Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!!
και ΜΕ αρέσει η γραφή της κ.Ιωάννου που ακολουθώ-διαβάζω από το πρώτο της βιβλίο Κασσάνδρα-Το μυστικό της μάγισσας.Η κληρονόμος του ποταμού,το οποίο αποτελεί το 5ο έργο της ΜΕ άρεσε πάρα πολύ ΑΦΟΥ!!!Ένα βιβλίο πολυπρόσωπο,με πολλούς πρωταγωνιστές που τα έχει όλα:μεγάλους έρωτες,έντονα μίση,ίντριγκες,δολοπλοκίες,θρύλους,μύθους και βασικό πρωταγωνιστή τον Βασιλιά,τον ποταμό Αχέροντα.
Μαγικές οι περιγραφές της μου δημιούργησαν την αίσθηση πως ήμουν...κομπάρσος στην ιστορία της ή αν θέλετε την παρακολουθούσα αθέατη από πολύ κοντά από την αρχή ως το τέλος!!!
Τι είδα,άκουσα,έζησα;
Το βιβλίο ξεκινά πολύ δυναμικά,και έτσι υπήρξα μάρτυρας σ'έναν φόνο!!!
Το φόνο της Ρόζας Παλαιολόγου ιδρύτρια-ιδιοκτήτρια της αυτοκρατορίας καλλυντικών Rosaliti.
Η εγγονή της Λευκή και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης καλούνται να λύσουν το μυστήριο του θανάτου της Ρόζας.
Η Ρόζα Παλαιολόγου ή Τριανταφυλλιά όπως τη βάφτισαν ή Φιλίτσα όπως τη φώναζαν,γεννήθηκε σ'ένα χωριό κοντά στον Αχέροντα.Παιδί του μέθυσου Αυγουστή και της αμορόζας Μαριώς,θα μεγαλώσει από τη συνονόματη γιαγιά της,μια και η μητέρα της την εγκαταλείπει,τις οποίες γιαγιά και εγγονή θα ξυλοφορτώνει με κάθε ευκαιρία ο μπεκρής  Αυγουστής.
Στις όχθες του ποταμού γνωρίζει τη Λευκοθέα μια ονειρική οπτασία που κατοικεί στις όχθες του Βασιλιά και θα διδαχθεί από εκείνη τα μαγικά μυστικά του ,θα της διδάξει το σεβασμό στη φύση και τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και βοτάνων, επισείοντας της την προσοχή ποτέ να μην εκμεταλλευτεί προς όφελος της τις γνώσεις που παρέχει η φύση.
Θα είναι αχώριστη με την συμμαθήτρια της Ειρήνη,τον Φώτη και τον Βάσο μέχρι τη στιγμή που η Ειρήνη με μία πράξη της θα την προδώσει και θα καταστρέψει, το όνειρο της να ταξιδέψει στην Αθήνα και τη φιλία που ενώνει τα τέσσερα παιδιά.Ένα απρόσμενο γεγονός θα την οδηγήσει στην Αθήνα όπου θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες οι οποίες όμως θα την κάνουν πιο δυνατή και ταυτόχρονα πιο σκληρή!
Μ'έχει μαγέψει τόσο η γραφή και η ιστορία της κ.Ιωάννου που πολύ φοβάμαι θα σας τα αποκαλύψω όλα!Κάπου εδώ σταματώ και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε κι εσείς και να ζήσετε την μαγεία...την περιπέτεια...ΑΦΟΥ!!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
1960

Η μυστηριώδης γυναίκα που περιδιαβάζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Φιλίτσα. Η τελευταία φτάνει στην Αθήνα, αλλάζει το όνομά της σε Ρόζα και χτίζει μια αυτοκρατορία από το μηδέν. Η πολυτάραχη ζωή της Ρόζας σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, ισχυρές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

2017
Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Όσο περνά ο καιρός, εισχωρούν όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού. Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και φαντάζει φτιαγμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας, έτσι όπως φαίνεται η ίδια να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;

Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών και των μυθικών παραποτάμων του, που διέσχιζαν τον Άδη. Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου