Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΠΛΑΝΕΥΤΕΣ-ΑΡΓΥΡΩ ΧΑΡΙΤΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ MOMENTUM


ΑΡΓΥΡΩ ΧΑΡΙΤΟΥ
για το "ΟΙ ΠΛΑΝΕΥΤΕΣ"
από τις εκδόσεις MOMENTUM.











Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, δυνατότητες και κρυμμένα μηνύματα που περιμένουν να διαβαστούν. Ένα από αυτά ήταν και το ό,τι έπρεπε να γράφω και να αποτυπώνω στο χαρτί όλα όσα ένιωθα. Στην αρχή ξεκίνησε ως ημερολόγιο, έπειτα ήρθαν οι ήρωες που απαιτούσαν έναν δικό τους χώρο στις σελίδες. «Οι Πλανευτές» είναι ένα μυθιστόρημα που μιλά για τον έρωτα, τη φιλία, αλλά και την προδοσία. Δεν ήθελα να γράψω ένα ερωτικό βιβλίο όπου νικάει ο έρωτας, αλλά μια αληθοφανή ιστορία αγάπης, η οποία θα μπορούσε να ήταν και πραγματική. Εκεί ήταν το στοίχημα που έπρεπε να κερδίσω: να κρατηθούν οι ισορροπίες σε όλα τα πρόσωπα, ώστε να μην γίνει δραματικό, αλλά ούτε και σκληρό. Παρ’ ό,τι είναι ένα βιβλίο που εμπεριέχει το φανταστικό, οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι αληθινοί, υπαρκτοί στον κόσμο μας. Άλλωστε, πόσοι από εμάς δεν έχουμε παρασυρθεί από την «πλάνη» των λόγων και δεν έχουμε «πλανευτεί» από τον έρωτα κάποιων ανθρώπων που αγαπήσαμε πολύ; Μέσα από το βιβλίο ήθελα να παρουσιάσω το νόημα της αγάπης σε όλες του τις μορφές: έρωτα, μητρότητα, φιλία, ακόμα και εγωισμό. Η αγάπη έχει την ικανότητα να προσφέρει δύναμη σε όσους τη χρειάζονται, ώστε να καταφέρουν το ακατόρθωτο, συγχρόνως όμως μπορεί να μετατρέψει τον άλλον σε υποχείριό της, καταστρέφοντας την υπόστασή του και τον ίδιο του τον εαυτό.

Μια κίνηση καλής θέλησης προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, δημιουργώντας ένα νέο είδος: τους Πλανευτές. Καταραμένοι και ευλογημένοι συγχρόνως κινούνται στις σκιές, αλλά και ανάμεσα στους ανθρώπους, αιώνες τώρα πάνω στη Γη.
Τρέφονται με αίμα και μόνο το ανθρώπινο μπορεί να τους χορτάσει. Σε άλλους εμφανίζονται αγγελικά πλασμένοι, σε άλλους ως τέρατα της νύχτας που φοβούνται ότι θα συναντήσουν στον δρόμο τους. Μπορούν να περάσουν από δίπλα σου, χωρίς να τους αντιληφθείς. Μπορούν να μιλήσουν μαζί σου, χωρίς να τους καταλάβεις. Σπάνια όμως δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Όσοι το έχουν δει, είναι νεκροί.
Κανείς δεν γνωρίζει την ιστορία τους. Κανείς δεν ξέρει γιατί έχει πέσει επάνω τους μια κατάρα βαριά και αρχαία όσο ο κόσμος.
Γιατί δημιούργησα τους Πλανευτές; Γιατί ήθελα να γράψω για ένα νέο είδος πλασμάτων, διαφορετικό απ’ όσα έχουμε διαβάσει. Να φτιάξω μια κοσμοπλασία η οποία θα τους έδινε τη δυνατότητα να μιλήσουν για τον εαυτό τους και να αποκαλύψουν τα μυστικά τους σε όσους θα ήθελαν να τα μάθουν. Αν οι αναγνώστες το επιθυμήσουν, θα ανακαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά τους.



Στη Νέα Υόρκη του σήμερα ζει ανάμεσα στους θνητούς μια αρχαία φατρία με υπερδυνάμεις, οι Πλανευτές: Αλλάζουν μορφές για να ζουν στην αφάνεια και για να τραφούν. Τώρα όμως καλούνται να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να πάρουν μέρος σε έναν πόλεμο που άρχισε χιλιετίες πριν. Αντίπαλός τους, η πανίσχυρη Νεφελίμ που παρακολουθεί κάθε τους κίνηση με τις μαγικές της δυνάμεις. Ο θνητός Έντριαν και η Πλανεύτρα Γιασμίν θα πρέπει να θυσιάσουν πάρα πολλά, πολλά περισσότερα από τον έρωτα ανάμεσά τους που δεν μπορούν να ζήσουν, για να κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν ξεκίνησαν αλλά πρέπει να τελειώσουν...

Η συγγραφέας δημιουργεί μια κοσμοπλασία που συνδυάζει τους αρχαίους μύθους με τη σύγχρονη πραγματικότητα και μας αφηγείται μια πρωτότυπη ιστορία επικής φαντασίας με συνεχείς ανατροπές, όπου οι ήρωες αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο: έναν κόσμο όπου η αγάπη μπορεί να έχει μια ευκαιρία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου