Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΔΑΦΝΗ ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ 'ΜΑΘΕΣ ΕΣΥ!" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

ΔΑΦΝΗ ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ
για το "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ'ΜΑΘΕΣ ΕΣΥ!"
από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ.













Πάντα έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας που στέκεται ικανή να ανατρέψει όλα όσα θεωρούμε δεδομένα. Ένας χωρισμός, μια σοβαρή ασθένεια, η απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου...Μια τέτοια στιγμή γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα του βιβλίου αυτού. Κι έφερε μαζί της πολλές ανατροπές σε σκέψεις, σε θέλω, σε πιστεύω, σε χαρακτήρες!
   Ο Έκτορας, ο ήρωάς μου, γεννήθηκε και ζει σε ένα μικρό και όμορφο νησί. Από την παιδική του ακόμα ηλικία συναντά πολλά εμπόδια, αγκάθια που ματώνουν την ψυχούλα του. Όμως, έρχεται η αγάπη σαν αντιστάθμισμα των δυσάρεστων γεγονότων να απαλύνει τις πληγές του. Η αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της, πατρική, φιλική, ερωτική.
   Ένα βροχερό πρωινό της εφηβικής του ηλικίας συναντά την Αλεξάνδρα, ένα πανέμορφο κορίτσι που του κλέβει την καρδιά. Ένα κορίτσι που θα γίνει η σύντροφος της ζωής του, η μία και μοναδική, αυτή που θα γεμίσει την ψυχή του. Κι ύστερα, έρχεται η κόρη του η Δανάη, που καλύπτει τα κενά του και ομορφαίνει περισσότερο τις στιγμές του.
   Όμως, τα νερά της ζωής του ταράσσονται και πάλι και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της Δανάης θα τον φέρει αντιμέτωπο με δαίμονες του παρελθόντος. Θα αντλεί καθημερινά δύναμη από την κόρη του και την Αλεξάντρα, καθώς και από τη γυναίκα που του στάθηκε σε δύσκολες στιγμές, τη γιαγιά Αντιγόνη. Έχοντας ως κινητήριο δύναμη την αγάπη θα προσπαθεί να είναι αισιόδοξος και να μην εγκαταλείπει τον αγώνα.
   Κάθε φορά που όλα θα δείχνουν μαύρα και σκοτεινά, η ελπίδα και η αισιοδοξία θα ρίχνουν τις ακτίνες τους και θα σκορπούν το φως διώχνοντας μακριά τα σκοτάδια του νου και της ψυχής.
   Η ζωή, εξάλλου, δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Είναι ένας συνεχής κι αδιάκοπος αγώνας. Ο άνθρωπος διαθέτει τεράστια αποθέματα δύναμης και η ζωή τού δείχνει με τον τρόπο της πώς να τα χρησιμοποιεί.
   Το 'Αυτό που μου 'μαθες εσύ' είναι ένα βιβλίο μεστό από συναισθήματα. Έρωτας, αγάπη, χαρά, λύπη εναλάσσονται διαδοχικά στο γαϊτανάκι που λέγεται ζωή. Μέσα από το βιβλίο εξυμνείται η αγάπη σε κάθε μορφή και ο αναγνώστης μαθαίνει πως για χάρη της μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα. Μαθαίνει ότι η ζωή δεν είναι μόνο ευχάριστες στιγμές, ότι πρέπει να εκτιμούμε όσα έχουμε και να είμαστε αισιόδοξοι. Γιατί, για να χρησιμοποιήσω και μια φράση του Έκτορα, ό,τι μας παίρνει η ζωή με τον έναν τρόπο,μας το χαρίζει με κάποιον άλλο!


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Ο Έκτορας συναντάει την Αλεξάνδρα ένα βροχερό φθινοπωρινό πρωινό και την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Ο έρωτάς τους είναι αμοιβαίος και τα όνειρα για μια κοινή ζωή πολλά. Κι εκεί που όλα δείχνουν ότι ένα μωρό θα σφραγίσει την ευτυχία τους, η μοίρα σαν ζηλιάρα ερωμένη θα στήσει τα δίχτυα της και θα τους παγιδεύσει. Θα μπορέσουν άραγε να γλιτώσουν από τα σχέδιά της; Θα καταφέρουν να σταθούν απέναντί της και να την αντιμετωπίσουν; Τι είναι εκείνο που θα ωθήσει τον Έκτορα να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για το “αύριο”;

Η ιστορία ενός πατέρα που παρά τις αντιξοότητες δεν το βάζει κάτω και μαθαίνει μέσα από το πρόβλημα υγείας της κόρης του ότι η ζωή είναι πολύτιμη και αξίζει ο καθένας να παλεύει γι’ αυτήν ακόμα κι αν νιώθει ότι όλα συνηγορούν προς το αντίθετο.




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Δάφνη Μπερμπέρη-Κρυστάλλη. Γεννήθηκα το φθινόπωρο του 1979 στην πόλη των Σερρών, όμως μεγάλωσα στην Καβάλα, όπου και ζω μέχρι σήμερα με τον σύζυγό μου και τα δύο μας παιδιά. Η μεγάλη μου αγάπη για την Ιστορία με οδήγησε στην Κομοτηνή, όπου αποφοίτησα από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Για κάποιο χρονικό διάστημα ασχολήθηκα με τη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Λατρεύω το διάβασμα και στον ελεύθερο χρόνο μου χάνομαι στον κόσμο ενός καλού βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου