Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ κ.ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5/2017 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!

Η συγγραφέας Δήμητρα Παπαναστασοπούλου και η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου 
"ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΑΘΟΣ"
την Τετάρτη 31 Μα'ί'ου 2017 στις 19.00 στο The Ritz,καφέ τσαγερί
Ελ.Βενιζέλου1,Θεσσαλονίκη.

Κοκκινιά και Καστέλα. Φτώχια και πλούτος. Δύο πρόσωπα του Πειραιά, με ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους.

Ο έρωτας και το πάθος μπορούν, άραγε, να εκμηδενίσουν τα εμπόδια και τις διαφορές;

Η Φρίντα, μεγαλωμένη μέσα σε υλικές και συναισθηματικές στερήσεις, αρπάζει το χέρι μιας απρόσμενης τύχης και βλέπει τη ζωή της να αλλάζει μαγικά. Μία αλλαγή εντυπωσιακή, που ορκίζεται να τη διατηρήσει πάση θυσία.

Ψάχνοντας να βρει το μυστικό που κρύβει η πεθερά της, ανακαλύπτει, ως θεατής, το πάθος που κυβερνά την ισπανική ψυχή, μέσα από τις ταυρομαχίες, τον χορό και το τραγούδι. Ένα πάθος που τη συνταράζει όταν φτάνει στην καρδιά της Ανδαλουσίας, στη Γρανάδα.

Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της γίνεται η αφορμή ώστε να αποκαλυφθεί το παρελθόν της οικογένειάς της και να ανατραπεί η μέχρι τότε ζωή της. Ένα ανεξέλεγκτο πάθος κυριεύει τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της. Θα καταφέρει να το διαχειριστεί;

Ένα μαγευτικό ταξίδι στον μεταπολεμικό Πειραιά, στο συναρπαστικό Λονδίνο, στην παραμυθένια Ισπανία και στην πλανεύτρα Θεσσαλονίκη. Στους τόπους όπου έζησαν, αγωνίστηκαν, αγάπησαν και μίσησαν, πρόδωσαν και προδόθηκαν οι ήρωες. Ήρωες άλλοτε δυνατοί και άλλοτε αδύναμοι, που αναζητούν την ευτυχία με πάθος, αφήνοντάς το να τους παρασύρει, να τους καταπιεί. Να τους καρφώσει την καρδιά... με ένα κοφτερό μαυριτανικό μαχαίρι...

Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Δήμητρα Παπαναστασοπούλου μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε στη Ρόδο (ΑΣΤΕΡ) και στη Θεσσαλονίκη (Ανωτάτη Βιομηχανική), όπου έμεινε και εργάστηκε για 20 χρόνια. Είναι παντρεμένη και ζει στην Αθήνα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε; 
Το θυμάμαι πολύ έντονα: ήμουν τεσσάρων ετών και ο πατέρας μου αγόρασε το Κλασικό Εικονογραφημένο «οι Άθλιοι» του Βίκτορα Ουγκώ. Ωραιότερη αρχή δεν θα μπορούσα να κάνω...

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Διαβάζω σχεδόν τα πάντα. Εξαιρούνται τα φρίκης και εκείνα με τους βρυκόλακες.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα; 
Φυσικά μου βάζετε δύσκολα... Τουλάχιστον δεν μου ζητάτε έναν, αλλά μερικούς. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:  Έλληνες πεζογράφοι Καζαντζάκης,  Παπαδιαμάντης , ολόκληρη η «γενιά του ‘30». Ποιητές Ελύτης, Σεφέρης, Καβάφης . Οι ξένοι είναι πολλοί περισσότεροι, αλλά θα αναφέρω Ντοστογιέφσκι, Τολστόϊ, Έκο, Χέμινγουεη. Ποιητές Γίτς, Τ.Σ. Έλιοτ και τον μεσαιωνικό Βιγιόν.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε; 
Μια ανέλπιστη εσωτερική ανάγκη που εκδηλώθηκε εντελώς ξαφνικά, μόλις απέκτησα διαθέσιμο χρόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας ''Ανεξέλεγκτο Πάθος'' γιατί  επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο; 
Το έναυσμα ήταν η διήγηση της ιστορίας. Όποιος το διαβάσει θα αντιληφθεί ότι αρκετοί από τους ήρωες διακατέχονταν από ένα ή περισσότερα ανεξέλεγκτα πάθη. Όσο για το εξώφυλλο, ήταν μια έμπνευση του Άγγελου Μαλιάνου κι εγώ το δέχτηκα, επειδή δηλώνει κάπως ήσυχα το πάθος της πρωταγωνίστριας. Ίσως με την πρώτη ματιά να είναι λίγο παραπλανητικό, αλλά το οπισθόφυλλο είναι αρκετά κατατοπιστικό...

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί;
Τους αγαπώ όλους, επειδή εγώ είμαι η αιτία της ύπαρξής τους. Δεν ξεχωρίζω τους κακούς από τους καλούς, γιατί ο κόσμος τους περιέχει όλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Υπάρχει κάποιο έργο σας που σας δυσκόλεψε στην ολοκλήρωση του;
Όχι, μέχρι στιγμής όχι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Λαμβάνετε μηνύματα με απόψεις αναγνωστών;Πόσο σας επηρεάζουν οι παρατηρήσεις τους?
Λαμβάνω, αλλά όχι πολλά και τα περισσότερα είναι κολακευτικά. Προσπαθώ να συζητώ με κάποιους ανθρώπους των οποίων η γνώμη μ’ ενδιαφέρει (όπως η επιμελήτριά μου, κάποιες φίλες φιλόλογοι), γιατί μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ η βελτίωση της γραφής μου. Εξετάζω κάθε αρνητική παρατήρηση και ξαναδιαβάζω το κομμάτι στο οποίο αναφέρεται και σκέφτομαι πώς αλλιώς θα μπορούσα να το είχα διατυπώσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Τελικά, συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; 
Αν και εγώ δεν είχα ιδέα ότι κάποτε θα έγραφα- διάβαζα πάντοτε πάρα πολύ- πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αυτή η ζωογόνα εσωτερική φλόγα που σε παίρνει από το χέρι, σου βάζει ένα μολύβι ή ένα στυλό, σε χτυπά στον ώμο και εσύ αρχίζεις να γράφεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Έχω άλλα τέσσερα μυθιστορήματα έτοιμα, αλλά, ναι, έχω αρχίσει να συλλέγω υλικό για ένα νέο βιβλίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:11)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα; 
Τελείωσα πρόσφατα το «Μετά φόβου», ενώ συγχρόνως κάνω... βουτιές σε ιστορικά κείμενα, σχετικά με το Δεσποτάτο της Ηπείρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:12)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά…
Θα τα πάρω με τη σειρά, όσο δύσκολα κι αν είναι τα δύο τελευταία. 
Η πρόταση που με εκφράζει είναι μικρή, αλλά περιεκτική: «άδραξε τη μέρα».
Η επιλογή ενός αντιπροσωπευτικού τραγουδιού αποτελεί άθλο... Προτιμώ να διαλέξω έναν ολόκληρο δίσκο(παλιάς τεχνολογίας...) κι αυτός είναι η «Τζοκόντα» του Μάνου Χατζηδάκη. 
Μια παλιά αγαπημένη ταινία είναι «τα καλύτερά μας χρόνια» με τους Μπάρμπαρα Στρέϊζαντ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ (την έχω δει 4-5 φορές).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου