Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΣΤΙΣ 6/11/2019 ΑΦΟΥ!!!


Υπόθεση Μίτφορντ:Χαρισματικός νέος και νεκρός της Jessica Fellowes

Αγγλία, 1920

Γνωρίστε τους πολλά υποσχόμενους νεαρούς της καλής κοινωνίας, τους ταραχοποιούς και κυνηγούς της ηδονής. Κάθε χρόνο επιδίδονται σε κυνήγι θησαυρού που αποτελεί το μήλον της Έριδος για τον Τύπο της εποχής.
Ένα τέτοιο λοιπόν κυνήγι θησαυρού λαμβάνει χώρα στα δέκατα όγδοα γενέθλια της Πάμελα Μίτφορντ, μόνο που καταλήγει σε τραγωδία, καθώς ο σκληρός μα χαρισματικός Αντριάν Κέρτις βρίσκει τον θάνατο όταν κάποιος τον σπρώχνει από την εκκλησία που γειτνιάζει με την οικία των Μίτφορντ.
Η αστυνομία δεν θα αργήσει να εντοπίσει τον δολοφόνο στο πρόσωπο μιας υπηρέτριας, της Ντούλσι. Όμως, η Λουίζα Κάνον, συνοδός των κοριτσιών των Μίτφορντ και πρώην εγκληματίας και η ίδια, πιστεύει ότι η Ντούλσι είναι αθώα και αποφασίζει να αποκαταστήσει το όνομα του κοριτσιού.
Κι όλα αυτά υπό την απειλητική σκιά του πραγματικού δολοφόνου…


Ο θάνατος του 007 του Anthony Horowitz

Ένας κατάσκοπος είναι νεκρός. Ένας θρύλος γεννιέται.

Ένας Βρετανός πράκτορας επιπλέει στα νερά της Γαλλικής Ριβιέρας, δολοφονημένος από άγνωστο χέρι.
Αποφασισμένος να ξεσκεπάσει την αλήθεια, ο Τζέιμς Μποντ μπαίνει σε έναν κόσμο γρήγορων αυτοκινήτων, διά­σημων καζίνο και πολυτελών γιοτ. Όμως, κάτω από τη χλιδή κρύβονται σκιές και σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με ένα επικίνδυνο δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι η ώρα για τον Μποντ να κερδίσει την άδεια να σκοτώνει. Πρέπει να βρει τους ενόχους και να ξεδιπλώσει το καταστροφικό τους σχέδιο πριν γίνει ο ίδιος το επόμενό τους θύμα…

Σε αυτό το βιβλίο-προπομπό του πρώτου βιβλίου
με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ, ο Anthony Horowitz κατορθώνει
να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγαλύτερο συγγραφέα
κατασκοπικών μυθιστορημάτων, δημιουργώντας
μια απολαυστική περιπέτεια που θα μπορούσε
να έχει γράψει ο ίδιος ο Ian Fleming!


H κομψή Ριβιέρα της δεκαετίας του ’50, ειδυλλιακό τοπίο για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεπεράσουν τη φρίκη του πρόσφατου πολέμου, αλλά κι η σκοτεινή πλευρά της ανελέητης «μεγάλης εγκληματικότητας» σε απόσταση αναπνοής.

Με υλικό από ένα προσχέδιο του Ian Fleming για μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δεν γυρίστηκε ποτέ, o Anthony Horowitz φτιάχνει ένα γλαφυρό, κινηματογραφικό, γεμάτο ανατροπές έργο, που μένει απόλυτα πιστό στο ύφος του μεγάλου συγγραφέα.

Δεσποινίς Πελαγία του Γιάννη Ξανθούλη

Τα παράτησε όλα η Πελαγία από ανάγκη. Μαθηματικά, έρωτες, κοριτσίστικες απλές φαντασιώσεις, την πολυτέλεια να ονειρεύεται... Όλα. Έπρεπε να δουλέψει, για να βοηθήσει την οικογένεια να μεγαλώσει τα δύο αδέρφια της, που ήρθαν με καθυστέρηση δέκα χρόνων. Όμορφα και αρτιμελή. Ακριβώς το αντίθετο από κείνη.
Η Πελαγία ξέχασε πως ήταν αδερφή τους κι έπαιξε ρόλο «ετεροθαλούς» μάνας, κι ας είχαν μάνα καθ’ όλα άξια. Ο δικός της ρόλος καθορίστηκε από πολύ νωρίς. Δουλειά και μικρές ανάσες. Δουλειά και προσήλωση στην ασήμαντη καθημερινότητα. Και μια φαντασία που σκλήραινε με τον καιρό.

Όταν πια η ζωή έδειχνε να ’χει πάρει τον δρόμο της –μια ύποπτη ευθεία που γίνεται καθεστώς μέσ’ από την αποδοχή της ήττας και των συμβιβασμών– συνέβη, σαν ακραίο καιρικό φαινόμενο, κάτι τόσο απρόσμενο, που ακύρωσε όλη της την πραγματικότητα. Ωστόσο υπερασπίστηκε με πείσμα τον επίπονα κατακτημένο τίτλο της «δεσποινίδος Πελαγίας» ως μοναδική της άμυνα. Εκείνο που δεν σκέφτηκε ποτέ ήταν αυτό που οι τζογαδόροι τρελαίνονται να αποκαλούν «συνωμοσία της τύχης». Μια δύσκολη συναστρία ζωδίων, με μαθηματικό οίστρο και μια απέραντη γκάμα δοκιμασιών για κάθε επίλεκτο συνωμότη... Από κει και πέρα, όλα ήταν θέμα αισθηματικής αντοχής και σωστής διαχείρισης του φόβου για το άγνωστο.


Ο θάνατος της δημοκρατίας:Η πτώση της Βα'ι'μάρης και η άνοδος του ναζισμού του Benjamin Carter Hett

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΚΤΑΣΕΛΙΔΟ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συζητάμε για την άνοδο των ναζί εντελώς αποστασιοποιημένα, σαν μια υπόθεση του παρελθόντος που δεν μας αφορά. Θεωρούμε δεδομένο ότι οι Γερμανοί του 1930 ήταν πολύ διαφορετικοί από εμάς και το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη τους επιβεβαιώνει την ανωτερότητά μας.
Κι όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Γιατί καταλύθηκε τόσο γρήγορα και τόσο ολοσχερώς η δημοκρατία στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30; Πώς επέτρεψε μια δημοκρατική κυβέρνηση στον Αδόλφο Χίτλερ να αδράξει την εξουσία; Στον Θάνατο της Δημοκρατίας, ο Benjamin Carter Hett δίνει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και η ιστορία που αφηγείται αφήνει ανησυχητικούς απόηχους για τη δική μας εποχή, αποδεικνύοντας πόσα κοινά έχουμε τελικά με τους Γερμανούς του 1930.
Αποκαλύπτει τη μυωπική στάση που υιοθέτησαν οι συντηρητικοί Γερμανοί πολιτικοί πιστεύοντας πως ο Χίτλερ και οι οπαδοί του θα προθυμοποιούνταν να τους υποστηρίξουν, παραγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειές τους να χρησιμοποιήσουν τους ναζί εξυπηρετούσαν εντέλει τον Χίτλερ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο του παρέδωσαν εκούσια τα εργαλεία για να μετατρέψει τη Γερμανία σε μια στυγερή δικτατορία.
Όντας κορυφαίος μελετητής της Γερμανίας του εικοστού αιώνα και χαρισματικός αφηγητής, ο Benjamin Carter Hett μας δίνει ένα ηχηρό μάθημα για την εποχή μας, καθώς η δημοκρατία βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις και το τραγούδι των Σειρήνων των απανταχού «νταήδων» φαίνεται να ηχεί ολοένα και πιο δυνατά.


Το δώρο της ωριμότητας των Marcus Tullius Cicero και Philip Freeman

Ανησυχείτε ότι όσο μεγαλώνετε θα αρχίσετε να χάνετε τη λίμπιντό σας, την υγεία σας και πιθανόν και τα λογικά σας; Ε, λοιπόν, ο Κικέρων έχει καλά νέα για εσάς.
Στο βιβλίο Το Δώρο της Ωριμότητας, ο μεγάλος Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός περιγράφει λεπτομερώς το πώς μπορούμε να κάνουμε το δεύτερο μισό της ζωής μας το πιο ενδιαφέρον καθώς και το γιατί μπορεί να ανακαλύψετε ότι το διάβασμα και η κηπουρική πιθανόν να αποδειχθούν πολύ πιο ευχάριστα από το σεξ.
Πλούσιο σε διαχρονική σοφία και πρακτική καθοδήγηση, το σύντομο αυτό κλασικό έργο –που γράφτηκε το 44 π.Χ. με πρωτότυπο τίτλο Σε Μεγάλη Ηλικία– έχει ενθουσιάσει και εμπνεύσει αναγνώστες από τον Άγιο Αυγουστίνο μέχρι τον Τόμας Τζέφερσον για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια.
Σε αυτή την εκδοχή του, με νέα μετάφραση και νέα ενημερωτική εισαγωγή, καταφέρνει να απαντήσει στη μεγάλη ανησυχία που συνοδεύει τα γηρατειά, αποδεικνύοντας πως αυτή η ανησυχία χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από υπερβολή ή είναι ακόμα και εντελώς λανθασμένη.


Ζεν σε 10 λεπτά του Ownen O' Kane

Πριν ξεκινήσουμε τη μέρα μας κάθε πρωί, αφιερώνουμε κάποιο χρόνο στην προετοιμασία μας και στη δια­τροφή μας, αλλά καθόλου χρόνο στη διανοητική και ψυχολογική μας υγεία. Με έναν μοναδικό συνδυασμό τεσσάρων θεραπευτικών μοντέλων –ενσυνειδητότητα, γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία, κλασική ψυχοθεραπεία και EMDR - Eye Movement Desensitization & ­Reprocessing–, o O’Kane παρουσιάζει ένα απλό και αποτελεσματικό πρόγραμμα για να πετύχουμε:
Την άμεση χαλάρωση και ηρεμία του νου.
Την εστίαση του νου, χωρίς κόπο, σε όποιο θέμα επιθυμούμε.
Την αναθεώρηση αυτοκαταστροφικών μοτίβων σκέψης.
Την αποτελεσματική επικοινωνία με τους γύρω μας.
Ένα βιβλίο βασισμένο στις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης και της ­ψυχολογίας, από έναν επιστήμονα που κατανοεί τόσο τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου όσο και τις ανάγκες της καθημερινότητας.

Πιστεύετε ότι είστε αρκετά πολυάσχολοι
για να ηρεμείτε το μυαλό σας;
Σκεφτείτε το ξανά!


Γλυκά χωρίς.... του Χρήστου Βέργαδου

Γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη και αβγά;
Χωρίς αλεύρι και ψήσιμο στον φούρνο;
Υπάρχουν γλυκά χωρίς γλουτένη;
Και τελικά, μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά όταν καθημερινά έχουμε ελάχιστο χρόνο;

Σε αυτό το βιβλίο ανακαλύψτε πόσο εύκολο είναι να φτιάχνετε γλυκά χωρίς... όλα τα παραπάνω μέσα από 64 συνταγές που θα γλυκάνουν την καθημερινότητά σας και τους γύρω σας.

Αληθινά, εύγευστα γλυκά χωρίς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου