καινούριου μου βιβλίου και να μπορέσω έτσι να βρω τον χρόνο για να χαθώ πιο ήσυχη στο παράλληλο σύμπαν μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ο καθένας έχει στο μυαλό του μια εικόνα για τους συγγραφείς της αρεσκείας του, βασισμένη στα γραπτά του και στις απαντήσεις των συνεντεύξεων που δίνουν. Μιλήστε μας λίγο για σας,για την καθημερινότητα σας,γι'αυτά που αγαπάτε να κάνετε κι αυτά με τα οποία είστε αναγκασμένη να συμβιβάζεστε. Διαφέρει πολύ η ζωή ενός συγγραφέα από αυτή των αναγνωστών του;
Θα ξεκινήσω με το τελευταίο ερώτημα. Όχι, η ζωή του συγγραφέα δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των αναγνωστών του όταν ο συγγραφέας – στην προκειμένη περίπτωση εγώ- είναι παράλληλα μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά και εργαζόμενη. Ίδιος ο μόχθος και το άγχος. Ολόιδια πίεση και σίγουρα κατά πολύ ίδια ρουτίνα. Σηκώνομαι πολύ νωρίς για να γράψω όσο μπορώ και στις εφτά παρά τέταρτο ξεκινά η ιδιότητα της μαμάς και της δασκάλας. Ετοιμασία παιδιών και σχολείο μέχρι το μεσημέρι. Στη συνέχεια ξαναγίνομαι δασκάλα διαβάζοντας τα παιδιά μου, ενώ παράλληλα είμαι και νοικοκυρά συμμαζεύοντας τα ασυμμάζευτα, μαγειρεύοντας για την επόμενη μέρα και κάνοντας γενικότερα όσα κάνει μια νοικοκυρά. Το βράδυ ξαναμπαίνω δειλά στον ονειρικό μου κόσμο, αν και νοερά, προκειμένου να σκεφτώ τι θα γράψω το επόμενο χάραμα. Και τέλος, έρχεται ο λιγοστός μου ύπνος, που όμως για μένα είναι υπεραρκετός, αφού όσος χάνεται γίνεται πνευματικό και ψυχικό κέρδος γράφοντας. Πέρα από το συγγραφικό κομμάτι λοιπόν, νομίζω ότι όντως δεν διαφέρει η ζωή μου από αυτή των αναγνωστών μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Υπάρχει κάτι για το οποίο να έχετε μετανιώσει στη ζωή σας ή είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να μετανιώνουμε για τίποτα;;
Έχω μετανιώσει για κάποιες από τις επιλογές μου, αλλά τώρα δεν είναι δυνατό να γυρίσω τον χρόνο πίσω, οπότε συμβιβάζομαι με τις συνέπειές τους. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που δεν μετανιώνουν ποτέ, αφού κάθε ηλικία είναι διαφορετική και οι αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με τη σκέψη και τις εμπειρίες τη δεδομένη χρονική περίοδο, οι οποίες ίσως να ήταν εντελώς διαφορετικές νωρίτερα ή αργότερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα, το αγαπήσατε και θα μας το προτείνατε ανεπιφύλακτα;;
Έχω να διαβάσω βιβλίο πολλούς μήνες λόγω της συγγραφής και επιμέλειας του δικού μου, αλλά σας προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε την Παναγιά της Θάλασσας του Φαλκόνες, το οποίο είναι γεμάτο μηνύματα και η γραφή του είναι εκπληκτική. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για τη μετάφραση επίσης. Ένα υπέροχο βιβλίο από την αρχή ως το τέλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Αγαπημένο σας είδος μουσικής;;Ακούτε μουσική κατά τη διάρκεια της συγγραφής ή προτιμάτε την ...απόλυτη ησυχία;;
Προτιμώ την απόλυτη ησυχία, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας μου αρέσει αφάνταστα να ακούω μουσική. Είμαι περισσότερο ροκάκι στις επιλογές μου, αλλά δεν θα πω όχι σε ένα καλό ελαφρολαΐκό ή λαϊκό, σε μια αισθαντική μπαλάντα είτε ξένη είτε ελληνική, σε ένα ωραίο κομμάτι κλασσικής μουσικής. Όπως και με τα βιβλία μου, έτσι και με τη μουσική, μου αρέσει η πολυφωνία και η εναλλαγή. Γενικότερα, είμαι ανήσυχο πνεύμα κι αυτό εκφράζεται σε όλες τις πλευρές της ζωής μου όπως και στις επιλογές μου.


Ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες ερωτήσεις και το βήμα που μου δώσατε.



2 σχόλια:

  1. Υπέροχη όπως πάντα η αγαπημένη Ευαγγελία Ευσταθίου!!Επιτέλους κατάφερα να τη γνωρίσω από κοντά!!Δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη με τα βιβλία της����!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ θέλω να γνωρίζω "καλύτερα" τους συγγραφείς που διαβάζω-ακολουθώ!!Κι όταν τους γνωρίζουμε από κοντά,ακόμα καλύτερα.
      Ελισάβετ το ίδιο δηλώνω και εγώ,λατρεύω τα βιβλία της!!!!αλλά και την ξεχωριστή Ευαγγελία Ευσταθίου!

      Διαγραφή