Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΠΛΟ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΤΣΙΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΤΣΙΟΣ
για το "ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΠΛΟ"
από τις εκδόσεις BELL.













Το καινούργιο μου βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL ονομάζεται «Σκοτεινό Πέπλο». Προέκυψε από τον προβληματισμό μου για τις συνεχόμενες και αναίτιες τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβαίνουν στον κόσμο. Άνθρωποι τυλίγονται με εκρηκτικά και ανατινάζονται μέσα σε άμαχους πολίτες, κλέβουν αυτοκίνητα και ποδοπατούν όποιον βρουν μπροστά τους –ή τους γαζώνουν με πυροβόλα όπλα.
Ήθελα λοιπόν να ερευνήσω λίγο βαθύτερα το όλο θέμα και η συγκεκριμένη περιπέτεια μού έδωσε την ευκαιρία να το κάνω και α-λα ελληνικά, αφού διάφορες τέτοιες απειλές θα εμφανιστούν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!
Για να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα, σκέφτηκα ο πρωταγωνιστής της ιστορίας να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μνήμη του σχεδόν από την αρχή. Μπαίνει έτσι κατευθείαν στα βαθιά, αφού δεν ξέρει ούτε καν σε ποια μεριά βρίσκεται, αν είναι θύτης ή θύμα, αν είναι τρομοκράτης ή πληρωμένος δολοφόνος, αν πολεμάει το κακό ή αν είναι και ο ίδιος μέρος αυτού.
Αναρωτήθηκα, τι θα κάναμε αν βρισκόμασταν στη θέση του πρωταγωνιστή, αν για κάποιον λόγο χάναμε ξαφνικά τις μνήμες και τις επιλογές που έχουμε κάνει και μας καθορίζουν σαν προσωπικότητες; Θα επιλέγαμε και πάλι, έστω και υποσυνείδητα, να κάνουμε τα ίδια πράγματα ή θα πιστεύαμε αυτούς που μας περιτριγύριζαν γύρω από το τι είναι το σωστό και τι είναι λάθος;
Όταν μπήκα πάντως εγώ προσωπικά στη θέση του, δυσκολεύτηκα αρκετά να αποφασίσω τι θα έκανα… και ειδικά από τη στιγμή που στον δρόμο του εμφανίστηκε και μια γοητευτική και μυστηριώδης γυναίκα! Διότι ο έρωτας συνήθως θολώνει κι άλλο την κρίση μας…
Άφησα λοιπόν τον Λούκα να διαλευκάνει ολομόναχος το μυστήριο που βρέθηκε στο διάβα του, με σκοπό να πάρω και τις δικές μου απαντήσεις. Στο τέλος του βιβλίου ένιωσα γεμάτος, αλλά συνάμα και προβληματισμένος.
Για το μόνο που χαίρομαι πραγματικά, είναι που το «Σκοτεινό Πέπλο» ανοίγει μια σειρά αυτοτελών ιστοριών στις οποίες θα πρωταγωνιστούν οι ίδιοι ήρωες. Στο μέλλον θα έχουν έτσι την τύχη –ή ίσως την ατυχία– να  διαβούν πολλά ακόμα δύσβατα μονοπάτια.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τoν συγγραφέα ΕΔΩ
Μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης αφήνει τον Λούκα αιμόφυρτο και αναίσθητο. Λίγες ώρες αργότερα ένας άντρας τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και του λέει ότι πρέπει να φύγουν από εκεί το συντομότερο γιατί κινδυνεύουν θανάσιμα.

Ο Λούκα δεν ξέρει τον λόγο. Δεν ξέρει το παραμικρό. Ένα από τα χτυπήματα τού έχει προκαλέσει αμνησία. Αποφασίζει να πιστέψει τον άγνωστο… και το ανελέητο κυνηγητό ξεκινά.  Δεν ξέρει καν αν είναι θύτης ή θύμα. Αν μάχεται για το κοινό καλό. Αν είναι δολοφόνος. Αν είναι τρομοκράτης. Και η μυστηριώδης, σαγηνευτική γυναίκα που θα βρεθεί στο πλευρό του; Είναι φίλος ή εχθρός; Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ζωές εκατοντάδων ανυποψίαστων ανθρώπων διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

Όμως τα πάντα στο μυαλό του έχουν καλυφθεί από ένα σκοτεινό πέπλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου