Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ-ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΑΝΕΤΣΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΙΚΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΑΝΕΤΣΑ
για το "ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"
από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ.












Αγαπημένε φίλε των λέξεων,
Σου γράφω χωρίς να θυμάμαι να σου πω πότε ξεκίνησα πρώτη φορά να γράφω «Το άνθος της ζωής» (Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ). Αν ήταν ένα χιονισμένο βράδυ χειμώνα, ένα δειλινό του Αυγούστου, μια ζεστή νύχτα άνοιξης ή ένα βροχερό πρωινό φθινοπώρου. Και δεν ξέρω αν έχει τόση σημασία, μιας και η συγγραφή αυτού του βιβλίου υπήρξε χρονοβόρα και χρειάστηκε να αλλάξουν αρκετές εποχές έως ότου μπει η τελευταία τελεία.
Ούτε μπορώ να σου γράψω με σιγουριά αν με παίδεψε περισσότερο η έρευνα των φυτών που αναφέρονται στο βιβλίο και η σύνδεσή τους με τον έρωτα, η αναζήτηση πληροφοριών για τη Σκοτία και τους Βοτανικούς Κήπους όπου εκτυλίσσεται η ιστορία, ή η αμφιταλάντευση των ηρώων μέσα στην καθημερινότητα τους.
Προσπάθησα να αναδείξω την ευμετάβλητη φύση της προσωπικής ταυτότητας και την ανθρώπινη τρωτότητα και να πω μιαν αλήθεια, ό,τι παρά την απομυθοποίησή του σήμερα, ο έρωτας εξακολουθεί να είναι το προσωποποιημένο πάθος για τη ζωή.
Χρησιμοποίησα την περιγραφή των σκέψεων και συναισθημάτων, των ψυχικών διαθέσεων, των φαντασιώσεων, των μύχιων επιθυμιών και των άλογων παρορμήσεών των ηρώων έχοντας ως στόχο να ψυχογραφήσω τις λέξεις και να χαρτογραφήσω τα συναισθήματα. Θέλω να πιστεύω ότι «Το άνθος της ζωής» είναι η καταγραφή προσωπικών συγκρούσεων, ερωτημάτων, φλεγόμενων σωμάτων και ιδρωμένων συνειδήσεων.
Ο Οδυσσέας Ανδρινός είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος, ένας πτυχιούχος ερευνητής γεωπόνος που αποφασίζει να μετακομίσει στο Εδιμβούργο και να εργασθεί στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο. Η επιθυμία του για τη συνάδελφό του Φρέγια τον οδηγεί στην αναζήτηση μιας πιο βαθιάς και ουσιαστικής εμπειρίας, η οποία θα νοηματοδοτήσει τον έρωτα στη ζωή του και θα τον αναγκάσει να αναμετρηθεί με τους φόβους του, να πάρει τα ρίσκα του, να έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, την αυτοεικόνα του και τα βαθύτερα συναισθήματά του.
Ο έρωτας στο βιβλίο είναι η έξοδος του Οδυσσέα, όπως κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται βαθιά άλλωστε, έξω από τα στενά όρια του εαυτού του. Στο πέρασμα τεσσάρων εποχών ενός έτους βλέπει τον εαυτό του να μεταμορφώνεται εξ αιτίας των συναισθημάτων του για τη Φρέγια και οδηγείται θέλοντας ή μη σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, το δρόμο της αυτογνωσίας.
Κάπου εδώ ίσως σκέφτεσαι, φίλε αναγνώστη, πως όλα αυτά ακούγονται ωραία ή ίσως σαχλά, μα η αλήθεια είναι πως είναι απλώς ο δικός μου τρόπος να σου μιλήσω για όσα συμβαίνουν στο βιβλίο μου «Το άνθος της ζωής».
Το δίχως άλλο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να γράψει κάποιος λογοτεχνία, όπως υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσει κάποιος λογοτεχνία. Όμως κάθε τρόπος πρέπει πρώτα απ’ όλα και πριν απ’ όλα να επιτυγχάνει να βάζει τις λέξεις στην κατάλληλη σειρά με σκοπό να διεισδύσουν στον κόσμο σου, φίλε αναγνώστη.
Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο εγώ και εσύ συναντηθήκαμε εκεί μέσα, στο άνθος της ζωής. Είθε.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Όταν ο Οδυσσέας μετακόμιζε στο Εδιμβούργο για να εργαστεί ως γεωπόνος-ερευνητής στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο, δεν περίμενε πως στο πρόσωπο της συναδέλφου του, της Φρέγια, θα γνώριζε τον έρωτα. Τα συναισθήματά του, γεμάτα εντάσεις, διλήμματα και αναπάντητα ερωτήματα, τον ωθούν σε ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία.

"Το Άνθος της ζωής" είναι ένα ερωτικό ψυχογράφημα που εξιστορεί με ρεαλιστικό βλέμμα τα πανάρχαια διλήμματα της καρδιάς που -σε πείσμα των καιρών-συνεχίζει να ερωτεύεται. Με φόντο τον κόσμο της φύσης και τη σύνδεσή της με τη φιλοσοφία, οι ήρωες ανακαλύπτουν τα πολλά πρόσωπα του έρωτα αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό σε έναν κύκλο τεσσάρων εποχών, όπου κάθε εποχή ανατρέπει την προηγούμενη.
Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστεί κανείς τις αλήθειες, ιδίως αν αυτές πονούν; Πώς μπορεί ο έρωτας να βοηθήσει στη βαθύτερη γνώση του εαυτού μας; Τελικά ποιο είναι το ωραιότερο άνθος όλων, "Το άνθος της ζωής";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου