Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Δύο χρόνια μετά το Φόνο 5 αστέρων στη Φιλοθέη, βρίσκουμε τη δημοσιογράφο Ελσινόρη Χατζή(πρωταγωνίστρια του βιβλίου) να εργάζεται σε μεγάλη συστημική εφημερίδα και να συζεί με τον αγαπημένο της Ανδρέα στην ιστορική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων.Ένα ανώνυμο mail το οποίο υποδεικνύει τον γνωστό πολιτικό Αντώνη Σκιαδά ως δολοφόνο θα την οδηγήσει σε νέες περιπέτειες που ενέχουν μεγάλο κίνδυνο για την ίδια και τον αγαπημένο της.Με κεντρικό άξονα την προσπάθεια της Ελσινόρης να εξιχνιάσει μια δολοφονία που διαπράχθηκε το 1973 στη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η κ.Ακρίτα μας παρουσιάζει με την μοναδική γραφή της την ζωή στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.Διαφθορά στην πολιτική  και κοινωνική ζωή,γάμοι συμφέροντος,κυνήγι δόξας-αναγνώρισης-χρήματος με θεμιτά και αθέμιτα μέσα,σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένεια- σε φίλους- σε εραστές και πως αυτές διαμορφώνονται ανάλογα των συνθηκών της ζωής,η επιβίωση,η κακοποίηση της γυναίκας στο γάμο,η μοναξιά και τόσα άλλα.Γρήγορη πλοκή,έξυπνοι διάλογοι με δόσεις καυστικού χιούμορ που προσωπικά λατρεύω(θεωρώ πως ήταν πιο έντονοι στο φόνο 5 αστέρων οπότε θα ήθελα περισσότερες...δόσεις!!!)ανατροπές που με κράτησαν δέσμια ως την τελευταία σελίδα.Ένα μυθιστόρημα με ήρωες  γήινους, με αδυναμίες και πάθη που αποκαλύπτονται σιγά-σιγά, και φέρνουν την ανατροπή στην πλοκή και την ζωή της Ελσινόρης.Αγάπησα την ηρωίδα της κ.Ακρίτα και ανυπομονώ να την δω σε νέες περιπέτειες οι οποίες προβλέπονται ακόμα πιο ...περίπλοκες μια και στον επίλογο του βιβλίου,απ'ότι κατάλαβα, μια νέα έρευνα ξεκινά για την Ελσινόρη.....

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τη δεκαετία του ’70, σε κεντρικό δρόμο της πόλης διαπράττεται ο τέλειος φόνος.
Πολλά χρόνια αργότερα, το 2016, η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή λαμβάνει ένα ανώνυμο mail με τρία στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ανατομία ενός εγκλήματος. Ο άγνωστος αποστολέας διψάει για δικαίωση και εκδίκηση. /br> Στη μία άκρη της αττικής γης, το υπέρλαμπρο αρχοντικό της Κηφισιάς. Στην άλλη άκρη, η εμβληματική Μπλε Πολυκατοικία στα Εξάρχεια. Αν οι τοίχοι τους είχαν φωνή θα φανέρωναν πολλά: μυστικά και ψέματα, πάθη και λάθη, φόνους και πόνους κι αγάπες κόκκινες σαν αίμα. Μια τεθλασμένη γραμμή, ραγισμένη σαν καρδιά, συνδέει τους ήρωες της τραγωδίας. Ο αναρχοαυτόνομος Ντίλαν, η καταθλιπτική αρχόντισσα, η ερωτευμένη κομμώτρια, το κορίτσι με τα τατουάζ, όλοι στοιχειώνονται από βαθιά θαμμένες αλήθειες.
Η Ελσινόρη ξεκινάει μια επικίνδυνη έρευνα στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής· μια έρευνα που θα τη φέρει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του «ιδεολόγου» πολιτικού, ο οποίος πατάει επί πτωμάτων. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα... Όταν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, τότε θ’ απειληθεί η ζωή της και οι ζωές όσων αγαπάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου