Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ "

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ
για το "Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ"
από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.













Αγαπητοί φίλοι της ομάδας «Με αρέσει το βιβλίο Αφού!» έχω τη χαρά να μοιράζομαι μαζί σας το νέο μου αστυνομικό μυθιστόρημα «Ο Γόρδιος Δεσμός των Αγγέλων» (Εκδ. Υδροπλάνο). Θα ήταν μεγάλη μου χαρά, αν το διαβάσετε, να πληροφορηθώ τη γνώμη σας…

Η έμπνευση ήρθε όταν είχα συγκεντρώσει στο αρχείο μου τέσσερις διαφορετικές ιστορίες αστυνομικής πλοκής και αδυνατούσα να επιλέξω μόνο τη μία για να την αναπτύξω σε μυθιστόρημα. Έτσι, κατόπιν χρονοβόρας και επίμονης δουλειάς, συνένωσα εκείνες τις ιστορίες και διαπίστωσα ότι το δέσιμο μεταξύ τους ήταν τόσο σφιχτό, όσο -μεταφορικά μιλώντας- ένας σύγχρονος γόρδιος δεσμός. Έπειτα… έπιασα στυλό!
Οι οικογενειακές σχέσεις που προκύπτουν μέσα από συγκρούσεις και εκρηκτικές χημείες ήταν η κινητήριος δύναμη που με έπεισε πως αξίζει κανείς να τις θίξει σε μυθιστορηματική πλοκή. Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση, ο σεβασμός στον θεσμό της οικογένειας και η απόλυτη προσοχή στα «λεπτά» σημεία με θωράκισαν και με οριοθέτησαν δημιουργικά ως προς την όλη δομή, πλοκή και εν τέλει έκβαση της ιστορίας.
Στο βιβλίο υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, πρώτοι και δεύτεροι καθώς και αρκετοί που συμβάλλουν στην εξέλιξη της δράσης. Πρόσωπα της διπλανής πόρτας, αλλά και υψηλής κοινωνίας. Άλλοι ήρωες φέρουν πολυτάραχο βίο και βεβαρυμμένο ηθικό μητρώο, ενώ άλλοι πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και πορεία στη ζωή με γνώμονα ιερές αξίες και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Σίγουρα όλοι είναι αγαπημένοι μου, ωστόσο δεν εθελοτυφλώ, ούτε προσποιούμαι τον υπεράνω. Ξεχώρισα τους τέσσερις κεντρικούς, φυσικά την Εύα και αναμφισβήτητα τον αστυνόμο μου, Αλέξανδρο Δαμίγο.
Αν η ψυχή μου ήταν φαγητό, τότε θα ήταν ένα μπελαλίδικο φαγητό, διότι είχε πολλά υλικά και άφθονη ώρα παρασκευής. Απ’ τη μια το μυστήριο, η ίντριγκα, το σκοτάδι, η λύπη και ο θρήνος και απ’ την άλλη η χαρά, η ικανοποίηση, η λύση, η δικαίωση! Άξιζε όμως, διότι το ψυχικό μου στομάχι χόρτασε για τα καλά!
Θέλοντας να ξεχωρίσω μονάχα μία φράση, δυσκολεύτηκα αρκετά. Ενδεικτικά όμως θα πρότεινα την… «Ο σκόρπιος έχει το δηλητήριο στην ουρά του και η αξία ενός σονέτου είναι στον τελευταίο του στίχο». Με μεστότερο λόγο… Το τέλος είναι άλλοτε πικρό κι άλλοτε γλυκό. Η διαφορά έγκειται στην ανθρώπινη συμπεριφορά…
Σας προτείνω να το διαβάσετε μέχρι τέλους, για να ταξιδέψετε μαζί μου σε κόσμους γήινους αλλά και εσωτερικούς. Σε κόσμους, όπου η Ηθική κλονίζεται και απομένει μονάχα ο χρόνος για να επαναξιολογήσει συμπεριφορές και δράσεις. Άλλωστε ο χρόνος είναι ο καλύτερος ράφτης. Ειδικότητά του; Οι επιδιορθώσεις! Δεν συμφωνείτε;
Εν κατακλείδι, όσον αφορά στα συναισθήματά μου, αδυνατώ να πω πολλά και να αναλωθώ σε φαμφάρες. Ίσως η φράση «είμαι ευτυχισμένος» τα λέει όλα…

Εις το επανιδείν…
Κυριάκος Κουζούμης

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ

Ιάκωβος Ρωμανός, Στέφανος Γαλανός, Νάντια Κωστέα και Μενέλαος Απέργης είναι οι μέτοχοι ενός κολοσσού που εμπορεύεται φάρμακα μα και φαρμάκια και ακούει στο όνομα Σπίρανς.
Στις έντεκα το πρωί είναι προγραμματισμένη μία σύσκεψη ανάμεσα στους μετόχους και τα στελέχη της εταιρείας. Για ανεξήγητο και αναπάντεχο λόγο όμως, κάποιος δεν θα δηλώσει το «παρών». Έντρομες, αλαζονικές μα και ενοχικές ματιές θα διασταυρωθούν πάνω απ’ το οβάλ τραπέζι στο γραφείο του προέδρου…
Το μπαούλο του χρόνου θα ανοίγει αργά και βασανιστικά και σαν ένα άλλο κουτί της Πανδώρας θα φέρνει στην επιφάνεια αρκετά φαντάσματα. Όλα τους, το ένα μετά το άλλο θα σφίξουν με συγκίνηση και τιμή το χέρι της αλήθειας μα και της δικαίωσης…
Φορώντας την καμπαρντίνα του και έχοντας δεμένα τα χέρια του πίσω απ’ τη μέση ο αστυνόμος Αλέξανδρος Δαμίγος θα παρουσιαστεί σαν από μηχανής θεός, που με όπλα την υπομονή και την επιμονή θα αναζητήσει το διότι σε κάθε γιατί. Όλα τους θα τον αφήσουν ενεό, συγκλονίζοντάς τον πρωτόγνωρα.
Μυστήριο, ψέματα, πάθη, αλαζονεία, τύψεις αλλά και πόθος, διαστροφή, σιωπή και κραυγές είναι κάποιοι από τους κόμπους ενός άλλου γόρδιου δεσμού που ενώνει τα έργα και τις ημέρες των μετόχων της Σπίρανς.

Άραγε, οι κόμποι εκείνου του γόρδιου δεσμού θα μεταμορφωθούν σε θηλιά γύρω απ’ τον λαιμό του αστυνόμου ή ο ίδιος θα καταφέρει να τους λύσει σαν ένας άλλος Μέγας Αλέξανδρος;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Κυριάκος Κουζούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ-1, στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ καθώς και στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Έγραφε στη στήλη του Πολιτισμού στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» καθώς και στο περιοδικό έντυπο «Επίκαιρα». Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον (δελτίο ειδήσεων). Παρουσίασε ντοκιμαντέρ στον ΟΤΕ History. Συνεχίζει να γράφει σε ειδησεογραφικά sites.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Σαββάλας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Σμαραγδένια Φυλακή» και «Όρκος Σιωπής» ενώ από τις εκδόσεις «Ωκεανός», τα μυθιστορήματα «Το Τελευταίο Χειροκρότημα» και «Η Δικαίωση της Αθωότητας».
Τρόποι επικοινωνίας:

Ιστότοπος:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου