Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

"ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ"-Γνωρίστε τη συγγραφέα του κ.Κωνσταντίνα Αλμπέρτη μέσω της συνέντευξης της στο blog μας ΑΦΟΥ!!!

Τρία γράμματα, ένας αποστολέας. Μια παιδική υπόσχεση που θα εκπληρωθεί εικοσιπέντε χρόνια μετά. Η Μαντώ, η Αγγελική, η Ηρώ και η Έλλη θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον ίδιο τους τον εαυτό, με τον έρωτα, το ψέμα και την απώλεια. Εκείνο το απόγευμα θα πιούν Τσάι Βατόμουρο και η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια για καμία από τις τέσσερις.

Ποια όμως είναι η κ.Konstandina Alberti;;Ας την γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων  μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Κωνσταντίνα Αλμπέρτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Σύντομα εγκατέλειψε την αγαπημένη της πόλη και εγκαταστάθηκε με τους γονείς της στην Ιταλία, καθώς οι μισές της ρίζες είναι από εκεί. Φοίτησε μέχρι τα δεκαεπτά της περίπου, σε Ελληνοιταλικό σχολείο και με την επιστροφή της στην Ελλάδα πέρασε στην Ιατρική Αθηνών και επέλεξε τον κλάδο της Αναισθησιολογίας. Όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της, δεν εξάσκησε το επάγγελμα, γιατί η καρδιά της ήταν πάντα δοσμένη στην τέχνη. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως διευθύντρια παραγωγής και αργότερα με το θέατρο κάνοντας τις δημόσιες σχέσεις. Η συγγραφή μπήκε στη ζωή της από τα παιδιά της χρόνια και σε δεκάδες χαρτάκια έγραφε διάφορους στίχους και μικρά διηγήματα. Ζει στην Αθήνα με τον γιο της, λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα, δραστηριοποιείται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και εξακολουθεί να εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός στον Heartbeat Radio.

ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Θυμάμαι να γράφω από πολύ μικρή, όπως θυμάμαι πως ο δάσκαλος μου με είχε βάλει να διαβάσω τον ΜΑΓΚΑ της Π.Δέλτα και τελικά μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν τα κατάφερα ποτέ μόνο και μόνο επειδή με πίεσαν. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα και το αγάπησα ήταν η Τζέην Έϋρ 

ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Όχι. Διαβάζω ό,τι μου κεντρίσει τον ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι ένας καλός τίτλος ένα ιντριγκαδόρικο οπισθόφυλλο και ένα πολύ δυνατό εξώφυλλο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Δύσκολο γιατί; Λατρεύω τον Καζαντζάκη. Έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα αλλά ξεχώρισα την ΑΣΚΗΤΙΚΗ και το ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ. Επίσης αγαπώ πολύ το ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ του Α. Καρκαβίτσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Η συγγραφή όπως έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις μου είναι για εμένα ένας τρόπος έκφρασης χωρίς να χρειάζεται να μιλάω. Η ψυχή και το μυαλό μου συλλέγει διαρκώς πληροφορίες και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει την έκρηξή του και αποτυπώνει γραπτώς συναισθήματα και καταστάσεις οι οποίες θέλω να κρατήσουν στο πέρασμα του χρόνου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας "Τσάι βατόμουρο", γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Το ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ήρθε πολύ απρόσμενα στη ζωή μου. Είχα ολοκληρώσει το πρώτο μου βιβλίο MEA CULPA . ΤΟ Mea culpa μου ρούφηξε ενέργεια. Έδωσα πολλές ώρες από τη ζωή μου, ατελείωτες μπορώ να πω μέχρι να το ολοκληρώσω. Κάθε φορά που το έγραφα για μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να απεγκλωβιστώ . Ζούσα μέσα στην ιστορία  μαζί με τους ήρωες μου. Επειδή πρόκειται για μια αληθινή ιστορία,  με είχε συνεπάρει τόσο πολύ που όταν έγραψα τη λέξη τέλος ένιωσα πως όλα τα φώτα έσβησαν και μαζί και οι ήρωες μου που είναι υπαρκτά πρόσωπα. Τότε όλοι μου είπαν πως πρέπει να ξεκινήσω αμέσως ένα επόμενο βιβλίο για να μπορέσω να αφήσω πίσω το Mea culpa. Έτσι ένα πρωί κάθισα στον υπολογιστή μου και ξεκίνησα να γράφω χωρίς να έχω στο μυαλό μου  τα ονόματα ή την πλοκή. Τα δάχτυλά μου πήγαιναν μόνα τους σαν να γνώριζα την ιστορία, σαν κάποιος να μου την υπαγόρευε. Το ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ήταν για μένα λυτρωτικό.  Ο τίτλος του ήταν κάτι που και αυτό μου βγήκε αυθόρμητα αφού το τσάι βατόμουρο έχει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη. Το εξώφυλλο ήταν αποκλειστικά ιδέα του ατελιέ των εκδόσεων οι οποίοι πραγματικά είναι από τους καλύτερους γραφίστες και τους ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που έκαναν. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει, να σας γνωρίσει? Το εξώφυλλο? Το οπισθόφυλλο? Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τέτοια απήχηση. Δεν με γνωρίζει κανείς από το αναγνωστικό κοινό με την ιδιότητα του συγγραφέα, αλλά όλοι με γνωρίζουν ως ραδιοφωνική παραγωγό. Πιστεύω πως έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα για να φτάσει ο αναγνώστης να αγοράσει το ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ. Αλλά νομίζω πως αυτό μπορούν να το απαντήσουν οι ίδιοι οι αναγνώστες. 
Η ιστορία έχει να κάνει με τη συνάντηση τεσσάρων γυναικών εικοσιπέντε χρόνια μετά. Είναι ένα ραντεβού που θα καθορίσει τη ζωή τους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί?
Δεν ξεχωρίζω καμία ηρωίδα. Είναι τέσσερις γυναίκες μοναδικές. Η καθεμία με τον δικό της χαρακτήρα. Τις λατρεύω και τις τέσσερις. Ίσως να έχω λίγο μεγαλύτερη αδυναμία στην Άντζελα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Φυσικά. Τον δρόμο έχει πάρει τώρα το πολύτιμο ΜEA CULPA μου. Μια αληθινή ιστορία αγάπης, όχι σαν τις άλλες. Μια ιστορία που μας δείχνει πως μια αγάπη είναι ικανή να ανατρέψει τη ζωή ενός ανθρώπου, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Μια αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, μοναδική σπάνια, καταστροφική, λυτρωτική καθηλωτική δύσκολη, μια αγάπη που κύριος στόχος της  δεν είναι να κυριαρχεί αλλά να υπομένει, δεν θέλει να διεκδικεί απλά θέλει να υπάρχει. Επίσης έχω ξεκινήσει ακόμα ένα μυθιστόρημα αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσω γι ‘αυτό. Σύντομα θα εκδοθεί και το πρώτο μου παραμύθι. Δεν θα μπορούσα να μη γράψω παραμύθι, γιατί αγαπώ πολύ τα παιδιά. 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως το MEA CULPA γράφεται μαζί με την αγαπημένη μου Εύη Παπαδοπούλου, της οποίας η γραφή με καθηλώνει και κάποια στιγμή θα ήθελα πολύ να της μοιάσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Ο χρόνος  μου είναι πολύ περιορισμένος αλλά κάθε μέρα ξεκλέβω λίγο και αυτό το διάστημα διαβάζω την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ του Uberto Eko 

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία.Ίσως  είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά..
Αγαπημένη μου φράση «Να αγαπάτε τα πάθη σας. Είναι το μόνο που ολοκληρωτικά σας ανήκει».  Μουσική ακούω πολύ έχω πολλά αγαπημένα κομμάτια. Τo To be with you Jamie O' Neal και το against all odds Phil Collins με αντιπροσωπεύουν και τα δύο. Αγαπημένη ταινία Pearl Harbor και πολλές πολλές ακόμα.


Άννα σε ευχαριστώ πολύ για τις ουσιαστικές ερωτήσεις σου. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου