Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΤΣΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ "ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΩΤΣΑ ΑΦΟΥ!!!

"ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ"
Γιώργος Γιώτσας
Εκδόσεις Λυκόφως.

Μετά τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά”, ο Γιώργος Γιώτσας επανεμφανίζεται στον χώρο με το πρώτο του πλήρες μυθιστόρημα. Το “Εκ Νεκρών”. Και κατά τη γνώμη μου, το κάνει περίφημα!

Το Εκ Νεκρών περισσότερο απ' όλα είναι μια αστυνομική περιπέτεια στην οποία ωστόσο βασικό συστατικό της είναι ο μεταφυσικός τρόμος. Ο συνδυασμός σε πρώτη φάση μπορεί να μοιάζει κάπως δύσκολος, αλλά τελικά δουλεύει πολύ καλά, αφού ο συγγραφέας καταφέρνει να τα αποδώσει όλα σωστά. Μοιάζει πραγματικά σαν να έχει αφουγκραστεί προσεκτικά τις ανάγκες τις ιστορίας του.

Όσον αφορά την πλοκή τώρα, ήταν επίσης πολυποίκιλη. Στα δικά μου μάτια η ιστορία μπορεί να χωριστεί σε τρία βασικά κομμάτια. Στο πρώτο, τοποθετώ τα όσα λαμβάνουν χώρα μέχρι ο Χρήστος να γίνει αστυνομικός, το δεύτερο θεωρώ ότι είναι η… αστυνομική του θητεία, ενώ στο τρίτο τοποθετώ τις τελευταίες –περίπου– εξήντα σελίδες του βιβλίου. Γι’ αυτές ωστόσο δε θα αναγράψω το παραμικρό, μιας και σε αντίθετη περίπτωση θα προδώσω την πλοκή. Το μόνο που θα πω είναι ότι δημιουργούν ένα πολύ δυνατό φινάλε.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα έλεγα ότι το βιβλίο δικαίωσε εύκολα τον αναγνωστικό χρόνο που του διέθεσα. Επίσης, θα προσθέσω ότι χαίρομαι πραγματικά που το ελληνικό φανταστικό συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Τέλος, να πω ότι με αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας καθιερώνεται πλέον για τα καλά στον χώρο. 




Μια σκοτεινή ιστορία τρόμου "πλάθει" ο Γιώργος Γιώτσας στο μυθιστόρημά του "Εκ Νεκρών" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος ο Χρήστος Ιωάννου, ο οποίος αποκρύπτει ακόμη και από τη γυναίκα του ένα μυστικό που τον στοιχειώνει. Ένας φόνος που ήταν δυστύχημα, ένας φόνος που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά έγινε. Ένας άνθρωπος πέθανε εξ αιτίας του και μάλιστα φρικτά.
Οι τύψεις όμως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολήσουν, όταν ο Χρήστος Ιωάννου φύγει από τη ζωή και ανακαλύψει ότι δεν υπάρχουν ούτε παράδεισος, ούτε κόλαση...
Ένας άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει ξανά τη ζωή -ή να χάσει για πάντα ολόκληρη την ύπαρξή του.




Δείτε τη σελίδα του συγγραφέα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου