Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΔΟΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ-ΝΙΚΟΛΙΑ ΠΑΝΙΔΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

ΝΙΚΟΛΙΑ ΠΑΝΙΔΟΥ
για το "ΠΡΟΔΟΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ"
από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ.













Για μένα, οι Προδομένες αγάπες  χοροπήδησαν πάνω σε ένα χαρτί μέσα σε μία στιγμή. Σαν να τις είχα καλά θαμμένες σε ένα μυστικό μέρος που ήξερα μόνο εγώ και αυτές κατάφεραν να αποδράσουν. Μαζί τους απέδρασε και ο εαυτός μου ο οποίος δε σταματούσε να γράφει και να γνωρίζει καλύτερα τον κάθε ήρωα. Σαν να ήταν φίλοι από παιδιά, τον άφηναν να  τους ακολουθήσει  και να μάθει  όλα τα μυστικά τους. Μη νομίζεις, όλα όσα έμαθα είχαν να κάνουν με τις επιλογές τους, τις ανάγκες τους και διαβάζοντάς τους, καταλαβαίνει και ο αναγνώστης πόσα κοινά μπορεί να έχει μαζί τους ακόμη κι αν στην αρχή δεν βρίσκει κανένα.
Μέσα στο βιβλίο, αντιλαμβάνεσαι πως οι ήρωες δεν είναι μονάχα αυτοί που προκλητικά φιγουράρουν στις πρώτες σελίδες, μα και άλλοι οι οποίοι από κομπάρσοι γίνονται τελικά άνθρωποι κομβικοί. Αν το σκεφτείς, και στην πραγματική ζωή κάπως έτσι είναι. Δεν έχει σημασία τι φαίνεται μόνο επάνω στη σκηνή, αλλά τι γίνεται και στα παρασκήνια.
Με αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν ανακάλυψα τη δική τους πτυχή στη φιλία, στην αγάπη, στην ανάγκη και στα όνειρα. Αν τώρα ήταν δίπλα μας, θα μας έλεγαν πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, να παραιτούμαστε. Και να μην ξεχνάμε πως για ότι κάνουμε υπάρχουν οι άνθρωποι που οι ίδιοι έχουμε επιλέξει στη ζωή μας, για να μας στηρίζουν. Βλέπεις, οι ήρωες πλήρωσαν το αντίτιμο αυτών των επιλογών.
Για να μην πολυλογώ άλλο, για μένα αυτό το βιβλίο έγινε το εφαλτήριο μιας νέας  καθημερινότητας. Ελπίζω να αποκαλύψει  και σε κάθε αναγνώστη κάποια πτυχή του εαυτού του  που την έχει αφήσει καλά κρυμμένη σε μία άκρη της ψυχής του. 

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Άννα και Ηλέκτρα. Δύο φίλες. Δύο επιτυχηµένες επιχειρηµατίες, που έχουν µοιραστεί πολλά. Κοινή πορεία, κοινά όνειρα. Ο έρωτας έχει στιγµατίσει τη ζωή και των δύο κοριτσιών. Γιατί αυτό είναι που κάνει ο έρωτας. Μας στιγµατίζει, µας ξεγελάει, µας τρελαίνει, σε σηµείο που δεν µπορούµε να αντιληφθούµε τι πραγµατικά συµβαίνει γύρω µας. Σε µια πραγµατικότητα ανελέητη, που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Έτσι σηµάδεψε και την Άννα. Μέσα στον λαβύρινθο της κούρασης και της µοναξιάς της, µια µοναξιά που σου τρυπάει την ψυχή σαν τον πιο παγωµένο χειµώνα, εκεί, σε µια στιγµή, σε ένα παραπάτηµα ήρθε εκείνος και την κράτησε. Την απογείωσε και τη ναυάγησε. Μέσα στον πιο ξέφρενο ρυθµό, που µόνο πεζά πράγµατα ξέρουν να σε βάζουν. Και εκεί που νοµίζεις ότι ισορροπείς σε ένα αδιόρατο σχοινί, έρχεται ένα απαλό φύσηµα και σου καταστρέφει ό,τι σηµαντικότερο έχεις. Ακόµη και την ίδια σου τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου