Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

''ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ''-Γνωρίστε το συγγραφέα του κ.Γιάννη Δημά και διεκδικήστε ένα αντίτυπο του βιβλίου!!!

ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ του κ.Γιάννη Δημά
που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

Ελλαδικός χώρος. Μακρινό μέλλον. Από τα συντρίμια που άφησαν πίσω τους οι κατακλυσμοί, οι αρρώστιες και οι πόλεμοι, κατάφερε να αναδειχθεί η Νέα Ελλάδα ως μοναδική εστία πολιτισμού στον ρημαγμένο πλανήτη. Το ακροδεξιό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Εθνικής Αυγής κυβερνά κι έχει χωρίσει τον λαό σε προνομιούχους και σκλάβους, τους Ομοίους και τους Είλωτες. Στη Ζώνη Άλφα, στα δυτικά της πρωτεύουσας, του Κέντρου, ο Αλέξανδρος Σιδέρης -Είλωτας δεκαεφτά ετών- κυνηγά παράνομα για να θρέψει τον πατέρα του και τη φιλάσθενη αδελφή του, την Αριάδνη, από τότε που σκοτώθηκε η μητέρα τους σε εργατικό ατύχημα κι ο πατέρας τους παρέλυσε από τη θλίψη. Στην επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, για να συναλλαχθεί με το υπουργείο Οικονομικών, γίνεται μάρτυρας ενός φοβερού γεγονότος, που θα φέρει τα πάνω-κάτω σε ολόκληρη τη χώρα.

Ποιος όμως είναι ο κ.Γιάννης Δημάς??Ας τον γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού του και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Δημάς γεννήθηκε το φθινόπωρο του ‘90 στην Αθήνα. Σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων στη Γερμανία. Μιλά γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Τα καλοκαίρια της εφηβείας του τα πέρασε στην Αφρική. Έχει εργαστεί -στο πλαίσιο των πρακτικών του- στον Πειραιά και στο Μανχάτταν. Μερικοί από τους αγαπημένους του συγγραφείς είναι ο Ντοστογιέφσκι, ο Κούντερα και ο Μπρυκνέρ. Θέλει να ασχοληθεί με τον τραπεζικό τομέα και τη διπλωματία. «Οι Ζώνες της φωτιάς» είναι το πρώτο του βιβλίο.


Βρείτε τον συγγραφέα στο Facebook: facebook.com/jannis.dimas.7

ΕΡΩΤΗΣΗ:1):Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Στα έξι μου με το βιβλίο «Ο Αγέρας παίζει φλογέρα» της αείμνηστης Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2): Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Προτιμώ την κλασική λογοτεχνία, αλλά και κάποιους σύγχρονους. Δεν αγαπώ πολύ τα αστυνομικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3):Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Ντοστογιέφσκι, Κούντερα, Μπρυκνέρ κατά βάση αλλά και ένα σωρό άλλοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Ξεκίνησα να γράφω για πρώτη φορά στα 15-16 ετών. Το βιβλίο αυτό μπήκε στον πάγο μέχρι πέρυσι, που το ολοκλήρωσα σε κάτι περισσότερο από τρεις μήνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5):Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας «Οι ζώνες της φωτιάς» και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Ξεκίνησε όταν πλέον οι Νεοναζί είχα πάρει αρκετή δύναμη στα χέρια τους γύρω στο 2013. Ο τίτλος κάνει λογοπαίγνιο με την πλοκή, ενώ το εξώφυλλο το επέλεξε στην ουσία ο οίκος μου με τη διαφορά ότι το χρώμα ήταν δική μου προτροπή.

ΕΡΩΤΗΣΗ:6):Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει,να σας γνωρίσει?Το εξώφυλλο?Το οπισθόφυλλο?Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Το εξώφυλλο το βρίσκω αρκετά εντυπωσιακό, ενώ η περίληψη του οπισθοφύλλου σε εισάγει στην πλοκή. Πρόκειται για μία δυστοπική περιπέτεια, κινηματογραφικά γραμμένη, για την Ελλάδα του μέλλοντος, την οποία κυβερνά το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, σκληρά κι απάνθρωπα. Στην πλοκή ξετυλίγεται η ιστορία του Αλέξανδρου, ενός δεκαεφτάχρονου αγοριού, που ανήκει στην τάξη των σκλάβων και που τα γεγονότα τον ωθούν να βοηθήσει σε ένα πολύ σημαντικό σχέδιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7):Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί?
Θα έλεγα τον Κάσσιο, διότι είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος, που στηρίζει πολύ όσους αγαπά. Το ότι κατάγεται από την ελίτ και είναι και στρατιώτης δεν έχει αλλοιώσει το ακέραιο του χαρακτήρα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο?
Είναι ήδη έτοιμο το επόμενο, ενώ αυτήν την περίοδο συγγράφω το τρίτο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9):Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Για δεύτερη φορά, το «Άγιος Ζιγκολό» του Πασκάλ Μπρυκνέρ.

ΕΡΩΤΗΣΗ:10):Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία.Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά..
Μία φράση της Μαλβίνας Κάραλη, «φοβάμαι τους ανθρώπους που διαφημίζουν την ευτυχία τους». Αυτόν τον καιρό έχω κολλήσει με ένα γερμανικό τραγούδι που λέγεται Wolke 4, σε ελεύθερη μετάφραση Τέταρτος Ουρανός. Από ταινίες, στο μυαλό μου μου έρχονται το «Όσα παίρνει ο Άνεμος» και «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου».

Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!






15 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΑΝΙΤΗ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκη Παξιμαδά!!Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργυρώ Θεοδοσίου. Kαλοτάξιδο κι ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πολύ. Ζηλιασκοπούλου Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για το ωραίο βιβλίο! Ευδοκία Καλογεράκου (f/b: Evi Swan)

    ΑπάντησηΔιαγραφή