Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ-ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!!
Διάβασα και ΜΕ άρεσε το βιβλίο Οι Μαγεμένες της Μ.Κόντζογλου!!!

Αποφάσισα να το διαβάσω γιατί αγάπησα την ξεχωριστή λογοτεχνική γραφή της (ρεαλιστική,ρομαντική με πινελιές εύστοχου χιούμορ)  μέσα από τις δύο εξαιρετικές τριλογίες της και πλέον την ακολουθώ!!Χάρη στις αναρτήσεις της για την κυκλοφορία του βιβλίου έμαθα την ύπαρξη και αρπαγή του μοναδικού αυτού μνημείου της Θεσσαλονίκης μας.
Γιατί αγάπησα το βιβλίο?Με μοναδική δεξιοτεχνία η συγγραφέας πλέκει τα ιστορικά γεγονότα με τη μυθοπλασία και με μετέφερε στη Θεσσαλονίκη μας της δεκαετίας του 1860.Γνώρισα τις συνοικίες της,σεργιάνισα στα σοκάκια της και ήρθα σε επαφή με Εβραίους,Οθωμανούς,Έλληνες, γνώρισα την κουλτούρα τους,τις συνήθειες τους,το ντύσιμο τους..

Θαύμασα τον Νταβίντ(ως οικογενειάρχη,πρωτοποριακός ο τρόπος που μεγάλωνε την κόρη του Αννίκα,για την αγάπη του για το μνημείο των Μαγεμένων και γενικά την προσωπικότητα του),έζησα τον έρωτα του Νικόλα και της Αννίκας και λάτρεψα τις συνομιλίες μας με τον Λευτέρη.Μαγεύτηκα από την ομορφιά των Μαγεμένων και πόνεσα όταν της άρπαξε ο Μιλλέρ.Την ευχαριστώ για το ξεχωριστό ταξίδι μέσω του οποίου γνώρισα άγνωστες για μένα πτυχές της αγαπημένης μου πόλης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Θεσσαλονίκη, στα βάθη των αιώνων: Μια βασίλισσα ερωτευµένη παράφορα µε τον Μεγαλέξανδρο τρέχει µες στη νύχτα να συναντήσει τον εραστή της. Τα µάγια του απατηµένου συζύγου της όµως θα µαρµαρώσουν αυτή και τη συνοδεία της. Οι µορφές τους θα µείνουν για πάντα στη Στοά των Ειδώλων.

Περίπου χίλια οχτακόσια χρόνια αργότερα, στην ίδια πόλη, που οι κάτοικοί της λατρεύουν τρεις θεούς και µιλάνε αµέτρητες γλώσσες, ο παλαιογράφος Εµµανουέλ Μιλλέρ επιχειρεί, µε τη συγκατάθεση του Σουλτάνου, να ξεριζώσει το αρχαίο µνηµείο των «Μαγεµένων» και να τις πάει στη Γαλλία, να κοσµήσουν τα ανάκτορα και τα σπίτια των ευγενών.

Στην προσπάθειά του όµως αυτή, θα βρεθεί αντιµέτωπος µε µια χούφτα ξεχωριστούς ανθρώπους: Τη Χάννα και τον Νικόλα, δυο ερωτευµένα παιδιά, που αγωνίζονται για τη µαταίωση της αρπαγής του µνηµείου, ενώ παλεύουν για το δικαίωµά τους στην αγάπη. Τον γλύπτη Αλέξανδρο Δηµητριάδη, που εµπνέεται από τους νεαρούς του φίλους, και ρίχνεται στη µάχη µε αυτοθυσία. Και τον Νταβίντ εφέντη, τον αρχαιολάτρη Εβραίο, που δίνει τον δικό του αγώνα ενάντια στην εποχή, τη φυλή του και την κοινωνία, προσπαθώντας να κρατήσει κοντά τους τις «Μαγεµένες» και να αποτρέψει την επανάληψη µελλοντικών διωγµών.

Μια σαγηνευτική ιστορία, βασισµένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλίζεται µε έρωτα και αίµα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεµάτα θρύλους και ατµούς χαµάµ της Σαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου