Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

"ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ"-Γνωρίστε το συγγραφέα του κ.Βαγγέλη Βουραζάνη και διεκδικήστε ένα αντίτυπο του βιβλίου!!!

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου ΕΔΩ
ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ του κ.Βαγγέλη Βουραζάνη
που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οργανισμό Βάρφη.


Όταν ο Μλάντεν Κούσοβιτς λαμβάνει τηλεφώνημα από τον μαθητή του και παλιό του προστατευόμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, τέσσερα χρόνια μετά την απόδρασή του, αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η στιγμή της κρίσης. Τα φαντάσματα πρέπει να ξορκιστούν.
Η ψυχή του Αχιλλέα Μακρίδη θα βρει γαλήνη μόνο όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με την πλεκτάνη που έστησαν εις βάρος του, φορτώνοντάς του έναν φόνο που ποτέ δεν έκανε, καταδικάζοντάς τον και καταστρέφοντας τη ζωή του.
Η εκδίκηση είναι μονόδρομος, μέχρι τη βραδιά που τα μάτια του θα αντικρίσουν ξανά τα δικά της.

Εκείνος θυμάται. Εκείνη όχι.
Η φωτιά του έρωτα όμως, 
ποτέ δε σβήνει...


Ποιος όμως είναι ο κ.Βαγγέλης Βουραζάνης;;Ας τον γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού του και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και τον ευχαριστώ πολύ!!!!
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Βαγγέλης Βουραζάνης είναι γεννημένος στις 25/2/1990 στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης,όπου διαμένει και εργάζεται μέχρι και σήμερα.Το 2007 έγινε δεκτός στο τμήμα Διαχείρησης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας ,όμως οι οικονομικές δυσχέρειες της οικογένειας του τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να διακόψει τις σπουδές του για να εργαστεί.
Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως μπαρίστα σε νυχτερινά στέκια της πόλης,ενώ η σχέση του με τη συγγραφή είναι για αυτόν μια σχέση πάθους,μιας και αποτελεί την καθημερινή του ψυχοθεραπεία.Η "Ψυχή από μαύρο βελούδο" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Βρείτε το συγγραφέα στο facebook:https://www.facebook.com/vaggelis.vouraz?fref=ts



ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Είχα ξεκινήσει να διαβάζω πριν πάω καν δημοτικό. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα πρέπει να ήταν οι άθλοι του Ηρακλή. Πάντως οφείλω να σας πω ότι στην 4η Δημοτικού δανείστηκα κρυφά από την μητέρα μου τον “Έρωτα στα χρόνια της χολέρας” του Ράφαελ Γκαρσία Μαρκέζ.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Μου αρέσει να διαβάζω κάθε είδος λογοτεχνίας αλλά αυτά που απολαμβάνω περισσότερο είναι τα αστυνομικά μυθιστορήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Αναμφίβολα λατρεύω τα βιβλία και τον τρόπο που γράφει και ξεδιπλώνει τις υποθέσεις των βιβλίων της, την Χρυσηίδα Δημουλίδου. Από ξένους συγγραφείς θαυμάζω και απολαμβάνω τα βιβλία του Stuart Neville. Ο αγαπημένος μου πάντως που μπορώ να διαβάζω ξανά και ξανά τα βιβλία του είναι ο Tolkien.
ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Αποτελούσε ανέκαθεν την προσωπική μου ψυχοθεραπεία

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας "Ψυχή από μαύρο βελούδο"και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Η ιδέα και ο κεντρικός ήρωας γεννήθηκαν στο μυαλό μου ένα ξημέρωμα του καλοκαιριού του 2009. Για να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος αν το φαντάστηκα ή αν το ονειρεύτηκα. Ο τίτλος αντιπροσωπεύει τους χαρακτήρες του βιβλίου μου και ιδίως τον πρωταγωνιστή, τον Αχιλλέα: μαυρισμένες ψυχές που δέχθηκαν ψυχολογική βια αλλά και σωματική μα παρέμειναν απαλές -και ευγενικές- σαν το βελούδο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει,να σας γνωρίσει?Το εξώφυλλο?Το οπισθόφυλλο?Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Θα ξεκινήσω να σας απαντώ απ' το τέλος. Η ιστορία είναι ένας περίπλοκος γρίφος στον οποίο έχουν επίδραση σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν στο βάθος το κακό των ηρώων, οι οποίοι -παρότι παράνομοι- προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη σε ένα σάπιο σύστημα, κόντρα στους δυνατούς και τα κατεστημένα. Από 'κει και πέρα ο έρωτας του Αχιλλέα και της Κατερίνας, θα αποδειχθεί το βαρόμετρο στο δρόμο για να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι αληθινοί ένοχοι. Από εκεί και έπειτα, το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο -όπου υπάρχει πάντα μια σύντομη περίληψη- αποτελούν για κάθε μυθιστόρημα τη βιτρίνα κατά κάποιο τρόπο. Έχει να κάνει περισσότερο με το μάρκετινγκ. Το ζήτημα είναι, το εξώφυλλο να καταφέρει και να τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη για να πάρει το βιβλίο στα χέρια του, ενώ η περίληψη στο οπισθόφυλλο να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, αποδίδοντας όσο καλύτερα γίνεται το τι θα συναντήσει μέσα στο σύγγραμμα που κρατάει στα χέρια του.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί?
Αγαπώ όλους μου τους ήρωες. Ο καθένας έχει κάτι από εμένα. Αλλά δεν μπορώ να μην έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Αχιλλέα, για τη δύναμη της ψυχής του. Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν Φοίνικα, ο οποίος καταφέρνει να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες του δριμύτερος και αποφασισμένος να αποδώσει τη δικαιοσύνη που κάποιοι φρόντισαν με δόλια τεχνάσματα να μείνει στο σκοτάδι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Σε λίγες ημέρες τελειώνω το επόμενό μου βιβλίο το οποίο ευελπιστώ να εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο τίτλος του είναι ''Η συμφωνία των Λεόντων''. Δε θέλω να πω πολλά γι' αυτό, πέρα απ' το ότι οι λάτρεις των αστυνομικών ιστοριών θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα μυστήριο γεμάτο δράση, δυνατά συναισθήματα και ανατροπές με ρυθμούς κινηματογραφικής περιπέτειας που εξελίσσεται σε τρεις Ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική και Αφρική).

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Αυτό το διάστημα τίποτα. Μέχρι να τελειώσω με τη ''Συμφωνία των Λεόντων'' δε θα διαβάσω κάτι προκειμένου να παραμείνω απερίσπαστος. Έπειτα όμως έχει ξεκούραση με Χρυσηίδα, Stuart, αλλά και τους Σκανδιναβούς Nesbo και Horst. Επίσης θα ήθελα να διαβάσω και το καινούριο βιβλίο της καλής μου φίλης Χαράς Ανδρεϊδου: ''Τα άδεια κουτιά''. Γενικά θα κάνω μια  όμορφη ανάπαυλα μέχρι το Σεπτέμβριο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως  είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά..
Χαχαχ... ''Πάμε για τσίπουρα;'' Αναμφίβολα η αγαπημένη έκφραση της παρέας μας.
''The sound of silence'' (από τον Disturbed), Lucky town του Bruce Springsteen και ''In the end'' των Linkin park
The Lord of the Rings- Wolverine- The dark knight (ολόκληρες οι τριλογίες)
Συγνώμη, αλλά στις ταινίες και στα τραγούδια αδυνατώ να αφαιρέσω κάποια από τα παραπάνω.







38 σχόλια:

  1. Αργυρώ Θεοδοσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη Κωστοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντίνα Κυργιάκου.Καλοτάξιδο!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαμπρακοπουλου Βιργινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξάνδρα Τσουκιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μελαχροινού Ευαγγελία
    Σας ευχαριστούμε θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα Καράμπογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαντοριναίος Αναστάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή